شاخص محیط کسبوکار دراستان سمنان ۵.۹۳ است/سمنان جایگاه چهارم کشور
سمنان - استاندار سمنان بابیان اینکه پایش کسبوکار با ۴۲ مؤلفه بهصورت کشوری انجام شده است، گفت: شاخص محیط کسبوکار استان حدود ۵.۹۳ است که جایگاه مطلوبی به شمار میرود.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا آشناگر پیش از ظهر شنبه در نشست شورای اداری استان سمنان به میزبانی سالن یادگار امام (ره) استانداری سمنان ضمن بیان اینکه پایش در خصوص وضعیت کسبوکار با ۴۲ مؤلفه بهصورت کشوری انجامشده است، ابراز داشت: شاخص محیط کسبوکار استان حدود ۵.۹۳ گزارش میشود که با یکدهم درصد نسبت به زنجان در رتبه چهارم کشور قرار داریم که جایگاه نسبتاً مطلوبی است.
وی افزود: تنها استانی هستیم که این شاخص هم به نسبت فصل قبل و هم فصل مشابه سال گذشته کاهش و بهبودیافته است، هرچه این شاخص میزان کمتری داشته باشد، نشانه بهبود و مطلوبتر بودن وضعیت کسبوکار است.
مدیران ریسک پذیر باشند
استاندار سمنان بابیان اینکه برخورد سلیقهای در خصوص اجرای قانون و برداشتهای سخت و ناعادلانه از این قوانین، باعث شد که وضعیت استان از میانگین کشوری بالاتر باشد، ابراز داشت: این موضوع نیازمند بررسی، واکاوی و اصلاح دارد و از سوی دیگر نهادهای فرهنگی، علما، محیطهای دانشگاهی، نمایندگان مردم و تمام مدیران باید در حوزه محیط فرهنگی جامعه باهدف تغییر نگاه و دیدگاههای موجود ورود پیداکرده، نسبت به تقویت کسبوکار اقدام کنند.
آشناگر بابیان اینکه ریسک گریزی در تصمیمگیری عامل بسیار خطرناکی که در نوع نگاههای مدیران استان نسبت محیط کاری خود به وجود آمده و باید بهصورت جدی مورد تحلیل قرار گیرد، تصریح کرد: تردید در تصمیمگیری در مواردی که در اجرایی آن درصد موفقیت بالایی وجود دارد، در بین مدیران استان به دلیل تمایل به سکون و ایستایی و دوری از پرکاری و ریسکپذیری ایجادشده است.
وی ضمن بیان اینکه ریسکپذیری به معنای بیگدار به آب زدن و تصمیمات نابجا نیست، افزود: موفقیتها پشت ترسهایی پنهانشدهاند که باید بر آنها غالب شویم علاوه بر آن عدم اشراف به قوانین، یکی از مشکلات کاهش قدرت تصمیمگیری و ریسکپذیری در تصمیمات مدیران دستگاههای اجرایی در استان است.
دخالت نمایندگان در انتصاب مدیران آسیب موجود
استاندار سمنان بابیان اینکه گاهی انتصاباتی صورت میگیرد که فرد هیچگونه اشرافیت بر کار و حوزه اقدامات مجموعه نداشته و باعث ایجاد دردسرهای متعدد برای آن مجموعه خواهد شد، ابراز داشت: لابی و فشار بر مدیران از سوی نمایندگان یکی از نواقص و آسیبهایی است که در حوزه انتصابات سطح کشور وجود دارد.
آشناگر بابیان اینکه انتخاب افراد متخصص، متعهد و کار بلد حتی مخالف نگاهها و دیدگاههای ما، باعث توفیق و موفقیت در امور خواهد شد، افزود: فرمانداران در حوزه شهرستان بهعنوان نماینده عالی دولت باید بهصورت مستقل و بدون تأثیر گرفتن از فشارها، افراد متخصص و آشنا به کار را بهکارگیرند.
وی ضمن بیان اینکه مدیرانی که توان ریسکپذیری و تصمیمگیریهای مؤثر و بزرگ را ندارند، با اختیار خود باید از مقام و منصب کنارهگیری کنند، افزود: ترس از اجرای اقدامات آغاز نشده و استعلام از دستگاههای نظارتی توسط مدیران دستگاههای اجرایی استان، بههیچعنوان قابلقبول نیست و مدیران باید شجاعت، شهامت و قدرت ریسکپذیری خود را افزایش دهند.
ثبت ۲۰ مورد مهارت مردم استان سمنان در فهرست میراث نا ملموس
استاندار سمنان بابیان اینکه عدم مطالبه گری مردم، سازمانهای مردمنهاد و گروههای مرجع، یکی دیگر از مواردی است که باعث کاهش ریسکپذیری مدیران شده است، ابراز داشت: مطالبه گری مردم، توجه به برنامههای کاندیداها و تلاش برای قرار دادن افراد مناسب در مناصب برای اجرای برنامهها، قطعاً ریسکپذیری در تصمیمات در استان را افزایش خواهد داد.
آشناگر در ادامه تصریح کرد: مدیر نباید بهصورت راحت بر صندلی مدیریتی خود نشسته و نسبت به اقدامات خود و مطالبات مردم پاسخگو نباشند، مسئول باید نسبت به مطالبات مردم و پاسخگویی به آنها اقدام کرده و ضمن انجام کار، اقدامات خود را به مردم گزارش دهد.
وی افزود: حدود ۲۰ مورد از مهارتهای مردم استان سمنان، در فهرست میراث ملی ناملموس به ثبت رسیده است که این مهم بسیار جای خوشبختی دارد و میطلبد تا همه دستگاههای اجرایی، مدیران کل، سازمانهای مردمنهاد و فرمانداران برای حفظ و احیا این میراث تلاش کنند.
بودجه کل استان سمنان ۵۸۰ میلیارد تومان
استاندار سمنان بابیان اینکه بودجه کل استان در سال جاری بالغبر ۵۸۰ میلیارد تومان است که در جلسه شورای برنامهریزی بر اساس یک سری شاخصها به فرمانداران ابلاغشده است، ابراز داشت: تلاش شد تا توزیع اعتبارات بر اساس شاخصها بهگونهای صورت گیرد که عدالت محقق شود.
آشناگر بابیان اینکه بودجه استان سمنان و درکل بودجه استانی سطح کشور بسیار ناچیز است، تصریح کرد: اعداد بزرگ بر روی پروژهها و اعتبارات ملی قرار دارد و ضمن تقدیر از همه نمایندگان و کسانی که در خصوص تسریع در جذب اعتبارات تلاش کردند، میبایست برای بهرهگیری از اعتبارات ملی تلاش ویژه و جدیتری صورت گیرد.
وی افزود: جذب اعتبارات سفر دوم رئیسجمهور به استان، یکی دیگر از اقداماتی که نیاز به تلاش بسیار جدی از سوی مسئولان دارد و دستگاهها بهطور مرتب و مستمر برای جذب این اعتبارات باید پیگیری کنند.
استاندار سمنان بابیان اینکه انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی، سد فینسک و سایر پروژههای تأمین آب پایدار، از اقدامات و پروژههای بسیار مطلوب و بزرگ است، ابراز داشت: تحقق این گام نیاز به همت بالا و بزرگ و تلاش ویژه دارد که با تکمیل طرح مطالعاتی انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی، اقدامات مرتبط با فراخوان و فاز اجرایی آن نیز آغاز خواهد شد.