خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 10 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

شوک ۶۵۰ هزار دلاری به استقلال؛ بدهی بساز و فرار کن!

اعتماد | همه | چهارشنبه، 10 اردیبهشت 1404 - 12:29
با رو شدن شکایت جدید موسیمانه از استقلال سوال اصلی اینجاست: چه کسی یا چه نهادی قرار است تاوان این سوءمدیریت‌ها، قراردادهای پرهزینه و ناکارآمد را بپردازد؟
استقلال،باشگاه،دلار،پرهزينه،خارجي،دريافت،مالي،شكايت،قرارداد، ...

کد خبر: 710771 | ۱۴۰۴/۰۲/۱۰ ۱۲:۲۵:۰۸
باشگاه استقلال تهران بار دیگر با یک چالش مالی جدی و پرهزینه روبه‌رو شده است.
به گزارش روزنامه اعتماد، بعد از آلمدین زیلیکیچ و ودران کیوسفسکی، دو بازیکن خارجی و بازی نکرده سابق این تیم که با طرح شکایتی به فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) خواهان دریافت غرامتی قابل توجه شده‌اند که گفته می‌شود رقمی بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار دلار است و حتی تا ۶۵۰ هزار دلار نیز برآورد می‌شود، حالا نوبت شکایت موسیمانه شده است.
شکایتی که نه تنها یک پرونده جدید در کارنامه پربار بدهی‌های استقلال است، بلکه نشانه‌ای نگران‌کننده از تکرار الگوی جذب بازیکنان خارجی بی‌کیفیت و پرهزینه است که سال‌هاست بلای جان این باشگاه بزرگ شده است.
زیلیکیچ و کیوسفسکی در ابتدای فصل پیش با نظر نماینده سابق هلدینگ در باشگاه استقلال یعنی احمد شهریاری جذب شدند ولی جواد نکونام به آنها اجازه بازی نداد و به این ترتیب این دو بازیکن خارجی خیلی زود مسیر جدایی را در پیش گرفتند.
در زمان قطع همکاری با این دو بازیکن، اخباری مبنی بر توافق باشگاه با آنها برای پرداخت مبلغی جهت فسخ قرارداد و جلوگیری از ایجاد بدهی بین‌المللی منتشر شد؛ توافقی که ظاهرا قرار بود استقلال را از دردسرهای آتی مصون نگه دارد.
اما با گذشت زمان مشخص شد که این توافق یا به‌طور کامل اجرا نشده بود یا مورد قبول بازیکنان قرار نگرفته یا به هر دلیل دیگری، منجر به بسته شدن قطعی پرونده نشد.
نتیجه اینکه آنها با مراجعه به فیفا، خواستار دریافت کل مبلغ قرارداد یا غرامت فسخ شده‌ بودند و استقلال را با خطر محکومیت سنگین دیگری مواجه کرده‌اند.
این پرونده متاسفانه یادآور خریدهای خارجی ناکارآمد و پرهزینه دیگری در سال‌های اخیر است که بار مالی سنگینی را بر دوش باشگاه گذاشته‌اند.
نمونه بارز آن، مسعود جمعه، مهاجم آفریقایی بود که با قراردادی حدود ۳۵۰ هزار دلاری به استقلال آمد، اما هرگز نتوانست در حد و اندازه‌های این تیم ظاهر شود و حالا خبر رسیده در پایان فصل از جمع آبی‌پوشان جدا خواهد شد.
علاوه بر این، شاهد جذب بازیکنان خارجی دیگری نیز بوده‌ایم که با هزینه‌های بالا به استقلال آمدند، اما کمترین کارایی را داشتند و حتی برخی از آنها فرصت چندانی برای حضور در میدان پیدا نکردند، اما هزینه قراردادشان روی دست باشگاه ماند و بعدها تبدیل به پرونده‌های بدهی شدند.
اما این پایان ماجرا نبوده است!
همان‌طور که ابتدا گفته شد، خبر رسیده که موسیمانه یکی دیگر از مربیان‌ ناکارآمد استقلال که میانه راه به بهانه پرداخت نشدن دستمزدش کار را رها کرد و به کشورش برگشت هم از این باشگاه شکایت کرده و خواهان دریافت ۶۵۰ هزار دلار غرامت شده است.
این مربی آفریقایی که کارنامه ضعیفی در استقلال از خود به جا گذاشت پیش از ترک ایران چند صد هزار دلار دستمزد دریافت کرده بود و اگر این رقم باقیمانده را هم دریافت کند تبدیل به یکی از گران‌ترین سرمربیان فوتبال ایران می‌شود آن هم با دستاورد هیچ!
البته شنیده شده استقلال دفاعیات خود را به فیفا فرستاده است.
باشگاه استقلال معتقد است فسخ یک‌طرفه قرارداد موسیمانه غیرموجه بوده و استقلال مطالبات او را به موقع پرداخت کرده بود.
با احتساب شکایت موسیمانه (۶۵۰ هزار دلار)، زیلیکیچ و کیوسفسکی (حدود ۶۵۰ هزار دلار)، قرارداد پرهزینه و ناکام مسعود جمعه (۳۵۰ هزار دلار) و بدهی‌های معوقه دیگری که از گذشته باقی مانده‌اند، مانند پرونده بوژوویچ، مجموع بدهی‌های ناشی از جذب بازیکنان خارجی بی‌کیفیت و سوءمدیریت در این زمینه به رقمی بسیار سنگین و کمرشکن می‌رسد.
این ارقام، جدا از هزینه‌های جاری باشگاه و بدهی‌های داخلی بار مالی عظیمی را بر پیکر استقلال تحمیل کرده و نفس باشگاه را به شماره انداخته.
روز دوشنبه مدیرعامل پرسپولیس مدعی شد بدهی استقلال رقمی نزدیک به دو هزار میلیارد تومان رسیده است!
با واگذاری مالکیت باشگاه به هلدینگ بزرگ خلیج‌فارس، بسیاری از هواداران و کارشناسان امیدوار بودند که شاهد پایان یافتن این چرخه معیوب جذب‌های پرهزینه و بی‌بازده و ایجاد انضباط مالی واقعی در استقلال باشند.
تصور می‌شد که با حضور یک مجموعه اقتصادی قدرتمند، دوران بدهی‌های عجیب و غریب و پرونده‌های بین‌المللی به پایان خواهد رسید.
اما گویا این تغییر مالکیت، حداقل در کوتاه‌مدت نتوانسته جلوی تکرار این اتفاقات را بگیرد و پرونده‌های جدیدی مانند شکایت زیلیکیچ و کیوسفسکی نشان می‌دهند که مشکلات ساختاری و مدیریتی همچنان پابرجاست و حتی به نظر برخی وضعیت بدتر هم شده است.
با این حجم از بدهی‌های انباشته و پرونده‌های جدیدی که هر از گاهی سر بر می‌آورند، سوال اصلی اینجاست: چه کسی یا چه نهادی قرار است تاوان این سوءمدیریت‌ها، قراردادهای پرهزینه و ناکارآمد را بپردازد؟
هواداران استقلال که سال‌هاست نگران وضعیت مالی باشگاه محبوبشان هستند، همچنان در انتظار شفافیت و بهبود واقعی در این حوزه باقی مانده‌اند، اما شواهد موجود چندان امیدوارکننده نیست و بیم آن می‌رود که این بدهی‌ها و جریمه‌ها، آینده باشگاه را تحت‌الشعاع قرار بدهند.