مرکز پایش هوشمند کشاورزی در شیراز افتتاح شد
با حضور معاونین وزیر جهاد کشاورزی در شیراز، نخستین مرکز پایش و مدیریت هوشمند کشاورزی استانی در کشور افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، شاهپور علاییمقدم امروز در مراسم افتتاح نخستین مرکز پایش و مدیریت هوشمند کشاورزی، اظهار داشت: در راستای برنامه هفتم توسعه کشور و هوشمندسازی بخش کشاورزی و همچنین تاکیدات رهبر معظم انقلاب بر جمعآوری بانک اطلاعاتی، این مرکز به بهرهبرداری رسید.
وی خاطرنشان کرد: در استان فارس با تنوع اقلیمی رو به رو هستیم.
معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه فارس قطب تولید محصولات کشاورزی محسوب میشود، افزود: رنگین کمانی از انواع محصولات کشاورز در این استان تولید میشود.
علاییمقدم ادامه داد: نیروهای متخصص زیادی در عرصه کشاورزی از این استان برای مدیریت کلان کشوری معرفی شدهاند.
وی عنوان کرد: 50 سال است که الگوی کشت در ادبیات کشاورزی ایران مطرح شده، اما کسی نمیگوید چه موانعی است که به این مهم نمیرسیم؟
معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: سالانه اراضی کشاورزی ایران خردتر میشود و بهرهبرداری از بخش کشاورزی نداریم.
در واقع اول مالکیت و بعد بهره برداری داریم.
علاییمقدم تاکید کرد: باید سهم بری از تولید را در برنامه ریزیها بگنجانیم و در این صورت عملیات داشت، کاشت و برداشت به خوبی اجرا و هزینه تولید کاهش پیدا خواهد کرد.
وی در خاتمه سخنانش با اشاره به اینکه تقویت بخش کشاورزی موجب تقویت امنیت غذایی و روانی و حاکمیتی میشود، گفت: 4200 هزار کشاورز در کشور داریم که تنها 30 درصد سواد آکادمی دارند و این یکی از نواقصی است که در هوشمند سازی با مشکل مواجه شدهایم و لذا باید ضریب نفوذ آموزش در کشاورزی را بالا ببریم.
استاندار فارس در این مراسم بیان کرد: بخش مهمی از اقتصاد کشور مبتنی بر کشاورزی است.
حسینعلی امیری با بیان اینکه استفاده غیرعلمی از منابع و برداشت بیرویه کشاورزی ما را با مشکل مواجه کرده، عنوان کرد: به جای افزایش سطح، باید بهره وری را بالا و کشاورزی و دامپروری را اقتصادی کنیم.
وی بر لزوم استفاده از فناوری نو و هوش مصنوعی در کشاورزی تاکید کرد.
استاندار فارس با بیان اینکه باید از تبدیل شدن اراضی به کاربریهای دیگر جلوگیری کنیم، تصریح کرد: هیچ کجای دنیا اراضی کشاورزی را به کارخانه تبدیل نمیکنند.
امیری بیان کرد: چارهای جز حرکت به سمت کشتهای عمودی، آموزش، استفاده از دانش روز و مکانیزاسیون در کشاورزی نداریم.
انتهای پیام/424/