خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 29 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

طرزتهیه یتیمچه؛ غذایی بدون گوشت و پر طرفدار به روش ساده

اعتماد | همه | یکشنبه، 31 فروردین 1404 - 17:58
برای تهیه یتیمچه از بادمجان، گوجه، سیب‌زمینی و پیاز استفاده می‌شود و غذایی بدون گوشت و پر طرفدار است.
خرد،اضافه،گوجه،بادمجان،تفت،سيب،زميني

طرزتهیه یتیمچه؛ غذایی بدون گوشت و پر طرفدار به روش ساده
برای تهیه یتیمچه از بادمجان، گوجه، سیب‌زمینی و پیاز استفاده می‌شود و غذایی بدون گوشت و پر طرفدار است.
کد خبر: 708905 | ۱۴۰۴/۰۱/۳۱ ۱۷:۴۹:۲۶
یتیمچه یکی از خوراک‌های سنتی و خوشمزه ایرانی است که برای تهیه آن از بادمجان، گوجه، سیب زمینی و پیاز استفاده می‌شود و غذایی بدون گوشت و پر طرفدار است.
مواد لازم برای ۴ نفر
بادمجان: ۴ عدد بزرگ
گوجه فرنگی: ۴ عدد متوسط
پیاز: ۲ عدد متوسط
سیر: ۴ حبه
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری (اختیاری)
سیب زمینی، کدو سبز، فلفل دلمه‌ای برای تنوع بیشتر (اختیاری)
طرز تهیه یتیمچه ساده
بادمجان‌ها را پوست بگیرید، بشویید و خشک کنید.
سپس از وسط نصف کنید و به قطعات مکعبی ۲ تا ۳ سانتی‌متری خرد کنید.
برای گرفتن تلخی بادمجان، می‌توانید آن‌ها را در آب نمک به مدت ۲۰ دقیقه بخیسانید و سپس آبکشی کنید.
یازها را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
سیرها را ریز خرد کنید.
گوجه‌فرنگی‌ها را نیز شسته و خرد کنید یا رنده کنید.
اگر از سیب زمینی و کدو استفاده می‌کنید، آن‌ها را هم مکعبی خرد کنید.
در یک ماهیتابه مناسب روغن بریزید و پیازها را تفت دهید تا طلایی و کاراملی شوند.
سپس سیر خرد شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر آن خارج شود.
بادمجان‌ها را به ماهیتابه اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و طلایی شوند.
اگر سیب زمینی یا کدو دارید، ابتدا سیب زمینی را کمی تفت دهید و سپس بادمجان و کدو را اضافه کنید.
گوجه فرنگی خرد شده یا پوره شده را به مواد اضافه کنید.
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به میزان لازم اضافه کنید.
اگر تمایل دارید، رب گوجه فرنگی را هم در این مرحله اضافه کنید و کمی تفت دهید.
نصف لیوان آب داغ به مواد اضافه کنید، در ماهیتابه را بگذارید و حرارت را کم کنید تا مواد به آرامی بپزند و طعم‌ها به هم آمیخته شوند.
این مرحله حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه طول می‌کشد.
پس از پخت کامل، یتیمچه را در ظرف دلخواه بریزید و همراه با نان تازه یا برنج سرو کنید.