فقر آبهای زیرزمینی در اشتهارد/ چاهها استاندارد نیست - تسنیم
مدیر آب و فاضلاب شهرستان اشتهارد فقر کمی و کیفی آب های زیرزمینی را چالش این شهرستان دانست و گفت: چاه هایی که برای استحصال آب حفر می شوند هم از نظر میزان آب دهی و هم از لحاظ کیفی فاقد استانداردهای لازم هستند.

رضا امین دهقان، مدیر آب و فاضلاب شهرستان اشتهارد در گفتوگو با خبرنگار تسنیم از کرج، میزان بارشهای ابتدای سال جاری را نسبت به میانگین سالهای گذشته، کمتر دانست و بیان کرد: امیدواریم در این مدت زمانی که تا اوج گرما باقی مانده است، در بالادست سدهای استان شاهد بارشهای خوبی باشیم زیرا آنچه در بالادست میبارد با آنچه در پاییندست میبارد، متفاوت است.
وی با بیان اینکه اگر بارش در بالادست سدها و رودخانهها خوب و کافی باشد، امسال میتوانیم سال خوبی در حوزه آب داشته باشیم، عنوان کرد: شهرستان اشتهارد دارای دو شهر اشتهارد و پلنگآباد و دو بخش مرکزی و پلنگآباد است.
ما در مجموع بخش شهری 18 هزار و 200 فقره آحاد اشتراک آب داریم که جمعیتی بالغبر 49 هزار نفر را تحت پوشش شبکه آبرسانی قرار دادهایم.
مدیر آب و فاضلاب شهرستان اشتهارد با اشاره به اینکه در بخش روستایی هم یک هزار و 470 فقره آحاد اشتراک داریم که جمعیتی بالغبر 5 هزار نفر در 11 روستا را تحت پوشش قرار داده است، در خصوص زیرساختهای شرکت آب و فاضلاب در این شهرستان اذعان کرد: 76 کیلومتر شبکه توزیع آب شهری و 30 کیلومتر شبکه توزیع در روستاها از جمله این زیرساختها هستند.
کاهش میزان آب قناتها طی سالهای اخیر
امین دهقان اضافه کرد: ما 62 کیلومتر خط انتقال در بخش شهری و حدود 100 کیلومتر در مجموع روستاهای شهرستان داریم.
آبرسانی به بخش شهری با پنج باب مخزن ذخیره به میزان 10 هزار و 500 مترمکعب در حال انجام است، در بخش روستایی هم 11 باب مخزن وجود دارد که مجموعاً اعلام میکنیم یک هزار و 800 مترمکعب مخزن ذخیره در روستاها داریم.
وی توضیح داد: موضوع آبرسانی دارای دو وجه تولید و توزیع است.
تولید از دو منبع آبهای سطحی و آبهای زیرزمینی سرچشمه گرفته که یا با حفر چاه و استحصال آبهای زیرزمینی و یا از طریق استفاده از آبهای سطحی صورت میگیرد.
ما در استان البرز دو سد امیرکبیر و طالقان را داریم که با اقداماتی که طی سالهای گذشته در اشتهارد انجام شده، شاهد دریافت آب سطحی برای شهرستان بودیم.
مدیر آب و فاضلاب شهرستان اشتهارد با اشاره به تخصیصها و ایجاد زیرساختهای لازم و نیز ضمن امیدواری از تکمیل این زیرساختها در آینده نزدیک، اظهار کرد: تعدادی از روستاهایی که در جنوب شهرستان واقعشدهاند دارای قنات هستند که در سالهای گذشته پرآب بودهاند و میزان آب دریافتی از آنها، دبی قابلملاحظهای بوده اما در سالهای اخیر میزان آب این قناتها بسیار کاهش یافته است.
لزوم اجرای شبکههای جمعآوری و انتقال فاضلاب
امین دهقان در ادامه با اشاره به اقدامات انجام شده در این خصوص، عنوان کرد: لایروبی قناتها در روستاهای بخش مرکزی و پلنگآباد انجام شده تا بتوانیم هدررفت این میزان آب را کاهش دهیم و در مخازن، آنها را ذخیره و پس از گندزدایی به شبکه توزیع آب هدایت کنیم.
