خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 10 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تراژدی دردناک کودکان قطع عضو شده در غزه و رویاهایی که دفن شد

مهر | بین‌الملل | چهارشنبه، 10 اردیبهشت 1404 - 12:06
قطع عضو کودکان غزه، یکی از بدترین رنج‌های انسانی در طول نسل‌کشی دشمن صهیونیستی است؛ جایی که رؤیاهای کودکانه آنها در میان آرزوی داشتن اندام مصنوعی دفن شده است.
غزه،قطع،عضو،دست،مصنوعي،نوره،كودكان،نوار،فلسطيني،درماني،بچه،ص ...

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فلسطینی شهاب، کودکان قطع عضو شده در نوار غزه در جریان جنگ نسل کشی رژیم صهیونیستی علیه این باریکه از اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون، از بزرگترین قربانیان جنایات اشغالگران هستند و قصه تلخی دارند.
نوره، دختربچه ۹ ساله‌ای که زندگی او قبل از شروع، به پایان رسید
نوره، دختر بچه ۹ ساله فلسطینی یکی از این کودکان غزه است که در حمله جنگنده‌های ارتش رژیم صهیونیستی در غرب شهر غزه به همراه خانواده‌اش هدف قرار گرفت و دو پایش را از دست داد.
تراژدی این دختر بچه کوچک فلسطینی به عنوان تنها عضو بازمانده خانواده خود، تنها به قطع شدن پاهایش محدود نمی‌شود؛ بلکه این تراژدی با از دست دادن مادر، پدر و خواهر و برادرش در بمباران خانه‌شان بسیار غم انگیز تر شد.
نوره قبل از جنگ بسیار شاد و پر جنب و جوش بود و مانند همه کودکان رویاهای کودکانه خود را داشت اما اکنون در شرایطی قرار گرفته که زندگی خود را از دست رفته می‌بیند، زیرا در سن ۹ سالگی دو پای خود را از دست داده و دیگر خانواده‌ای هم ندارد.
حسام شملخ، دایی نوره بعد از شهادت همه اعضای خانواده او سرپرستی خواهرزاده‌اش را بر عهده گرفته است.
حسام می‌گوید: خواهرزاده‌ام نوره از زندگی و رویاهایش محروم شده و اکنون علاوه بر اینکه قادر به انجام ساده‌ترین کارهای روزانه خود نیست، دیگر نمی‌تواند با بچه‌ها بازی‌های مورد علاقه‌اش را انجام دهد یا حتی جایی برود.
واقعاً نوره مرتکب چه گناهی شده که زندگی او قبل از اینکه آغاز شود به پایان رسید؟
وی ادامه داد: آنچه که رنج نوره را تشدید می‌کند، فقدان حتی ابتدایی‌ترین نیازهای اولیه مربوط به اندام‌های مصنوعی در نوار غزه است و ما بر لزوم مداخله فوری بین‌المللی برای کمک به قطع عضو شدگان در غزه تاکید داریم.
نوره یکی از هزاران کودکی است که در طول جنگ وحشیانه اسرائیل علیه ساکنان نوار غزه از اکتبر ۲۰۲۳ تا امروز اعضای بدن خود را از دست داده‌اند.
حسام شلمخ افزود: رنج این کودکان در فقدان درمان و تجهیزات پزشکی و همچنین نبودن امکانات توانبخشی بهداشتی پزشکی و روانی لازم برای آنها بسیار شدیدتر می‌شود و این کودکان نمی‌توانند با وضعیت جدید کنار بیایند و باور کنند که اعضای بدنشان را از دست داده‌اند.
طبق گزارش دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد، نوار غزه دارای بزرگترین گروه کودکان قطع عضو شده در عصر جدید است.
کمک‌های ارائه شده به کودکان قطع عضوی در غزه در دوره آتش بس تنها ۲۰ درصد از نیازهای آنها را پوشش می‌داد؛ زیرا اسرائیل از ورود تجهیزات اندام‌های مصنوعی به این بهانه که ممکن است برای اهداف نظامی استفاده شوند جلوگیری می‌کند.
لیزا دوتن، یکی از مقامات دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل در این زمینه گفت که غزه اکنون خانه بزرگترین گروه کودکان قطع عضو شده در عصر جدید است.
نبیل، پسربچه ۱۱ ساله‌ای که آرزوی فوتبالیست شدن داشت
نبیل، پسر بچه ۱۱ ساله فلسطینی هم که زمانی رؤیای ستاره شدن در تیم فوتبال جوانان محلی الشجاعیه را در سر می‌پروراند، به دنبال از دست دادن هر دو پا و یک دست خود روی ویلچر می‌نشیند و تنها رؤیای او اکنون پیدا کردن دست و پای مصنوعی شده است.
