۳ ماه از سیلاب گذشت/قصه سیل به سر رسید وعده مسئولان به مقصد نرسید
خرمآباد- با گذشت بیش از سه ماه از وقوع سیلاب در لرستان، هنوز برخی مناطق و روستاهای این استان با مشکلات جدی مواجه هستند و این امر موجب انتقاد مردم و مسئولان محلی از دستگاههای دولتی شده است.

خبرگزاری مهر - گروه استانها: از وقوع سیلاب ویرانگر در لرستان سه ماه گذشته است، اما بر اساس اعلام بخشداران این استان هنوز وضعیت برخی مناطق و روستاهای شهرستانهای سیل زده بغرنج بوده و همچنان مشکلات اهالی روستاها و مناطق مختلف زیرمجموعه شأن پابرجاست.
صبح امروز شنبه جلسه بخشداران مناطق سیل زده لرستان با مدیرکل مدیریت بحران استان، مدیرکل امور روستایی استانداری لرستان و همچنین معاون عمرانی استانداری لرستان برگزار و در آن مشکلات موجود در بخشهای سیل زده استان مطرح شد.
بخشدار مرکزی سلسله: چند بار به شهرستان ما آمده اید؟
علی یاس جلویاری بخشدار مرکزی سلسله در سخنانی خطاب به مدیرکل مدیریت بحران لرستان در این جلسه، اظهار داشت: فقط در پلدختر سیلاب رخ داده یا مناطق دیگر هم سیلاب داشته ایم؟
وی در ادامه با طرح این سوال که شما چند بار به شهرستان سلسله تشریف آورده اید؟
عنوان کرد: چه اقداماتی در منطقه «قلایی» انجام داده اید؟
در بخش مرکزی چه کاری انجام داده اید؟
بخشدار مرکزی سلسله با بیان اینکه هنوز مشکلات منطقه «چم تکله» باقی مانده است، گفت: هنوز پل «کاکارضا» که تخریب شده، مانده و عملیاتی نشده است، بیشتر پلهای شهرستان از بین ر فته است، میگویند بنیاد مسکن باید عملیاتی کند، این در حالیست که بنیاد مسکن اعلام میکند که این امر در تعهداتش نیست.
جلویاری با اشاره به مشکلات حوزه جهاد کشاورزی شهرستان سلسله، افزود: کدام جاده بین مزارع الشتر عملیاتی شده است؟
بیشتر کارها را باید بخشداری انجام دهد، بیشتر تأسیسات گاز از بین رفته ما باید آنها را عملیاتی کنیم، کارهای اداره راه را ما باید انجام دهیم.
وی، تصریح کرد: نمیتوانیم محصولات کشاورزی را در منطقه برداشت کنیم چرا که بیشتر جادههای ما از بین رفته است.
بخشدار مرکزی سلسله با اشاره به اینکه بضاعت یک بخشدار چقدر است؟
ادامه داد: بیشترین خسارت را ما در سیلاب داشته ایم، اگر دستگاهها همکاری نکنند راه به جایی نخواهیم برد.
جلویاری، تاکید کرد: عملاً کاری در مناطق سیل زده سلسله انجام نشده، اگر هم شده خیلی ضعیف است، اقداماتی که میگویند انجام شده را راستی آزمایی کنید.
بخشدار مرکزی بروجرد: بنیاد مسکن انتخابی برخورد میکند
گودرزی بخشدار مرکزی بروجرد نیز در این جلسه خطاب به مدیرکل مدیریت بحران لرستان، اظهار داشت: برای بررسی و رفع مشکلات موجود در بخشها و روستاها باید یک جلسه خاص برگزار شود.
