خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 10 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

۹۰ درصد قربانیان انفجار بندر شهید رجایی کارگران بودند؛‌ کارگران در اثر سهل‌انگاری کارفرمایان در آتش جزغاله شدند

اعتماد | همه | چهارشنبه، 10 اردیبهشت 1404 - 08:40
روزنامه اعتماد نوشت: حدود 90 درصد قربانيان انفجار اسكله شهيد رجايي بندر عباس كارگران بوده‌اند. كارگراني كه با حقوق‌هاي حداقلي و ساعت‌هاي كار حداكثري و در شرايط تورم حال حاضر كشور مجبور به كار براي تامين حداقل هزينه‌هاي زندگي هستند.
كارگران،كارفرمايان،حادثه،قربانيان،بيمه،كارگراني،كارفرما،رجاي ...

کد خبر: 710699 | ۱۴۰۴/۰۲/۱۰ ۰۸:۳۳:۳۲
«کارگران قربانیان اصلی سهل‌انگاری‌ها» عنوان یادداشت روزنامه اعتماد به قلم هادی شیروانی شیری است که در آن آمده؛ حدود 90 درصد قربانیان انفجار اسکله شهید رجایی بندر عباس کارگران بوده‌اند.
کارگرانی که با حقوق‌های حداقلی و ساعت‌های کار حداکثری و در شرایط تورم حال حاضر کشور مجبور به کار برای تامین حداقل هزینه‌های زندگی هستند.
متاسفانه کارفرمایان زیر سایه انفعال متولیان دفاع از حقوق کارگران، از جمله اداره کار و سازمان تامین اجتماعی، معمولا حق وحقوق کارگران را طبق قانون ادا نمی‌کنند.
کارگرانی که اغلب مستاجر نیز هستند و حداقل 50 تا 70 درصد همین چندر غاز حقوق ماهیانه را نیز باید بابت اجاره پرداخت کنند و در اثر سهل‌انگاری کارفرمای خود در آتش اینچنین جزغاله می‌شوند.
اما خود کارفرمایان دارای ویلاهای آنچنانی و خودروهای شاسی‌بلند، بوده و سالی یک یا چند بار راهی سفرهای خارجی با هزینه‌های میلیاردی می‌شوند.
حادثه تلخ بندر شهید رجایی اتفاق اولی نبوده و آخری هم نخواهد بود.
در حوادث معادن خصوصا حادثه دردناک طبس استشمام بوی گاز را بارها کارگران به کارفرما گوشزد کرده بودند اما به آنها گفته شده بود که می‌توانید سرکار نیایید و آنها نیز از بیم بیکار شدن مجبور بودند سکوت کنند .
در حادثه ریزش ساختمان متروپل آبادان نیز اکثر قربانیان کارگران بی‌گناه بودند.
کارفرمایان خودشان که سر کار نیستند.
کارگاه، اموال و حتی جان کارگران هم بیمه است و شرکت بیمه تمام خسارت‌ها را هم می‌پردازد و در نهایت این کارگران نگون‌بخت هستند که به خاطر حقوق‌ها‌ی بخور و نمیر جان عزیزشان را از دست می‌دهند و کارفرمایان حتی مواخذه هم نمی‌شوند و بعد از حادثه با سوءاستفاده از بیکاری مردم ،کارگران جدید را به کار گرفته و به استثمار کارگران جدید خواهند پرداخت و از اینکه کارگرشان در اثر سهل‌انگاری او پر‌پر شده حتی کک‌شان هم نمی‌گزد.
اما خانواده کارگران متوفی با کوله‌باری از غم از دست دادن نان‌آور خانواده و حداقل مستمری (آن هم اگر کارفرما مرحمت کرده باشد و کارگر را بیمه نموده باشد) به سختی روزگار را بگذرانند .
جا دارد دستگاه قضایی خصوصا دادستان کل کشور به عنوان مدعی‌العموم شخصا وارد رسیدگی به پرونده حوادث اینچنینی شود و عاملان و مقصران اصلی را به عدالت بسپارد.