این پسر بچه فلسطینی که زندگی خود را نابود شده می‌داند، می‌گوید: رؤیای من پوشیدن پیراهن باشگاه الشجاعیه و خوشحال کردن خانواده‌ام بود، اما دشمن اشغالگر همه چیز را نابود کرد.
حالا تنها رؤیای من این است که دوباره بتوانم بایستم و دو پای مصنوعی داشته باشم تا بدون کمک کسی راه بروم.
نبیل با وجود انجام چند عمل جراحی اما اصلاً وضعیت خوبی ندارد؛ زیرا تجهیزات کافی و تخصصی برای ساختن اندام‌های مصنوعی در غزه نیست و پزشکان متخصص هم به این منظور وجود ندارد.
تنها امید او این است که روزی آتش بس برقرار شود و بتواند برای دریافت خدمات درمانی به خارج از غزه برود.
شذی حمدان، دختر بچه ۷ ساله فلسطینی در نوار غزه که او هم پاهایش را از دست داده است، می‌گوید: روزی پدرم به من گفت بیا بیرون برویم و قدم بزنیم و ما زمانی که از خانه خارج شدیم، گلوله‌ها مانند باران روی سر ما باریدند و من از ناحیه پا و پدرم از ناحیه شانه مورد اصابت قرار گرفت.
شذی دو عمل جراحی انجام داده و خانواده‌اش امیدوار بودند بتوانند او را از غزه خارج کنند و خدمات درمانی مناسب برایش فراهم سازند، اما پزشکان به دلیل عفونت شدید در سایه فقدان امکانات پزشکی و درمانی مناسب مجبور شدند پاهای این دختر بچه که ۷ سال بیشتر ندارد را قطع کنند.
طبق آمار رسمی وزارت بهداشت غزه، حدود ۶۰۰۰ نفر از ساکنان این باریکه در طول جنگ دچار قطع عضو شده‌اند و به دلیل کمبود منابع و تجهیزات تخصصی نتوانستند خدمات درمانی کافی پیدا کنند و حتی از داشتن اندام مصنوعی هم محرومند.
تعداد زیاد موارد قطع عضو در غزه تلاش‌ها برای ارائه خدمات درمانی به آنها را پیچیده‌تر کرده و مقامات صلیب سرخ اخیراً گزارش دادند که آوردن اندام‌های مصنوعی به نوار غزه یک چالش بزرگ است.
استفاده اشغالگران از سلاح‌های ممنوعه و تشدید موارد قطع عضو
از طرف دیگر، مروان الهمص، مدیر کل بیمارستان‌های صحرایی در نوار غزه اعلام کرد: غزه دارای بالاترین میزان قطع عضو در طول جنگ بوده و نوع سلاح‌هایی که دشمن صهیونیستی در حمله به غیرنظامیان استفاده می‌کند بسیار خطرناک است و آسیب‌های جبران ناپذیر به بدن افراد وارد می‌کند.
وی گفت: جراحاتی که روی بدن زخمی‌ها در بیمارستان‌ها مشاهده می‌کنیم ماهیت بسیار متفاوتی دارند و اعضای بدن آنها به شکل وحشتناکی قطع شده و بدن افراد به دلیل سوختگی ناشی از استفاده رژیم صهیونیستی از سلاح‌های ممنوعه، سوختگی‌های هولناکی دارند.
این مقام پزشکی غزه تاکید کرد که بیشتر قربانیان با اعضای قطع شده به بیمارستان‌ها رسیدند.
متأسفانه به دلیل محاصره خفقان آوری که دشمن تحمیل کرده، هیچ امکاناتی برای ارائه خدمات درمانی مناسب به آنها نداریم.
ما در حال حاضر نمی‌توانیم اندام‌های مصنوعی برای هزاران فرد قطع عضو شده فراهم کنیم و فاقد امکانات کافی برای انجام جراحی پلاستیک روی کسانی هستیم که صورت و بدنشان توسط موشک‌ها و گلوله‌های ارتش صهیونیستی تغییر شکل داده است.
مدیر بیمارستان‌های صحرایی غزه در پایان گفت: در غزه تنها یک مرکز اندام مصنوعی وجود دارد و با وجود اینکه این مرکز در دوره کوتاه آتش بس فعالیت خود را از سر گرفت، اما فاقد بسیاری از تجهیزات و لوازم ضروری برای تأمین نیازهای افراد قطع عضو شده است و به دنبال از سرگیری حملات صهیونیست‌ها، وضعیت بدتر هم شد.