وی با بیان اینکه مدیرکل مدیریت بحران لرستان در این جلسه به ما اعلام میکنند که جلسه دارم و میخواهم بروم، گفت: ما باید داد خود را به کجا بیاوریم و مشکلات خود را به کجا اعلام کنیم؟
این سخنان بخشدار مرکزی بروجرد، منجر به واکنش مدیرکل مدیریت بحران لرستان شد تا غلامرضا آقامیرزایی بگوید: من بعد از ناهار پنج ساعت در خدمت شما هستم!
که این سخن مدیرکل مدیریت بحران لرستان نیز منجر به واکنش بخشدار مرکزی بروجرد شد تا گودرزی بگوید: ما وقت نداریم، در روستاها همه منتظر ما هستند، همان گونه که شما جلسه دارید ما هم جلسه داریم.
گودرزی، ادامه داد: اگر امروز ما این مشکلات را نگویم، پس کی باید بگویم؟
وی با اشاره به بنیاد مسکن در شهرستان بروجرد انتخابی برخورد میکند، افزود: ما اعلام کرده ایم که خانه تخریبی است و بنیاد مسکن اعلام میکند که تخریبی نیست.
بخشدار اشترینان: دستگاههای اجرایی وظیفه خود را انجام نمیدهند
مقداد صارمی بخشدار اشترینان نیز در این جلسه با بیان اینکه درد همه بخشداران یکی است، از ۹ بهمن ماه ما درگیر سیلاب بوده ایم، اظهار داشت: ما میدانیم که وظیفه بخشداران فرابخشی است، اما دستگاههای اجرایی وظیفه خود را انجام نمیدهند.
وی با بیان اینکه جلسهای در استان به ریاست استاندار و معاونین استاندار در حضور مدیران دستگاههای اجرایی برگزار شود، در این جلسه دو بخشدار حرف خود را بزنند، افزود: ما مشکل داریم، در منطقه اشترینان دهیار جاده را برف روبی کرده است، مستندات این امر وجود دارد.
بخشدار اشترینان، تصریح کرد: ما در جریان سیلاب با تمام توان کار کردیم، جادههای بین مزارع و چند پل ساخته ایم، حدود ۵۰ میلیارد تومان هزینه کرده ایم، اما یک ریال از دولت پولی نخواسته ایم، چون به روشهای دیگر کار را حل کرده ایم.
بخشدار مرکزی دلفان: یک سانتی متر جاده تخریبی، تعمیر نشده است
مصطفی آوختی بخشدار مرکزی دلفان نیز در این جلسه با بیان اینکه تا کنون یک سانتی متر از جادههایی که در جریان سیلاب در بخش مرکزی تخریب شده اند، درست نشده است، افزود: پلهایی که تخریب شده هنوز عملیاتی نشده اند.
وی با بیان اینکه جادههای ما تنها در حد امداد رسانی باز شده اند، عنوان کرد: جادهها هنوز تعمیر نشده اند، جادههای ما هنوز به صورت موقت بازگشایی شده اند.
بخشدار مرکزی دلفان با بیان اینکه از مجموع سه هزار واحد تخریبی در دلفان، هزار و ۵۰۰ واحد در بخش مرکزی قرار دارد، تصریح کرد: از سه هزار و ۵۰۰ واحد تعمیری، دو هزار و ۳۰۰ واحد در بخش مرکزی دلفان قرار دارند.
آوختی، ادامه داد: تا امروز کار اسکلت ۱۸۰ واحد انجام شده، احداث سقف ۱۰ واحد به پایان رسیده است، کار فنداسیون ۹۰۰ واحد نیز انجام شده است.
بخشدار مرکزی ازنا: ما خودمان الان در بحران هستیم!
