خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 10 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تغییر رنگ ناخن‌ها نشانه چیست؟

مهر | سلامت و پزشکی | چهارشنبه، 10 اردیبهشت 1404 - 07:30
متخصص پوست و مو گفت: تغییر رنگ، ضخیم شدن و شکنندگی ناخن‌ها می‌تواند نشانه‌ای از عفونت قارچی باشد؛ مشکلی که اگر به‌موقع درمان نشود، ممکن است به ریزش ناخن و آسیب به بافت زیر آن منجر شود.
ناخن،قارچ،لاك،مرادي،پا،بيماري،مواد،ضخيم

مسعود مرادی متخصص پوست و مو و زیبایی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر گفت: قارچ ناخن یکی از عفونت‌های شایع پوستی است که اغلب به شکل خراش‌ها یا خطوط راه‌راه، لکه‌های سفید، زرد یا قهوه‌ای زیر ناخن ظاهر می‌شود.
این بیماری به‌ویژه در خانم‌هایی که به‌طور مکرر از لاک ناخن یا مواد تزئینی برای ناخن استفاده می‌کنند، بیشتر مشاهده می‌شود.
وی افزود: علائم اولیه این عفونت شامل ضخیم شدن ناخن، تغییر رنگ به زرد یا قهوه‌ای، و در مواردی ریزش ناخن است، معمولاً یک یا دو ناخن درگیر می‌شوند اما در صورت عدم درمان، عفونت می‌تواند گسترش یابد.
مرادی ادامه داد: برای تشخیص دقیق این بیماری، نمونه‌ای از ناخن فرد به آزمایشگاه ارسال می‌شود و با بررسی زیر میکروسکوپ، وجود قارچ‌ها تأیید می‌شود.
در صورت مثبت بودن آزمایش، معمولاً داروهای خوراکی ضد قارچ تجویز می‌شود چراکه داروهای موضعی به‌تنهایی اثربخشی کافی ندارند.
عوامل زمینه‌ساز قارچ ناخن
به گفته وی؛ استفاده طولانی‌مدت از لاک یا ناخن مصنوعی، تماس مداوم با مواد شوینده قوی مانند وایتکس، بهداشت نامناسب پا و دست، خصوصاً در محیط‌های مرطوب، پوشیدن کفش‌های تنگ یا استفاده از جوراب‌های نامناسب و تعریق زیاد پا، به‌ویژه در ورزشکاران یا افرادی که زمان زیادی در کفش هستند نیز از عوامل زمینه‌ساز قارچ ناخن هستند.
مرادی خاطرنشان کرد: برای پیشگیری از ابتلاء به قارچ ناخن، رعایت بهداشت دست و پا، خشک نگه داشتن نواحی بین انگشتان، استفاده از دستکش هنگام تماس با مواد شوینده، و اجتناب از استفاده مداوم از لاک یا ناخن مصنوعی توصیه می‌شود.
به گفته وی؛ همچنین در صورت مشاهده علائم مانند ضخیم شدن ناخن، تغییر رنگ یا ترک خوردگی، مراجعه سریع به پزشک و انجام آزمایش قارچ بسیار مهم است تا با درمان به‌موقع، از پیشرفت بیماری و تخریب کامل ناخن جلوگیری شود.