روشنایی به اروپا برگشت اما اختلال در حمل و نقل ادامه دارد
اگرچه برق در سراسر اسپانیا و پرتغال برای ده ها میلیون نفر روز سه شنبه دوباره وصل شد، اما اختلال در شبکه های حمل و نقل ریلی و هوایی برای دومین روز متوالی ادامه دارد و مسافران در این کشورها همچنان سرگردانند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از سیانان، اگرچه برق در سراسر اسپانیا و پرتغال برای دهها میلیون نفر روز سهشنبه دوباره وصل شد، اما اختلال در شبکههای حمل و نقل ریلی و هوایی برای دومین روز متوالی ادامه دارد و مسافران در این کشورها همچنان سرگردانند.
درحالی که ابهامات درباره علت این قطعی گسترده برق رو به افزایش است، این دو کشور که در مجموع حدود 60 میلیون نفر جمعیت دارند، همچنان در «وضعیت اضطراری» قرار دارند؛ وضعیتی که پس از خاموشی سراسر شبهجزیره ایبری و بخشی از فرانسه در روز دوشنبه بهوجود آمد.
این خاموشی فعالیتهای تجاری را متوقف کرد، آسانسورها را از کار انداخت، چراغهای راهنمایی را خاموش کرد و جادهها و فرودگاهها را نیز دچار هرجومرج کرد.
کارشناسان میگویند بررسی علت دقیق این حادثه ممکن است هفتهها به طول بیانجامد.
پدرو سانچز، نخستوزیر اسپانیا، شامگاه دوشنبه طی اظهاراتی به نقل از اپراتور شبکه برق این کشور، اعلام کرد که این حادثه زمانی رخ داد که در عرض تنها پنج ثانیه، 15 گیگاوات برق بهطور ناگهانی از شبکه خارج شد.
سانچز افزود: برای درک بهتر این موضوع باید گفت که 15 گیگاوات معادل حدود 60 درصد از میزان مصرف برق کشور در آن لحظه بوده است.
اپراتور شبکه برق اسپانیا اعلام کرد که تا صبح سهشنبه 99 درصد شبکه احیا شده است اما وزیر حملونقل هشدار داد برخی قطارها از جمله قطارهای پرسرعت یا فعال نمیشوند یا با ظرفیت محدود کار خواهند کرد.
این وزیر تأکید کرد که خدمات قطارها تا حداقل روز سهشنبه از سر گرفته نخواهد شد، و تأثیر انباشت پروازهای لغو شده ممکن است تا پایان هفته ادامه یابد.
در پرتغال نیز تا دوشنبه شب در بیشتر مناطق، برق مجدداً وصل شد و ویدیوهایی در شبکههای اجتماعی مردم را در حال شادی با روشن شدن دوباره چراغها نشان میداد.
لوئیس مونتهنگرو، نخستوزیر پرتغال، با مقصر دانستن اسپانیا تأکید کرد که منشأ قطعی برق در آن کشور بوده و «همه چیز نشان میدهد» که مشکل از کشور همسایه آغاز شده است.
این خاموشی سیستمهای مترو را نیز مختل کرد.
در مادرید، خاموشی چراغهای راهنمایی باعث ترافیک سنگین شد.
خوزه لوئیس مارتینز آلمیدا، شهردار مادرید، از مردم خواست از تردد غیرضروری پرهیز کنند و برای دریافت خدمات اورژانس نیز فقط در موارد ضروری تماس بگیرند.
وی همچنین از مردم خواست مسیرها را برای امدادگران باز نگه دارند.
کمی بعد، سازمان ارائهدهنده خدمات اضطراری این شهر از دولت اسپانیا خواست وضعیت اضطراری ملی اعلام کند و ایزابل دیاز آیوسو، رئیس دولت محلی خواستار اعزام ارتش شد.
آنتونیو کوشتا، رئیس شورای اروپا و نخستوزیر پیشین پرتغال نیز اعلام کرد گرچه علت این خاموشی مشخص نیست، اما «هیچ نشانهای» از حمله سایبری وجود ندارد.
برای چند ساعت، زندگی مدرن در این دو کشور متوقف شد.
پرداختهای نقدی جای کارتهای بانکی را گرفت؛ مأموران پلیس با اشاره ترافیک را هدایت میکردند و رستورانها، فروشگاهها و سوپرمارکتها درهای خود را بستند.
اداره اطلاعرسانی اضطراری مادرید اعلام کرد که آتشنشانان این شهر در روز دوشنبه 174 عملیات نجات در آسانسور انجام دادند و برخی از مردم اقدام به تهیه کالاهای اساسی و کنسروی کردند.
ژوآئو فاریا کونسیسائو، رئیس اپراتور شبکه برق پرتغال(REN) ، نیز گفت این کشور از این خاموشی بهشدت آسیب دید چرا که در ساعات صبح از اسپانیا برق وارد میکند؛ اسپانیا یک ساعت جلوتر است و در این ساعات، تولید برق خورشیدیاش از تولید داخلی پرتغال ارزانتر است.
وی در نشست خبری دوشنبه شب گفت: ما (از نظر جغرافیایی و زیرساختی) در حاشیه قرار داریم.
درحالی که اسپانیا از فرانسه و مراکش کمک دریافت کرد، پرتغال هیچ کشوری را برای تأمین اضطراری برق نداشت.
انتهای پیام/