حمله موفق ارتش یمن به ناو "هری ترومن" از فاصله ۹۰۰ کیلومتری / دومین گل به خودی عجیب نیروی دریایی آمریکا در ماههای اخیر +تصاویر
در تصویر ماهواره ای موجود، هری ترومن در شمال غربی بندر جده عربستان و فاصله دست کم ۸۷۸ کیلومتری از شمال غربی یمن و نخستین مناطق تحت کنترل انصارالله مستقر بوده است.

سرویس دفاع و امنیت مشرق _ حادثه عجیبی که روز گذشته برای ناو هواپیمابر هری ترومن در دریای سرخ اتفاق افتاده است در صدر اخبار رسانه های بین المللی قرار گرفت.
نیروی دریایی امریکا طی بیانیه ای اعلام کرد یک فروند هواپیمای اف ۱۸ سوپرهورنت به همراه خودروی کشنده آن از روی ناوهواپیمابر USS Harry Truman به درون دریای سرخ افتاد و در این حادثه یک ملوان نیروی دریایی نیز زخمی شده است.
اما از نخستین لحظه اعلام حادثه از سوی ارتش امریکا، همزمانی تقریبی آن با بیانیه چند ساعت قبل یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن در خصوص حمله به ناوگروه هواپیمابر ترومن در دریای سرخ مورد توجه کارشناسان قرار گرفت؛ موضوعی که نمی توانست بی ارتباط با حادثه رقم خورده برای جنگنده امریکایی باشد.
حمله موفق ارتش یمن به ناو "هری ترومن" از فاصله ۹۰۰ کیلومتری
با فرض اینکه اطلاعیه نیروی دریایی امریکا صحیح بوده و جنگنده اف۱۸ امریکایی به دلیل سقوط از روی عرشه از دست رفته باشه (نه اصابت موشک یا پهپاد یمنی) ، حادثه زمانی اتفاق افتاده که ناو هری ترومن به دلیل دریافت هشدار نزدیک شدن پرتابه یمنی دست به مانور دایره ای شدید در دریا زده است؛ در واقع کلیه سامانه های هشدار و پدافند هوایی ناوشکن های محافظ ناو هواپیمابر در رصد یا رهگیری پرتابه های مهاجم ناکام مانده اند و ناو ناچار به اجرای آخرین تاکتیک فرار از اصابت موشک یمنی شده است.
تعدادی از موشکهای ضد کشتی ارتش یمن
خبرگزاری امریکایی CNN گزارش داد که ناو هواپیمابر هری اس ترومن و ناوشکنهای همراه آن برای جلوگیری از اصابت تسلیحات شلیکشده توسط یمن، مانور فرار سختی را انجام دادهاند که نتیجه آن باعث از دست دادن کنترل تراکتور کشنده جنگنده و در نهایت لغزش و سقوط آن به داخل دریا شدهاست.
گزارش سی ان ان از حادثه رخ داده برای ناو ترومن
اما یک کارشناس نظامی حوزه نبردهای دریایی با انتشار تصویری تقریبا وقوع حادثه فوق را تایید می کند.
تصویر ماهواره ای از محل استقرار ناوگروه ترومن و انجام مانورهای فرار
در تصویر ماهواره ای منتشر شده از منطقه شمال دریای سرخ به تاریخ ۲۵ آوریل (سه روز قبل از حادثه و همزمان با یک حمله دیگر از سوی ارتش یمن) ناو هواپیمابر هری ترومن و ناوشکن همراه آن هر دو در حال انجام مانور فرار از موشک ضد کشتی یا پهپاد یمنی دیده می شوند.
در واقع پیش از این نیز بارها سامانه های دفاعی نیروی دریایی امریکا در رهگیری به موقع پرتابه های شلیک شده از یمن ناکام بوده و این چنین اقدام به فرار احتمالی از اصابت های قطعی کرده اند.
اما نکته اصلی و جالب توجه این حادثه، فاصله ۹۰۰ کیلومتری محل استقرار ناوگروه هری ترومن از خاک یمن است؛ در تصویر ماهواره ای موجود هری ترومن در شمال غربی بندر جده عربستان و فاصله دست کم ۸۷۸ کیلومتری از شمال غربی یمن و نخستین مناطق تحت کنترل انصارالله مستقر بوده است.
این موضوع اوج توانایی ارتش یمن در شناسایی دقیق ناوگروه امریکایی و حمله نسبتا موفق به محل استقرار آنها را نشان می دهد که در نهایت منجر به نابودی یک فروند جنگنده اف۱۸ سوپرهورنت امریکایی شد.
دومین گل به خودی عجیب نیروی دریایی آمریکا در ماههای اخیر
اما حادثه فوق باز هم ضعف و آسیب پذیری جدی ناوگان نیروی دریایی امریکا در دریای سرخ را عیان کرد؛ از دست رفتن دومین جنگنده اف۱۸ امریکایی پس از حادثه عجیب دسامبر ۲۰۲۴ میلادی.
در تاریخ ۲۱ دسامبر سال گذشته میلادی نیز جنگنده F/A-۱۸F Super Hornet از ناو هواپیمابر هری اس ترومن توسط رزمناو USS Gettysburg (CG-۶۴) از کلاس تیکاندروگا هنگامی که انصارالله یمن ناوگروه فوق را هدف حملات سنگین با موشک های ضد کشتی و پهپاد قرار داد به هنگان دفع حمله به اشتباه مورد اصابت سیستم پدافندی ناو امریکایی قرار گرفت و سرنگون شد.
طی این حادثه عجیب یک فروند جنگنده اف۱۸ دیگر نیز هدف قرار گرفته شده بود که با خوش شانسی محض با عبور موشک از کنار جنگنده موجب سرنگونی نشد.
مجموعه حوادث رخ داده برای ناوگروه های امریکایی، سرنگونی پیاپی ده ها فروند پهپاد MQ-۹ در آسمان یمن و ناتوانی محض بمباران های هوایی ارتش امریکا در جلوگیری از شلیک موشک های بالستیک، ضد کشتی و پهپادهای انتحاری یمنی سوالات بسیار زیادی را در خصوص عیار واقعی ارتش امریکا به هنگام ورود به یک درگیری نظامی بزرگتر ایجاد کرده است.