قیمت گندم در سال جاری اصلاح شود
مسئول حوزه نماینده ولی فقیه در جهاد کشاورزی استان خراسان جنوبی گفت: گندم پایه اقتدار اقتصادی و سیاسی است و قیمت گندم در سال جاری باید اصلاح شود.

به گزارش خبرنگار تسنیم از بیرجند، حجت الاسلام عبدالهی امروز در آیین بزرگداشت روز ملی گندم و نان اظهار داشت: براساس روایات، گندم و آب قوت غالب انسانهاست که اگر گندم نبود واجبات الهی انجام نمیشد و همه کارهای که مسلمانان انجام میدهند به برکت گندم و نان است که مهمترین ماده غذایی بشر است و پایه اقتدار اقتصادی و سیاسی است.
وی با اشاره به اینکه تدبیر حضرت یوسف(ع) برای ذخیره گندم، سبب نجات وی از زندان شد، خاطرنشان کرد: با وجود اینکه خیلیها در مقابل جمهوری اسلامی شاخ و شانه میکشند اما به دلیل اینکه ایران اسلامی از اقتدار نظامی برخوردار است، جرات نمیکنند که در این زمینه اقدامی انجام دهند.
مسئول حوزه نماینده ولی فقیه در جهاد کشاورزی استان با اشاره به احترام گذاشتن اسلام برای نان، گفت: دور ریز نان ما بسیار زیاد شده و این در حالی است که برای تولید یک کیلو گندم یک هزار و 100 لیتر آب مصرف میشود.
عبدالهی بیان کرد: وقتی که نان خشک قیمتش از نان سالم بیشتر است مسئولان مربوط باید برای فرهنگ سازی در این زمینه اقدام کنند.
شورای قیمت گذاری گندم تشکیل شود
هاشمیزاده، عضو اتاق اصناف کشاورزی کشور نیز در این جلسه اظهارداشت: شرایط در کشور به گونهای است که هیچ یک از افراد زنجیره تهیه نان از انجام این کار رضایت ندارند.
وی خاطرنشان کرد: در جلسهای که هفته گدشته در مرکز پژوهشهای مجلس برگزار شد، علت اصلی مشکلات این حوزه را افراد حاضر در این جلسه بیشتر ناشی از عدم تولید مناسب گندم در کشور اعلام شد به طوری که تصور میشد که آنها دنبال واردات گندم هستند.
عضو اتاق اصناف کشاورزی کشور خاطرنشان کرد: گندم محصول فوق العاده استراتژیک و محصولی ارزشمند برای چانهزنی در عرصه بین المللی است.
هاشمیزاده، خواستار تشکیل شورای قیمتگذاری گندم شد تا بر اساس قانون وظیفه تعیین قیمت گندم را بر پایه معیارهای چهارگانه بر عهده داشته باشد.
وی با بیان اینکه همه گندمکاران استان خواستار اصلاح قیمت گندم در سال جاری هستند، افزود: اصلاح زنجیره تهیه آرد و نان ضروری است و اصلاح حکمرانی شیوه آبیاری گندم و ...
باید مورد توجه قرار گیرد.
عضو اتاق اصناف کشاورزی کشور تصریح کرد: خشکسالی سال جاری بسیار متفاوتتر از سالهای دیگر است که نتیجه تلفیق خشکسالی و بارش کم در سال جاری است و در این راستا خواستار خرید نهادهای دامی مدتدار و استمهال تسهیلات گرفته شده توسط گندم کاران هستیم.
ماهیانه دولت 170 میلیارد ریال یارانه آرد پرداخت میکند
علی صادقی نیز در آیین گرامیداشت روز ملی گندم و نان گفت: یکی از مهمترین کالاهای مورد نیاز مردم گندم و آرد است که بیشترین سهم را در سفره مردم دارد و دولت هم بیشترین یارانه را برای آرد پرداخت میکند، به طوری که هر کیسه آرد 45 کیلویی یک میلیون تومان برای دولت تمام میشود.
