طرح «ایران سیمیت»؛ فرصتی برای نهادینه کردن کشت حفاظتی
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان زنجان، از اجرای طرح ملی « ایران سیمیت» در این استان خبر داد.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان زنجان، از اجرای طرح ملی « ایران سیمیت» در این استان خبر داد.
حسین نظری در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه با اجرای این طرح، شیوههای کشاورزی حفاظتی در حوزه گندمکاری در منطقه مورد بررسی قرار میگیرد، اظهار کرد: اجرای این طرح باعث میشود که کشاورزان استان، با دانش فنی کشاورزی حفاظتی و مزایای آن آشنا شوند و از روشهای کشت سنتی اجتناب کنند تا بتوانند با کشت گیاهان زراعی سازگار و ارقام جدید، از درآمد خالص بیشتری در طول دوره کشت برخوردار شوند .
وی با اشاره به اینکه طرح مذکور در چهار استان دیمخیز از جمله قزوین، همدان، زنجان و اردبیل اجرایی شده است، ادامه داد: طرح ملی «ایران سیمیت» در استانهای زنجان و اردبیل در دو پلتفرم اجرا شده و در استان زنجان، مناطق گندمخیز خدابنده و صایینقلعه برای اجرای طرح انتخاب شده است؛ در واقع طرح مذکور در راستای «افزایش عملکرد گندم و بهرهوری نظامهای زراعی گندم بنیان در ایران» اجرا میشود.
نظری با تاکید بر اینکه افزایش 20 درصدی عملکرد گندم، مهمترین هدف طرح است، تصریح کرد: در استان زنجان، در هر پلتفرم هشت طرح مرتبط اجرا شده و مهمترین آنها، طرح «سناریو» با مساحت 2.5 هکتار در هر پلتفرم است .
دبیر طرح ملی «ایران سیمیت» در استان زنجان افزود: بررسی امکان کشت تناوبهای مختلف با گندم، عنوان طرح دیگری است و در قالب آن، گیاهان زراعی که قابلیت کشت در شرایط دیم و در تناوب با گندم را دارند، شناسایی میشوند.
طرح بعدی نیز «مدیریت علفهای هرز» است که بر اساس آن، بهترین ترکیب تیماری برای مبارزه با علفهای هرز معرفی خواهد شد .
وی ادامه داد: طرح تقسیط کود ازت، عنوان طرح بعدی در قالب طرح ملی « ایران سیمیت» است و باعث میشود که میزان اپتیمم کود ازت برای استفاده در فصل پاییز و بر اساس دادههای عملکرد در اختیار کشاورزان قرار گیرد .
نظری همچنین از مقایسه ماشینهای کارنده کشت حفاظتی در قالب طرح ملی ایران سیمیت خبر داد و گفت: در این طرح، چهار نوع ماشین کاشت مستقیم با یکدیگر مقایسه میشود تا بتوانیم ضمن شناسایی ایرادات فنی ماشینهای کاشت و ارائه به شرکت سازنده، ماشین کشت مناسب را به کشاورزان و دستگاههای اجرایی معرفی کنیم.
وی با بیان اینکه در قالب طرح ملی ایران سیمیت، فرصت کشت و کار به گیاهان جدید سازگار با گیاهان موجود در استان داده میشود، افزود: همچنین اجرای طرح P.V.S برای مقایسه 13 رقم گندم دیم در شرایط زارعان و در نهایت، انتخاب بهترین رقم برای کشت در منطقه، از دیگر بخشهای طرح ملی ایران سیمیت بهشمار میرود .
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان زنجان خاطرنشان کرد: امیدواریم با اجرا و ترویج این طرح بین کشاورزان عمدهکار، به هدف نهایی که حفظ خاک استان از فرسایش آبی و بادی و کاهش هزینههای تولید و افزایش درآمد است، دست یابیم.
انتهای پیام