خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 24 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

چراغ روشن تئاتر در گرگان با نمایش « آسیدکاظم»

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 31 فروردین 1404 - 12:53
نمایش آیینی اجتماعی « آسیدکاظم» این روزها در سالن نگاه تالار فخرالدین اسعد گرگانی به روی صحنه رفته است.
گرگان،نمايش،مرام،تالار،تئاتر،قتل،صحنه،مجموعه

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، نمایش آیینی اجتماعی « آسیدکاظم» به نویسندگی مرحوم محمود استادمحمد و به کارگردانی استاد الله‌قلی نظری (دارای نشان درجه یک هنری) این روزها در گرگان به روی صحنه رفته است.
این نمایش در مجموعه تئاتر شهر گرگان در سالن نگاه واقع در مجموعه تالار فخرالدین اسعد گرگانی به مدت ده شب و 11 سانس به اجرا درآمده است.
نمایشنامه «آسیدکاظم» در دهه 40 و در قهوه‌ای خانه رخ می‌دهد.
قهوه‌خانه‌ای که در آن‌همه صحبت از آمدن لوتی به نام آسیدکاظم می‌کنند.
آسیدکاظمی که به گفته برخی برای عشق عفت، دوستش ناصر را به قتل رسانده و به گفته بعضی دیگر شاید گناه قتل ناکرده را گردن گرفته و هفت سالِ آزگار است به زندان افتاده و حالا پس‌ از این همه‌ سال، قرار است برگردد.
این اثر با فضای قهوه‌خانه‌های قدیم تهران و آئین سنتی ترنا بازی و آوازهای قهوه‌خانه‌ای و نواهای مذهبی سعی در اشائه‌ فرهنگ پهلوانی و مرام و منش مردمان آن زمان با تکیه بر مرام مولا علی(ع) دارد تا بتواند بخشش و گذشت و جوانمردی را به جامعه‌ی امروز نشان دهد.
نمایش‌نامهٔ آسیدکاظم برای اولین‌بار در دی‌ماه 1350 توسط گروه «تئاتر دیگر» در خانه نمایش تهران و سپس در سال 1351 در تالار بیست‌ و‌ پنج شهریور روی صحنه رفت.
انتهای پیام/