خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 10 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بهبود ادراک خطر سیلاب در کشاورزان چهارمحال و بختیاری و کاهش خسارات

مهر | استان‌ها | چهارشنبه، 10 اردیبهشت 1404 - 08:47
شهرکرد-پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: بهبود ادراک خطر سیلاب در میان کشاورزان می‌تواند منجر به اتخاذ راهبردهای مؤثر برای کاهش خسارات ناشی از سیلاب شود.
سيلاب،كشاورزان،ادراك،اقليمي،نگرش،زيست،تأثير،اطلاعات

پیام معمارباشی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: متغیر نگرش زیست محیطی بیشترین تأثیر مستقیم و مثبت را بر ادراک خطر سیلاب داشته است و کشاورزانی که نگرش مثبت‌تری نسبت به محیط زیست داشتند، درک بهتری از خطر سیلاب نشان دادند.
وی مسئولیت‌پذیری را از عوامل مهم در این زمینه دانست و تصریح کرد: کشاورزانی که احساس مسئولیت بیشتری در قبال اقداماتی مانند ساخت و نگهداری سدها و جلوگیری از تخریب مراتع داشتند، ادراک خطر بالاتری از سیلاب هم داشتند.
معمارباشی به اعتماد به اطلاعات اقلیمی و دانش درباره تغییرات اقلیمی نیز اشاره کرده و بیان داشت: اعتماد به اطلاعات هواشناسی و اقلیمی نیز تأثیر مستقیم و مثبتی بر ادراک خطر سیلاب دارد و این متغیر علاوه‌بر تأثیر مستقیم، از طریق تقویت نگرش زیست محیطی، تأثیر غیرمستقیمی نیز بر ادراک خطر سیلاب دارد.
پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی چهارمحال و بختیاری برای درک خطر سیل و اقدامات مناسب و بهنگام در مواقع خطر پیشنهاداتی ارائه کرد و افزود: تقویت نگرش زیست محیطی از طریق ایجاد تشکل‌های حامی محیط زیست و ترویج نگرش مثبت نسبت به آن و افزایش مسئولیت‌پذیری و محول کردن وظایفی مانند نگهداری از سدها و مراتع به کشاورزان نقش مهمی در این درک دارد.
وی ارائه اطلاعات دقیق هواشناسی که سازمان‌های مرتبط مانند جهاد کشاورزی و هواشناسی باید اطلاعات مستند و صحیحی در اختیار کشاورزان قرار دهند و ارتقای دانش کشاورزان با برگزاری دوره‌های آموزشی مستمر و کاربردی برای افزایش آگاهی کشاورزان درباره تغییرات اقلیمی را نیز بسیار مؤثر دانست.
معمارباشی ادامه داد: بهبود ادراک خطر سیلاب در میان کشاورزان می‌تواند منجر به اتخاذ راهبردهای مؤثر برای کاهش خسارات ناشی از سیلاب شود، برنامه‌ریزان و سیاست‌گذاران می‌توانند با استفاده از این یافته‌ها، اقدامات مناسبی برای افزایش تاب‌آوری کشاورزان در برابر تغییرات اقلیمی طراحی کنند.