کمبود نیروی کار ماهر چالش اصلی بازار اشتغال قم است
سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم گفت: کمبود نیروی کار ماهر یکی از مسائل مهم بازار اشتغال استان است که برای آن برنامه ریزی بلندمدت آغاز شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، علی آشتاب امروز در نشست خبری به مناسبت هفته کارگر، با اشاره به آمار شاغلان استان قم اظهار کرد: جمعیت نیروی کار استان 358 هزار و 700 نفر است که در سه بخش اصلی فعالیت دارند؛ حدود 48 هزار نفر در صنعت، بیش از 101 هزار نفر در اصناف و حدود 40 هزار نفر نیز در حوزه خدمات مشغول به کار هستند.
وی با تأکید بر لزوم مهارتآموزی و تربیت نیروی کار متخصص گفت: یکی از مهمترین چالشها در قم، کمبود نیروی کار ماهر است.
در همین راستا، از واحدهای تولیدی خواستهایم نیازهای شغلی خود را برای پنج سال آینده اعلام کنند تا مسیر آموزش و مهارتدهی هدفمند به نیروها فراهم شود.
سرپرست ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم از همکاری این اداره با استانداری و راه و شهرسازی در اجرای پروژه نهضت ملی مسکن خبر داد و اظهار کرد: با هدف جلوگیری از بهکارگیری نیروی کار غیرمجاز در این پروژه ملی، تمهیدات و هماهنگیهای لازم انجام شده است.
آشتاب با اشاره به افزایش 45 درصدی حقوق کارگران، این اقدام را حمایتی و در جهت ارتقای انگیزه شغلی دانست و گفت: تلاش داریم خدمات رفاهی بیشتری برای جامعه کارگری فراهم کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش از یارانهبگیری 926 هزار و 436 نفر در استان قم خبر داد و افزود: این تعداد شامل بیش از 311 هزار خانوار است که بهصورت ماهانه یارانه دریافت میکنند.
سرپرست تعاون، کار و رفاه اجتماعی قم طرح کالابرگ الکترونیکی را «بزرگترین خرید قرن» خواند و گفت: در حال حاضر 2129 فروشگاه خرد و کلان در قم در این طرح فعالاند و 11 قلم کالای اساسی از جمله گوشت و لبنیات با استفاده از اعتبار ماهانه شهروندان قابل خریداری است.
به گفته او، دهکهای اول تا سوم 500 هزار تومان و دهکهای چهارم تا هفتم 350 هزار تومان اعتبار خرید دارند که به صورت ذخیره در سامانه ثبت شده و تا پایان مرحله دوم قابل استفاده است.
آشتاب همچنین از اجرای طرح «یَسنا» ویژه حمایت غذایی کودکان زیر پنج سال و مادران شیرده خبر داد و گفت: براساس این طرح، خانوارهای دهکهای 1 تا 5، مبلغ یک میلیون و 100 هزار تومان و دهکهای 6 و 7 مبلغ 660 هزار تومان دریافت میکنند.
وی در پایان با اشاره به روند بررسی اعتراضات یارانهای بیان کرد: تصمیمگیری در خصوص دهکبندی و پرداخت یارانهها در اختیار سازمان هدفمندسازی است، اما سامانههای ثبت اعتراض فعال هستند و شهروندان میتوانند بدون مراجعه حضوری و از طریق دفاتر پیشخوان یا درگاههای آنلاین، پیگیریهای لازم را انجام دهند.
انتهای پیام/