سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تحقق رشد اقتصادی با استفاده توأمان از ظرفیت داخلی و مذاکره

مهر | اقتصادی | جمعه، 05 اردیبهشت 1404 - 09:58
یک تحلیلگر اقتصادی تأکید کرد: رشد اقتصادی ۶ درصدی در شرایط فعلی امکان پذیر و مستلزم استفاده همزمان از ظرفیت های داخلی و حل مشکلات داخلی در کنار مذاکره است.
مذاكره،فضاي،اقتصادي،تحقق،داخل،ميركريمي،تحليلگر

کامبیز میرکریمی تحلیلگر اقتصادی در گفتگو با خبرنگار مهر، در رابطه با نقش مذاکرات ایران و آمریکا در تحقق رشد ۸ درصدی برنامه هفتم توسعه اظهار کرد: مذاکره اهمیت دارد اما نکته قابل توجه این است که ما پیش از اعمال تحریم‌های موجود، یکسری مشکلات در حوزه رشد نقدینگی، تورم و فضای کسب و کار داشتیم.
وی عنوان کرد: اعتقاد من بر این است که هم در داخل نیازمند تلاش برای تحقق رشد اقتصادی مورد نظر هستیم و هم مذاکرات در تحقق این مهم، نقش آفرین است.
این تحلیلگر اقتصادی خاطرنشان کرد: مذاکره، فضای بی اعتمادی را در اقتصاد به وجود می‌آورد و اصل پیشبینی پذیری را با مشکل مواجه می‌کند اما در مقابل، در داخل نیز با مشکلات متعددی روبرو هستیم که ربطی به مذاکره ندارد.
میرکریمی تأکید کرد: ما در داخل کارهایی مانند بهبود فضای کسب و کار، هدفمند کردن یارانه‌ها، مالیات ستانی و … را معطل گذاشتیم که ربطی به مذاکره ندارند و عمده ناترازی ها در این موارد مشاهده می‌شود.
ما میلیاردها دلار یارانه غیرهدفمند پرداخت می‌کنیم و سرمایه گذاری ها جای درست انجام نمی‌شود.
وی افزود: در شرایط فعلی رشد اقتصادی ۵ تا ۶ درصد در کشور با مواردی مانند اصلاح قوانین و باز گذاشتن فضای تجارت، استفاده از طرفیت‌های داخلی و همزمان تلاش برای مذاکره موفق، امکان پذیر است.