شوراها هنوز به نقطه مطلوب نرسیدهاند - تسنیم
رئیس شورای عالی استان ها با تاکید بر اهمیت نقش مردم در اداره کشور گفت: علی رغم پیشرفت ها، شوراهای اسلامی شهر و روستا هنوز به جایگاه واقعی خود در تصمیم گیری نرسیده اند و باید با همکاری دولت، مجلس و شوراها مسیر اصلاحات ادامه یابد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، موسیالرضا حاجیبگلو، رئیس شورای عالی استانها امروز در مراسم بزرگداشت روز ملی شوراها که در سالن شهیدان نژادفلاح کرج برگزار شد، ضمن گرامیداشت این روز، بر اهمیت نقش شوراها در تحقق مردمسالاری دینی تأکید کرد.
وی با اشاره به نگاه امام خمینی (ره) در مورد نقش مردم در اداره کشور افزود: امام راحل معتقد بودند که پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مردم باید نقش مستقیمی در تصمیمگیری و اداره شهرها، روستاها و محلههای خود ایفا کنند.
بر همین اساس، اصل ششم و هفتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، بر مشارکت مردم از طریق نهادهای منتخب مانند شوراها تأکید دارد.
رئیس شورای عالی استانها مطرح کرد: با وجود اینکه از آغاز فعالیت شوراهای اسلامی شهر و روستا در سال 1377 بیش از دو دهه گذشته اما هنوز به جایگاه مطلوب شوراها دست نیافتهایم.
اگرچه اقدامات مثبتی انجام شده است، اما تا تحقق کامل نقش شوراها در اداره کشور، فاصله داریم.
حاجیبگلو تصریح کرد: هنوز در برخی موارد شاهد عدم هماهنگی و انسجام کافی میان شهرداران، استانداران و اعضای شوراها هستیم.
برای موفقیت در مدیریت شهری و روستایی، همه باید در کنار هم با وحدت و همدلی تلاش کنند.
در شوراها نباید اختلافات زیاد شود، چرا که این موضوع مستقیماً بر ارائه خدمات به مردم تأثیر منفی میگذارد.
وی با بیان اینکه ما وظیفه داریم تعامل و همکاری را در اولویت قرار دهیم، ضمن قدردانی از همراهی مجلس شورای اسلامی در اصلاح قانون شوراها اظهار کرد: علیرغم اینکه هنوز مواردی باقیمانده که باید در قانون شوراها اصلاح شود، مجلس باقدامات مهمی در این زمینه انجام داده است.
اگر این همراهیها نبود، برخی اصلاحات قانونی شکل نمیگرفت.
رئیس شورای عالی استانها از آخرین همراهیهای دولت، از جمله اصلاح حقالجلسات اعضای شوراهای شهر و روستا سخن گفت و اذعان کرد: پس از برگزاری چند جلسه در کمیسیونهای دولت، این مصوبه از هیئت وزیران دریافت شد و امیدواریم هرچه سریعتر وارد فاز اجرایی شود.
حاجیبگلو همچنین به ضرورت بیمه اعضای شوراهای روستا اشاره کرد و ادامه داد: اعضای شوراها در روستاها باید از حداقلهای رفاهی از جمله بیمه برخوردار باشند.
خانوادههای آنها باید بدانند که این خدمت، با پشتوانه قانونی و حمایتی همراه است.
این موضوع را با دولت و مجلس در حال پیگیری هستیم.
رئیس شورای عالی استانها هشدار داد: در صورتی که مصوبات هیئت وزیران اجرا نشود، این موضوع میتواند مصداق ترک فعل باشد و از سوی مراجع قضایی پیگیری شود زیرا آییننامههای اجرایی تا زمان ابطال، بخشی از قوانین جاری کشور هستند و باید اجرا شوند.
وی همچنین به آمار تخلفات در میان اعضای شوراها اشاره کرد و گفت: جامعه شوراها و مدیران محلی کشور متشکل از حدود 200 هزار نفر است.
طبق گزارشهای رسمی، تنها 90 نفر به دلیل تخلفات سلب عضویت شدهاند که بسیاری از آنها به دلایلی چون ادامه تحصیل و خروج از کشور بوده و لزوماً تخلف مالی نبوده است.
حاجیبگلو افزود: هرچند این آمار بسیار پایینتر از سایر دستگاههاست، اما چون شوراها نهاد منتخب مردم هستند، حتی یک مورد تخلف نیز زیاد است و باید تلاش کنیم تخلفات به صفر نزدیک شود.
رئیس شورای اسلامی استان البرز با تمام توان نه فقط برای البرز بلکه در سطح ملی به جامعه شوراها خدمت میکند که جای قدردانی دارد.
انتهای پیام/