خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 11 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آمار درآمد دانش‌بنیان‌ها در بورس؛ دروازه جدید سرمایه گذاری در فناوری

مهر | دانش و فناوری | یکشنبه، 31 فروردین 1404 - 08:40
مجــموع درآمـد عـملیـاتـی شــرکـت هـای دانش بنیان فعال در بـورس ۲۷۳ همت بوده کـه عمـده آن به شــرکــت های فـعال در دو دســـته مــواد شـیمیـایی و پـلیمری و فناوری اطلاعات مربوط می شود.
شركت،بازار،بنيان،بورسي،دانش،تومان،ايجاد،فعال،درآمد،ارزش

به گزارش خبرنگار مهر، بررسی جایگاه شرکت های بورسی دانش بنیان نشان می دهد که ۱۲ درصـد از شـــرکت های پـذیرفته شــده در بـورس اوراق بهــــادار را شـــرکت های دانـش بنیان تشــکیل می دهنـد که ارزش بــازار ایــن شـرکـت ها حدود ۶ درصد از ارزش کل این بازار است.
در انتهای سال ۱۴۰۱ تعداد شرکت های بورسی دانـش بنیـــان ۷۸ شـرکت بوده است که در سال ۱۴۰۲ به ۱۰۹ شرکت بورسی رسیده و رشد ۳۸ درصدی داشته است.
اضافه شدن شرکت‌های بزرگ به فهرست شرکت های دانش بنیان ظـرفیت لازم برای توسعه زنجیره ارزش شرکت های دانـش بنیان را ایجاد می کند.
شـرکـت‌های دانـش بنـیان بـورسـی در انتهای سال ۱۴۰۲ در مجـموع حدود ۵۶،۰۰۷ میلیارد تومـان وام فعـــال داشـتند؛ این در حالی اسـت که در همان تاریخ، مجموع وام‌های فعال کل شرکت های بورسی ۴۹۷،۷۳۰ میلیارد تومان بوده است.
همچنین، از حدود ۲۱۴،۰۸۷ میــلیــارد تومــان ضمانت نامه و تعهدات کل شرکت های بورسی ۲۵، ۷۵۶ میلیارد تومــــان مربوط به شرکت‌های دانش بنیان بورسی است.
مجــموع درآمـد عـملیـاتـی شــرکـت هـای دانش بنیان فعال در بـورس اوراق بهادار ۲۷۳ همت بوده کـه عمـده آن به شــرکــت های فـعال در دو دســـته مــواد شـیمیـایی و پـلیمری و نــرم افزار و فناوری اطلاعات مـربوط مـی شـود.
بــــــررسـی وضـعیت فـــــروش مجموع این شـرکت ها حاکی از آن است که حدود ۱۳ درصد از درآمــد ایـن شــرکـت ها نــاشی از محصــولات دانـش بنـیان آنـها بــوده است.
همچنین شرکت های فعال در حوزه دارو و فراورده‌های حوزه تشخیص و درمان، فناوری زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی، ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته، برق و الکترونیک و خدمات تجاری سازی به ترتیب دارای بیشترین درآمد بورسی بوده‌اند.
مقایسه درآمد شرکت های بورسی دانش‌بنیان حاکی از آن است که به ترتیب شرکت‌های نوآور با ۲۴۵،۴۰۴ میلیارد تومان، شرکت‌های فناور با ۲۷، ۵۶۳ میلیارد تومان و شرکت های نوپا بیشترین درآمد را داشته اند.
علاوه بر حضور شرکت ها در بازار بورس، «بازار نوآفرین»، با هدف تامین مالی بازار سرمایه راه اندازی شده است که این بازار بخشی از فرابورس محسوب می شود.
بازار نوآفرین، حوزه‌ای تازه برای معامله سهام شرکت‌های سهامی عام، شرکت های دانش‌ بنیان، خلاق و نوآور و شرکت‌ های حوزه اقتصاد دیجیتال بوده و از مزایا و امکانات آن، ایجاد دو تابلو رشد و تابلو دانش‌ بنیان، برای شرکت های عضو است.
خاصیت بازار نوآفرین تمرکز بر شرکت‌های دانش بنیان و استارت‌آپی است و اواخر سال ۱۴۰۳ اولین معاملات شرکت‌های دانش بنیان در بازار نوآفرین آغاز شد.
به گفته مدیرعامل شرکت فرابورس ایران، حداقل سرمایه شرکت‌های دانش بنیان برای بازار نوآفرین ۱۰ میلیارد تومان و حداکثر ۵۰ میلیارد تومان بوده و باید دارای طرح توجیهی سوددهی باشد.
وی همچنین حمایت از شرکت‌های در حال رشد، ایجاد فضای رشد، شفاف سازی، برندسازی و معرفی به بازار کسب و کار و ایجاد فصای حاکمیت شرکتی را از اهداف راه‌اندازی این بازار عنوان کرده است.
به گفته معاون علمی رئیس جمهور نیز تا اواخر سال ۱۴۰۳ حدود ۱۵ شرکت در بازار نوآفرین پذیرش شده بودند که از این تعداد ۹ شرکت، دانش‌بنیان بوده است.
همچنین ۱۱ مرکز رشد نیز در بازار نوآفرین پذیرش شده اند.