خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 10 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بحران آلودگی هوا، مرگ تدریجی سرمایه‌های انسانی و اقتصادی کشور

مهر | اقتصادی | چهارشنبه، 10 اردیبهشت 1404 - 08:18
دبیرکل انجمن علمی اقتصاد شهری ایران گفت: بحران آلودگی هوا نه تنها کیفیت زندگی مردم را کاهش می‌دهد، بلکه تأثیرات منفی گسترده‌ای بر سلامت عمومی، محیط زیست و اقتصاد کشور نیز دارد.
آلودگي،هوا،بحران،عمومي،اشاره،كيفيت،گرد،خودروهاي،اقتصاد،زمينه ...

سید محسن طباطبایی دبیرکل انجمن علمی اقتصاد شهری ایران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به چالش‌های جهانی در زمینه بحران گردوغبار، اظهار کرد: کشورهایی که با بحران گرد و غبار دست و پنجه نرم می‌کنند، از روش‌هایی بهره می‌گیرند که شامل مدیریت منابع طبیعی، استفاده از فناوری‌های نوین، اجرای سیاست‌های قانونی و مشارکت منطقه‌ای است.
وی در ادامه با اشاره به شیوه‌های مدیریت آلودگی هوا در کشورهای مختلف، افزود: برای نمونه، چین با اجرای پروژه بزرگ کاشت درختان در اطراف بیابان‌ها توانسته بخش‌های بزرگی از مناطق مستعد گرد و غبار را پایدار نگه دارد و آمریکا نیز با استفاده از قوانین زیست‌محیطی سخت‌گیرانه، به‌ویژه در مناطق جنوب غربی که مستعد طوفان‌های گرد و غباری هستند، توانسته کنترل مؤثری بر آلودگی هوا داشته باشد.
طباطبایی با اشاره به رویکرد کشورهای منطقه خاورمیانه در مقابله با آلودگی هوا تصریح کرد: در خاورمیانه، عربستان سعودی و عراق با اقدامات مشترک، به‌ویژه در زمینه شناسایی و کنترل منابع فرامرزی گرد و غبار، فعالیت‌هایی را انجام داده‌اند.
دبیرکل انجمن علمی اقتصاد شهری ایران با اشاره به بررسی بحران آلودگی هوا در کشور، به‌ویژه در کلان‌شهرهایی نظیر تهران، اصفهان، اهواز و مشهد در نشست‌های تخصصی مرتبط، بیان کرد: بحران آلودگی هوا ناشی از عوامل انسانی و طبیعی متعدد است که نه تنها کیفیت زندگی مردم را کاهش می‌دهد، بلکه تأثیرات منفی گسترده‌ای بر سلامت عمومی، محیط زیست و اقتصاد کشور نیز دارد.
وی با بیان اینکه برخی چالش‌ها به تشدید بحران آلودگی هوا دامن می‌زنند، افزود: افزایش تعداد خودروهای فرسوده و فاقد استانداردهای زیست‌محیطی، کیفیت پایین سوخت‌های مصرفی، و ضعف ناوگان حمل‌ونقل عمومی از جمله مهم‌ترین عوامل مؤثر در این زمینه هستند.
کمبود زیرساخت‌ها و کیفیت پایین خدمات حمل‌ونقل عمومی و عدم به‌روزرسانی جامع آن، موجب افزایش ترافیک و در نتیجه ترغیب شهروندان به استفاده بیشتر از خودروی شخصی شده است.
طباطبایی در ادامه با اشاره به راهکارهای مقابله با بحران آلودگی هوا تصریح کرد: توسعه و تقویت حمل‌ونقل عمومی و پاک، تشویق هوشمندانه شهروندان به استفاده از وسایل نقلیه عمومی نظیر اتوبوس‌ها و موتورسیکلت‌های برقی، ارتقای کیفیت سوخت خودروها و صنایع، حذف کامل خودروهای فرسوده، و جایگزینی آن‌ها با خودروهای جدید و کم‌آلاینده از جمله این راهکارهاست.
وی همچنین بر لزوم استانداردسازی صنایع، رعایت کامل الزامات زیست‌محیطی و تجهیز آن‌ها به فیلترهای پیشرفته، سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های تجدید پذیر و توسعه منابع انرژی پاک تأکید کرد و فرهنگ‌سازی عمومی برای کاهش استفاده از خودروهای شخصی را ضروری دانست.
دبیرکل انجمن علمی اقتصاد شهری ایران در پایان با اشاره به دیگر اقدامات مکمل خاطرنشان کرد: اجرای مالیات‌های زیست‌محیطی به عنوان ابزاری برای کاهش آلودگی و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و هوشمند برای پایش و کنترل آلودگی هوا باید در اولویت سیاست‌گذاران قرار گیرد.
وی تاکید کرد: با همکاری و عزم جدی تمامی نهادها و مشارکت آحاد جامعه، می‌توان به‌صورت مؤثر با بحران آلودگی هوا مقابله کرد و زمینه بهبود سلامت عمومی و ارتقا کیفیت زندگی شهروندان را فراهم ساخت.