عدالت اجتماعی کلید حل مشکلات معیشتی کارگران است
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه عدالت اجتماعی، کلید حل مشکلات معیشتی کارگران است، گفت: عدالت اجتماعی ایجاب می کند که ارزش سه رکن کارخانه، یعنی سرمایه گذار، تجهیزات و نیروی انسانی، متناسب با هم در نوسان باشند تا عدالت برقرار شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد به نقل از پایگاه خبری نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی، آیتالله سید احمد علمالهدی در مراسم بزرگداشت روز کارگر که در دفتر نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی برگزار شد، با عرض تأسف و تألم حادثه اسکله شهید رجائی اظهار داشت: آنچه برای کارگر از هر چیز مهمتر است، خودشناسی و درک عظمت و فضیلت وجودی خود اوست.
وی با اشاره به محرومیتها و دشواریهایی که کارگران با آن مواجهاند، افزود: گاهی ارزش واقعی کار در نظر کارگر کمرنگ میشود؛ در حالیکه از نگاه دین، جایگاه کارگر بسیار رفیع و ارزنده است؛ پیامبر اکرم(ص) فرمودهاند: «کسی که برای کسب روزی حلال تلاش کند، آمرزیده است» و امام رضا(ع) نیز میفرمایند: «فردی که برای تأمین زندگی خانوادهاش تلاش میکند، مانند مجاهد در راه خداست».
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی ادامه داد: اگر کارگر در حین انجام فعالیت، برکت را از خداوند بخواهد و نیت خود را خالص کند، خداوند برکت کار او را چندین برابر خواهد کرد؛ از سوی دیگر ارزش کارفرمایی و کارآفرینی نیز بسیار بیشتر از اهدای ثروت در راه خدا است، اصولاً روش پیامبر اکرم (ص) در مسئله مدیریت اجتماعی امت اسلام نیز کارآفرینی بود.
عدالت اجتماعی، کلید حل مشکلات معیشتی کارگران است
وی با انتقاد از وابستگی اقتصاد کشور به الگوهای اقتصادی غربی، خاطرنشان کرد: مشکل امروز اقتصاد ما ناشی از تأثیرپذیری از مکاتب غیردینی و بینالمللی است، این الگوها موجب گرانی، تورم و نوسانات ارزی شدهاند، اگر اقتصاد اسلامی و عدالت اجتماعی اسلام پیادهسازی شود، شرایط کارگران متحول خواهد شد.
علم الهدی افزود: در کشورهای ثروتمند، افزایش ثروت به بهبود وضعیت کارگران منجر نمیشود و این قاعده در کشور ما نیز صادق است مگر آنکه عدالت اجتماعی اسلامی بهدرستی محقق شود؛ عدالت اجتماعی ایجاب میکند که ارزش سه رکن کارخانه، یعنی سرمایهگذار، تجهیزات و نیروی انسانی، متناسب با هم در نوسان باشند؛ در این صورت عدالت برقرار خواهد شد.
هیچ عنصری در اقتصاد فعالتر از کارگر نیست
امام جمعه مشهد با با بیان اینکه افزایش دستمزد مشکل قشر کارگر را حل نمیکند، ابراز کرد: هیچ عنصر فعالی در عرصه اقتصاد از کارگر مؤثرتر نیست؛ بنابراین اگر تصمیمی برای حل مشکل مسکن گرفته میشود، اولویت باید با کارگران باشد.
وی با بیان اینکه اقتصاد ما به سمت عدالت اجتماعی در حال حرکت است، تأکید کرد: اگر این عدالت اجتماعی بهطور کامل محقق شود، تمام مشکلات قشر کارگر برطرف میشود، منتهی در حال حاضر باید حقوق کارگر رعایت شود، یکی از حقوق کارگر مسکن است؛ فردی که آمده کارخانه راه انداخته و کارآفرینی کرده است، عبادت انجام داده است؛ اما باید به فکر مسکن محور تولید خود یعنی کارگر باشد؛ لذا مسئله مسکن کارگر باید حل شود که این امر عامل حل بسیاری از مشکلات این قشر زحمتکش است.
علم الهدی با اشاره به ظرفیتهای موجود در مشهد و شهرستانهایی مانند نیشابور، گفت: ما در این مناطق کمبود زمین نداریم، اگر دولت اراضی لازم را در اختیار قرار دهد و با همکاری بانکها جریان ساخت مسکن راه بیفتد، میتوان نهضت ساخت مسکن کارگری را از مشهد آغاز کرد و سپس به سراسر کشور گسترش داد.
وی خاطرنشان کرد: اگر کارگران از آرامش و امنیت روانی ناشی از داشتن مسکن برخوردار شوند، این موضوع تأثیر مستقیمی بر افزایش بهرهوری و بازدهی آنان خواهد داشت.
انتهای پیام/282