خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 10 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نفت شل و تحول نگاه آمریکا به قیمت نفت

مشرق | بین‌الملل | چهارشنبه، 10 اردیبهشت 1404 - 01:23
نفت،ايالات،متحده،قيمت،شل،سر،دلار،نرخ،انرژي،جمله،كاهش،توجه،عن ...

به گزارش مشرق،کانال تلگرامی اندیشکده مطالعات حاکمیت و روابط بین‌الملل در مطلبی با عنوان نفت شل و تحول نگاه آمریکا به قیمت نفت نوشت:
قیمت نفت و انرژی همواره یکی از اصلی‌ترین مولفه‌ها و شاخص‌های تحولات اقتصادی بوده است.
با این وجود، برخی محافل کارشناسی معتقدند که با استخراج نفت شل و مبدل شدن ایالات متحده به یک صادرکننده خالص در نفت، قیمت نفت دیگر یکی از فاکتورهای محوری در تصمیم‌گیری سیاسی ایالات متحده نیست و این کشور ملاحظات سابق خود درباره تنش در بازارهای انرژی را کنار گذارده است.
این در حالی است که چه از نظر عملی و چه از بعد نظری، ملاحظه‌کاری و محاسبه‌گری در خصوص قیمت نفت در ایالات متحده مشاهده می‌شود و مسئله بیشتر تحولی است که در الگوی این ملاحظه رُخ داده است.
اینکه در گذشته، ایالات متحده به عنوان یک واردکننده کلان نفت، همواره از قیمت‌های پایین‌تر حمایت می‌کرد.
در حال حاضر اما ایالات متحده صادرکننده (حدود ۲.۳ میلیون بشکه در روز) نفت است و کاهش قیمت نفت، وضعیت کسری تراز تجاری ایالات متحده را وخیم‌تر می‌کند.
اینکه استخراج به روش شل که اکنون قریب به ۷۰ درصد از تولید نفت را شامل می‌شود و مازاد نفتی ایالات متحده را تضمین نموده، پرهزینه است و در قیمت‌های پایین اقتصادی نیست.
به عنوان مثال، برآوردها نشان داده است که در برخی از میادین استخراجی در تگزاس به روش شل قیمت سر به سر معادل ۶۶ دلار است و برای متوسط میادین این رقم معادل ۵۰ دلار خواهد بود.
یک پیمایش که از ۱۳۰ تولیدکننده نفت شل انجام پذیرفته، نشان می‌دهد که قیمت مطلوب این تولیدکنندگان برای گسترش فعالیت‌ها (و سرمایه‌گذاری مجدد) محدوده ۶۰ تا ۷۱ دلار است.
ذکر این نکته ضروریست که ترامپ و اطرافیان وی از کاهش قیمت نفت به ارقام بسیار پایین استقبال کرده‌اند و بسیاری، از جمله پیتر ناوارو، از رساندن نفت به زیر ۵۰ دلار به منظور مهار تورم صحبت نموده اند که این مسئله با منافع استخراج‌کنندگان نفت شل در تضاد است.
به نظر می‌رسد مهم‌ترین برنامه دولت ترامپ برای افزودن به حاشیه سود آنها، کاهش مقررات‌ها از جمله مالیات و لغو محدودیت‌های مرتبط از جمله محدودیت‌های زیست‌محیطی ناظر بر حفاری باشد.
با این وجود، مخالفت‌های شدیدی از سوی این تولیدکنندگان وجود دارد و کارشناسان این ملاحظه را نیز مطرح نموده‌اند که نرخ سر به سر متوسط ۵۰ دلاری پیش از وضع تعرفه‌های فلزات توسط ترامپ بوده است و همین حالا نیز با توجه به افزایش هزینه احتمالی، نقطه سر به سر در این نرخ محقق نشود.
در مجموع، فارغ از نقش تنظیم‌گرانه اوپک پلاس و سایر مولفه‌های موثر، باید توجه داشت که ۷۰ درصد از تولید نفت ایالات متحده به روش شل انجام می‌پذیرد و با توجه به آثار گسترده صنعت انرژی بر رشد، اشتغال و درآمد مالیاتی بعید است ایالات متحده بتواند در کوتاه مدت برای نرخ ۵۰ دلار یا کمتر در نفت آمادگی داشته باشد.
*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.