خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 10 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تحول در صنعت ماشین‌سازی با تزریق دانش و فناوری‌های روز

مهر | دانش و فناوری | جمعه، 05 اردیبهشت 1404 - 11:29
تفاهم‌نامه همکاری میان ستاد ماشین‌سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی معاونت علمی و انجمن علوم و فناوری بسته‌بندی ایران امضا شد تا زمینه ارتقای این صنعت به کمک فناوری و نوآوری، فراهم شود.
صنعت،فناوري،همكاري،علمي،انجمن،علوم،توليد،ايران،معاونت،تجهيزا ...

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، تفاهم‌نامه همکاری ارتقای دانش، فناوری و صنعت ماشین‌آلات و تجهیزات بسته‌بندی میان ستاد ماشین‌سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی معاونت علمی و انجمن علوم و فناوری بسته‌بندی ایران منعقد شد.
این تفاهم‌نامه همکاری، با حضور محمدمهدی هادوی دبیر ستاد و مصطفی امام‌پور، رئیس انجمن علوم و فناوری بسته‌بندی ایران امضا شد، تا همکاری‌های این دو بخش با هدف تکامل زنجیره ارزش و فناوری‌های صنعت بسته‌بندی، به کمک شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور افزایش یابد.
توسعه بازار محصولات با ارتقای صنعت بسته‌بندی و چاپ
محمدمهدی هادوی، در این مراسم با تأکید بر اهمیت بسته‌بندی در زنجیره ارزش تولید، اظهار داشت: هر محصولی که تولید می‌شود، نهایتاً با ظاهر و بسته‌بندی خود به دست مصرف‌کننده می‌رسد.
اگر این مرحله به‌درستی انجام نشود، تمام زحمات بخش‌های مختلف تولید تحت‌الشعاع قرار می‌گیرد.
وی با اشاره به نقش کلیدی ماشین‌آلات و تجهیزات پیشرفته در صنعت بسته‌بندی افزود: مواد اولیه، فناوری چاپ و فرآیند خشک‌کردن همگی اهمیت ویژه‌ای دارند، اما تمرکز ما در این همکاری، ارتقای کیفیت ماشین‌آلات است تا محصول نهایی از استانداردهای بالاتری برخوردار شود.
هادوی، همچنین خاطرنشان کرد: هدف از این تفاهم‌نامه، تزریق دانش و فناوری‌های روز به صنعت ماشین‌سازی است تا با همراهی انجمن‌های علمی و تولیدکنندگان، گام‌های مؤثری در جهت توسعه این حوزه برداشته شود.
اجرای برنامه راهبردی برای تحول در صنعت بسته‌بندی
در ادامه این مراسم، مصطفی امام‌پور رئیس انجمن علوم و فناوری بسته‌بندی ایران، با تأکید بر همکاری با ستاد برای اجرایی شدن این تفاهم‌نامه، اظهار داشت: این تفاهم‌نامه پس از ماه‌ها رایزنی و کار کارشناسی به مرحله امضا رسیده است.
هدف ما تبدیل این سند به برنامه‌ای اجرایی و کاربردی است، چرا که تفاهم‌نامه‌ها باید مبنای عمل قرار گیرند، نه اینکه صرفاً در حد یک سند باقی بمانند.
امام‌پور، با اشاره به میان‌رشته‌ای بودن صنعت بسته‌بندی تأکید کرد: صنعت بسته‌بندی بر بسیاری از بخش‌های اقتصادی و وزارتخانه‌ها تأثیر مستقیم دارد.
امروز که کشور با تحریم‌های شدید مواجه است و در حال خروج از وضعیت تک‌محصولی هستیم، حلقه مفقوده صادرات، بسته‌بندی مناسب است.
این تفاهم‌نامه می‌تواند گامی مهم برای رفع این چالش باشد.
وی ابراز امیدواری کرد: با اجرای این همکاری، بتوانیم در تجاری‌سازی حداقل هفت تا هشت محصول ملی نقش مؤثری ایفا کنیم و مشکلات موجود در زنجیره تولید را کاهش دهیم.
همچنین، این اقدام می‌تواند به بهبود صادرات غیرنفتی کمک شایانی کند.
رئیس انجمن علوم و فناوری بسته‌بندی ایران از توجه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به این حوزه تقدیر کرد و گفت: انجمن، آماده است با تمام ظرفیت علمی، آموزشی و مشاوره‌ای خود در خدمت صنعت بسته‌بندی کشور قرار دهد.
همکاری برای توسعه صنعت و فناوری بسته‌بندی کشور
گفتنی است این تفاهم‌نامه همکاری با هدف تبادل اطلاعات تجربیات و توانایی‌های علمی و ارائه خدمات مشاوره‌ای، اطلاع‌رسانی و بهره‌مندی از قابلیت‌ها و توانمندی‌های یکدیگر در زمینه برگزاری همایش‌ها و کارگاه‌های ارتقاء صنعت بسته‌بندی منعقد شده است.
افزایش کیفیت محصولات بسته‌بندی، کاهش هزینه‌های تولید و رقابت‌پذیری بیش‌تر در بازارهای داخلی و بین‌المللی، از دیگر اهداف همکاری مشترک بین ستاد ماشین‌سازی و تجهیزات پیشرفته معاونت علمی و انجمن علوم و فناوری بسته‌بندی ایران به شمار می‌رود.