حبیب الله عسگری بخشدار مرکزی شهرستان ازنا نیز در این جلسه در سخنانی با طرح این سوال که به جرأت می گویم و همه بخشداران نیز تأیید میکنند که ما خودمان الان در بحران هستیم، اظهار داشت: اگر کسی وظایف رئیس جهاد کشاورزی در جریان سیلاب را تأیید میکند در این جلسه دست خود را بالا ببرد، اگر رئیس جهاد کشاورزی شهرستانی ریالی برای برای جادههای بین مزارع هزینه کرده است بخشدار این منطقه دست خود را در این جلسه بالا ببرد و تأیید کند، اگر رئیس راهداری و حمل و نقل جادهای در رابطه با شانههای راه و حریم راهها اقدامی کرده بخشدار یک منطقه در این جلسه آن را تأیید کند.
وی با تاکید بر اینکه روستای «قله رستم» ازنا رانش کرده است، افزود: بنیاد مسکن به عنوان متولی در این رابطه کاری انجام نداده و این در حالیست که باید پاسخگوی کار خود باشند چرا که تا کنون یک اقدام مثبت در این روستا انجام نداده است.
بخشدار مرکزی شهرستان ازنا با بیان اینکه در ابتدای کار ستاد بازسازی استان همدان در ازنا متولی کار بود، گفت: این ستاد یک ماه کار کرد، کردستان کار را تحویل گرفته است، این در حالیست که هنوز این ستاد با مراحل کار و اقدامات انجام شده آشنا نشده است.
بخشدار سیلاخور: زیرگذر روستای «زرگران» هنوز پر از آب است!
حسین ساکی بخشدار سیلاخور نیز در این جلسه با انتقاد از عدم رسیدگی به مناطق سیل زده این منطقه، اظهار داشت: زیرگذر وستای «زرگران» که در جریان سیلاب پر از آب شده است، هنوز آب آن تخلیه نشده است و در حال حاضر چند ماشین در آن گیر اقتاده اند.
وی، تصریح کرد: پل روستای «کول آباد» نیز که در جریان سیلاب تخریب شده هنوز تعمیر و تکمیل نشده است و مردم برای تردد به مرکز باید ۵۰ تا ۶۰ کیلومتر را طی کنند و این در حالیست که اگر این پل تکمیل شود این مسافت ۱۵ کیلومتر خواهد بود.
بخشدار زز و ماهرو: هنوز هیچ کاری استارت نخورده است
قربانی بخشدار زز و ماهرو شهرستان الیگودرز نیز در این جلسه با بیان اینکه ما دهها بار بوده که در بین ستادهای بازسازی بنیاد مسکن جابجا شده ایم، اظهار داشت: تا کنون هیچ اتفاقی در حوزه زز و ماهرو استارت نخورده است.
وی، بیان داشت: تنها پروندهها در این زمینه ثبت سامانه شده است.
بخشدار زز و ماهرو شهرستان الیگودرز، تصریح کرد: این جابجاییهایی که در ستادهای بازسازی داشته ایم، ما را عقب انداخته است.
بخشدار مرکزی خرم آباد: ما در لابلای سیل ویرانگر پلدختر گم شدیم
بیرانوند بخشدار مرکزی خرم آباد نیز در این جلسه با بیان اینکه ما در لابلای سیل ویرانگر پلدختر گم شدیم، اظهار داشت: یک دستگاه دولتی در این رابطه به ما کمک نکرد، ۱۷ تا ۱۸ روستا راهشان قطع شده بود، بخشداری و دهیاری وارد کار شد.
وی با تاکید بر اینکه اگر اقدامات ما نبود سرنوشت «میان گلال» به سرنوشت پلدختر دچار میشد، افزود: در جریان سیلاب خیابانهای روستاهایی که دارای طرح هادی بود به طور کامل محو شد، چه کسی باید جوابگوی این مسئله باشد؟
بخشدار مرکزی خرم آباد، ادامه داد: برای واحدهای ساختمانی و… تنها مجوز فعالیت صادر میشود، این در حالیست که اقدام به گرفتن پروانه ساختمانی نمیکنند.
بیرانوند با اشاره به رانش زمین در هشت روستای این بخش، عنوان کرد: فعلاً اقدامی در این روستاها صورت نگرفته است.