سپاه پاسداران چگونه امنیت خلیج فارس را تامین میکند؟
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بهکارگیری تاکتیکهای مختلف و در اختیار داشتن انبوهی از تجهیزات پیشرفته نظامی، امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز را تأمین میکند.

به گزارش مشرق، خلیج فارس بهعنوان یکی از مهمترین آبراهههای جهان به شمار میرود که بخش عمدهای از نفت جهان از این منطقه به سایر نقاط جهان منتقل میشود.
این پهنهی آبی که بهعنوان یکی از مهمترین مناطق استراتژیک جهان شناخته میشود، همواره مورد توجه قدرتهای فرامنطقهای بوده است.
اهمیت این آبراهه نهتنها به خاطر وجود ذخایر عظیم نفت و گاز، بلکه به خاطر موقعیت ژئوپلیتیکی آن است که ارتباط بین شرق و غرب جهان را به هم تسهیل میکند.
تأمین امنیت این منطقه حساس نیازمند توان دفاعی بالایی است که نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تاکتیکهای مختلف این اقدام را انجام میدهد.
این نیرو با بهکارگیری تاکتیکهای متنوع که به آن واکنشهای سهگانه (Triple Response) نیز میگویند با افزایش قدرت دفاعی خود، توانسته قدرتهای فرامنطقهای را مجاب کند تا در این آبراهه مهم بر اساس قوانین جمهوری اسلامی ایران عمل کنند.
مهمترین راهبردهای نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در تأمین امنیت خلیج فارس شامل استراتژی دفاع نامتقارن یا ناهمگون است که در آن، ندسا با وجود محدودیتهای تجهیزاتی جهانی نسبت به ناوگانهای بزرگ جهان، از این راهبردها جهت مقابله با دشمن و تأمین امنیت خلیج فارس استفاده میکند.
راهبرد اول؛ مینریزی وسیع در خلیج فارس
یکی از توانمندیهای گسترده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توانایی سریع و پنهانی مینریزی در خلیج فارس است که این اقدام بارها در رزمایشهای مختلف توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجام شده و حتی مدل مینها در قالبهای مختلف، ارتقا یافتهاند.
البته اخیراً ندسا با انجام یک تمرین نظامی در خلیج فارس نشان داد که میتواند مینها را از طریق لانچرها به درون خلیج فارس شلیک کرده و آنها را در مناطق مورد نظر خود مستقر کند که این موضوع منجر به یک بازدارندگی قابل توجه در مقابل کشتیهای جنگی پیمان آتلانتیک شمالی و سنتکام خواهد شد.
راهبرد دوم؛ موشکهای ضد کشتی نیروی دریایی سپاه
یکی از توانمندیهای نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برخورداری از موشکهای بالستیک و کروز برای مقابله با دشمنان در تاکتیک جنگ ناهمگون است.
نیروی دریایی سپاه با دارا بودن انبوهی از موشکهای ضد کشتی و ضد ناو میتواند ضربات سختی را به هر دشمنی در خلیج فارس وارد و امنیت خلیج فارس را تأمین کند.
از جمله موشکهای ضد کشتی که نیروی دریایی سپاه از آن بهره میبَرد، میتوان به موشکهای ضد کشتی «نور»، «کوثر»، «قدیر»، «قادر»، «فاتح» و «خلیج فارس» اشاره کرد که میتوانند با دقت بالا اهداف را منهدم کنند.
راهبرد سوم؛ استفاده از قایقهای تندرو برای مقابله با ناوهای جنگی غولپیکر
یکی از اصلیترین دلایلی که ناوهای آمریکایی در خلیج فارس به دستورات و تذکرات نیروی دریایی سپاه تمکین میکنند، وجود همین پاترولکرفتها یا قایقهای تندرو است؛ این قایقهای تندرو با سرعت حدود ۸۰ تا ۱۰۰ نات و بعضاً ۱۱۰ نات میتوانند اهداف را با سرعت بالا رهگیری کرده و با قدرت مورد اصابت قرار دهند.
یکی از مزایای مهم پاترولکرفتها این است که به دلیل سطح مقطع کوچک آنها هدف قراردادنشان بسیار سخت است.
برای مثال، گاه یک شناور تندرو کمتر از ۱۵ متر طول دارد و این موضوع، کار را برای هدف قراردادن آن بسیار سخت میکند.
شناورهای تندرو «ذوالفقار»، «عاشورا» و «حیدر ۱۱۰» از جمله پاترولکرفتهایی هستند که سپاه پاسداران برای تأمین امنیت خلیج فارس از آن استفاده میکنند.
بهکارگیری تاکتیکهای فوق باعث شده که قدرتهای بزرگ دریایی که بودجههای نظامی آنها در سال به یک تریلیون دلار نیز میرسد، همچون ایالات متحده، هزینههای درگیری احتمالی با ایران در خلیج فارس را به دقت محاسبه و از مبادرت به هرگونه خطایی پرهیز کنند.