این در حالی است که حجم آبها بسیار کم شده و ما مجبور به استفاده از منابع دیگر برای تأمین آب هستیم.
وی فقر کمی و کیفی آبهای زیرزمینی را چالش دیگر این شهرستان عنوان و مطرح کرد: چاههایی که برای استحصال آب حفر میشوند هم از نظر میزان آبدهی و هم از لحاظ کیفی فاقد استانداردهای لازم هستند، بنابراین لازم است علاوه بر اقدامات شاخص انجام شده در سالهای گذشته، برنامهریزیهای خوبی برای آینده داشته باشیم تا بتوانیم در زمینه تأمین آب برای مردم موفق باشیم.
مدیر آب و فاضلاب شهرستان اشتهارد با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه فاضلاب شهرک صنعتی، در خصوص فاضلاب شهری نیز اعلام کرد: با توجه به گسترش شهرنشینی و توسعه شهرکهای صنعتی، یکی از الزاماتی که باید موردتوجه ویژه قرار گیرد، اجرای شبکههای جمعآوری و انتقال فاضلاب و همچنین تصفیه فاضلاب شهری است که میتواند شاخصهای محیطزیست و بهداشت محیط را افزایش دهد.
در حوزه توزیع آب مشکلی نداریم
امین دهقان، موضوع انتقال فاضلاب و تصفیه فاضلاب شهری را یک اقدام و پروژه وسیع و بزرگ و البته نیازمند مطالعات و دریافت اعتبارات ملی دانست و گفت: این مهم در سال 1403 با اخذ مشاور صورت گرفت و مطالعات تکمیل شد و برای اخذ مجوزهای زیستمحیطی و پدافند نیز اقداماتی صورت گرفت و در حال انجام است و امیدواریم امسال بتوانیم مجوز و الزاماتی که اخذ ماده 23 قانون برنامهوبودجه دارد را دریافت کنیم.
وی ضمن ابراز امیدواری از اینکه امسال اتفاقات خوبی در حوزه فاضلاب شهرستان اشتهارد رقم بخورد، مطرح کرد: در حوزه توزیع آب در این شهرستان میتوانیم اعلام کنیم مشکلی نداریم و عمده مشکل ما در بحث تولید و موجودیت آب است.
در فصول سرد سال که میزان مصرف آب کمتر است، در خصوص توزیع مشکلی نداریم و این نشان میدهد که خطوط آبرسانی، استانداردهای لازم را کسب کردهاند.
مدیر آب و فاضلاب شهرستان اشتهارد خاطرنشان کرد: بخشهایی که نیازمند اصلاح بوده در سالیان گذشته اصلاحشدهاند.
کما اینکه در سال گذشته در بخش روستایی، یک هزار و 500 متر خطوط روستایی را در روستای قانلی بلاغ اصلاح کردیم و در بخش شهری هم دو هزار متر اصلاح خطوط را انجام دادیم و سه هزار متر هم توسعه داشتیم.
امیدواریم بتوانیم مشکلات موجود را با برنامهریزیهای صحیح رفع کنیم و آبرسانی را انجام دهیم.
11 روستا زیرپوشش آبرسانی هستند
امین دهقان ادامه داد: در اشتهارد از 13 روستا، 11 روستا تحت پوشش آبرسانی آب و فاضلاب استان قرار دارند، به دو باب روستا هم بهصورت خصوصی یا توسط شورا و دهیاری آبرسانی صورت میگیرد که امیدواریم با اقدامات پیشبینیشده بتوانیم انشعابات این دو روستا را نیز تحویل دهیم و این دو روستا هم تحت پوشش شبکه آبرسانی روستاهای این شهرستان قرار گیرند.
وی با اشاره به وجود چالشهای آبی، ضمن قدردانی از حمایتهای آبفا و آب منطقهای استان البرز و پیگیریهای فرماندار و امامجمعه این شهرستان، در خصوص عملکرد این مجموعه در سال گذشته و برنامهریزی برای سال جاری نیز اعلام کرد: امیدواریم با تکمیل تخصیصی که از رینگ غربی استان و آبرسانی از سد طالقان به شهرستان اشتهارد داریم تا تابستان 1404 بتوانیم نیاز آبی را کامل رفع کنیم.
انتهای پیام/