خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 10 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

فشار افزایی صورت نگیرد بحران گاز در کشور تشدید می شود

مهر | اقتصادی | چهارشنبه، 10 اردیبهشت 1404 - 11:12
کارشناس انرژی با اشاره به اهمیت فشار افزایی گفت: در حال حاضر بحران گاز در کشور وجود دارد و باید فکری به حال آن کرد، زیرا تا حد زیادی در حال وابسته شدن به واردات گاز و برق هستیم.
فشار،گاز،افزايي،پارس،جنوبي،انرژي،خاطر،اشاره،كارشناس،اجرايي،س ...

محمود خاقانی کارشناس انرژی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اهمیت فشار افزایی در میدان مشترک پارس جنوبی گفت: مساله پارس جنوبی به ویژه فاز ۱۱ از نظر ساختار زمین شناسی به گونه‌ای است که به دانش و فناوری‌های جدید نیاز دارد.
این کارشناس انرژی خاطر نشان کرد: در دولت یازدهم شرکت ملی نفت ایران توتال فرانسه و سینوپک چین قراردادهایی برای فشار افزایی منعقد شد، در همان زمان این دو شرکت با کشور قطر نیز قرارداد مشابهی را منعقد کردند و برای حفظ فشار گاز اقداماتی را در قطر آغاز کردند اما متأسفانه این قرارداد با ایران اجرایی نشد.
خاقانی با اشاره به اینکه سرمایه گذاری برای افزایش فشار پارس جنوبی کلان است، خاطر نشان کرد: میدان گازی پارس جنوبی برای فشار افزایی به سرمایه گذاری قابل توجهی نیاز دارد و در کنار آن باید از فناوری‌های نوین استفاده کرد
این کارشناس انرژی اضافه کرد: تنها منعقد کردن قرارداد کافی نیست و باید دید دولت چهاردهم چه اقدامی در این راستا انجام دهد و بگویند این پروژه در چه مرحله‌ای قرار دارد، چند درصد آن اجرایی شده، محل سرمایه گذاری کجاست و مواردی از این دست شفاف سازی شوند چرا که در غیر این صورت به نظر می‌رسد در این پروژه پیشروی حاصل نشده است.
وی ادامه داد: فشار افزایی به این معناست، زمانی که تولید از چاه‌های گاز آغاز می‌شود گاز و نفت برخی از چاه‌ها با فشار خودشان به سطح زمین می رسند و پس از مدتی این فشار کاهش پیدا می‌کند به گونه‌ای که حتی در برخی از فازهای پارس جنوبی شاهد افت فشار گاز هستیم و برای ادامه استخراج از آنها باید فشار افزایی صورت بگیرد.
خاقانی با اشاره به اهمیت فشار افزایی خاطر نشان کرد: به علت اینکه منابع و مخازن جدیدی را به بهره برداری نرسیده است باید فشار افزایی در مخازن قبلی صورت بگیرد تا از این طریق به صورت مصنوعی گاز یا نفت باقی مانده را به سطح زمین برسانیم.
این کارشناس انرژی با اشاره به ناترازی گاز در کشور، خاطر نشان کرد: در حال حاضر بحران گاز در کشور وجود دارد و باید فکری به حال آن کرد، زیرا در حال حاضر هم تا حد زیادی در حال وابسته شدن به واردات گاز و برق هستیم.
وی با اشاره به اینکه بخش نیروگاهی به دلیل اینکه بخش خصوصی به آن وارد پیدا نکرده است، خاطر نشان کرد: بخش خصوصی در عرصه نیروگاهی سرمایه گذاری نکرد و راندمان نیروگاهی بر روی ۲۵ درصد باقی مانده است و آنطور که در برنامه ششم پیش بینی شده بوده به ۶۰ درصد نرسید
وی ادامه داد: آنطور که در برنامه ششم پیش بینی شده بود، تولید گاز افزایش پیدا نکرد، برنامه‌ای که در دولت سیزدهم هم به مدت شش ماه تمدید اما تماماً اجرایی نشد و من معتقدم دولت چهاردهم هم به دلیل سیاست‌های کلان انرژی در کشور به درستی تعریف نشده توانایی اجرایی کردن آن را ندارد.