مدیرکل سرمایه گذاری استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه آنالیز نرخ نان تهیه و به سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان ارسال شده است، گفت: هر یک از افرادی که در زنجیره تهیه گندم و نان هستتد باید به وظایف خود در این زمینه عمل کنند تا در آینده شاهد افزایش کیفیت نان در استان و کشور باشیمو
وی متذکر شد: ماهیانه دولت 170 میلیارد ریال یارانه در این زمینه پرداخت میکند و از 800 نانوایی فعال در استان 300 نانوایی در شهرستان بیرجند است.
صادقی بیان کرد: مشکلات نانوایان استان در جلسهای بررسی و برای رفع آنها اقدام خواهد شد و در این جلسه از 3 نانوایی برتر تقدیر خواهد شد.
باید به سمت مکانیزه شدن کشاورزی حرکت کنیم
محمدحسین اکبری رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز با اشاره به اینکه اولین باری است که همه فعالان زنجیره تولید گندم و نان در چنین جلسهای در کنار هم حضور دارد گفت: باید برنامه ریزی ما طوری باشد که سبب افزایش کیفیت گندم و نان شود.
هرسال از گندم خریداری شده آزمایش به عمل میآید و بر این اساس بذرهای جدید تولید و در اختیار کشاورزان قرار میگیرد.
وی گفت: 50 درصد سطح زیرکشت محصولات زراعی به غلات اختصاص یافته و باید به سمت مکانیزه شدن کشاورزی حرکت کنیم که از داشت تا برداشت گندم این کار انجام شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی تاکید کرد: استانها باید استقلال مالی داشته باشند تا بتوانند سرمایه در گردش فعالان حوزه کشاورزی تامین شود.
14.5 میلیون تن در کشور تولید گندم داریم
اکبری بیان کرد: از مدتی پیش به سمت تولید آرد کامل رفتیم که تاکنون اقداماتی در کشور و استان در این زمینه انجام شده است.
تولید آرد گندم به نفع همه افراد جامعه هدف است.
تولید گندم مشکلاتی را در بردارد که با استفاده از ایدههای جدید در این زمینه باید برای حل آنها اقدامات لازم را انجام دهیم.
وی بیان کرد: 14.5 میلیون تن در کشور تولید گندم داریم و سرانه مصرف نان ما در ایران نسبت به میانگین جهانی زیاد است.
مصرف آب را در همه حوزهها باید به خوبی مدیریت کنیم
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: با وجود اینکه مقام معظم از سالهای گدشته بر مسایل اقتصادی تاکید داشتهاند، کارهای جدی در این زمینه انجام ندادهایم، اما در سال جاری با همت استاندار امیدواریم که شاهد انجام اقدامات خوبی در خراسان جنوبی باشیم.
وی افزود: با توجه به کاهش میزان بارندگی در استان باید مصرف آب را در همه حوزهها به خوبی مدیریت کنیم تا در ادامه سال کمتر مشکلاتی در این حوزه داشته باشیم.
قیمت نان متناسب، با هزینهها نیست
رئیس اتحادیه نانوایان خراسان جنوبی گفت: قیمت نان تولیدی با آرد نوع یک و دو، متناسب با هزینهها نیست.
جواد مختاری بیان کرد: ارزان بودن قیمت نان سبب افزایش دورریز نان شده است.
نرخ نان نوع یک و دو متناسب با هزینه های تهیه نان نیست و از مدیرکل غله و خدمات بازرگانی که 30 درصد آرد وارداتی را برای استان تامین کرده تشکر میکنم و از دستگاههای نظارتی درخواست میکنم که بررسی کنند که چرا با وجود همه زحماتی که در زنجیره تولید آرد و نان کشیده میشود، کیفیت نان همچنان مطلوب نیست.
انتهای پیام/ 251