خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 03 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

صرفه جویی 2 میلیون تنی در مصرف گندم با سامانه نانینو

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 26 فروردین 1404 - 11:58
عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس گفت: با اجرای سامانه نانینو، مصرف گندم در سطح سال 98 تثبیت و از افزایش 2 میلیون تنی معادل 15 درصد جلوگیری شده است.
سامانه،گندم،كشاورزي،آرد،نان،عملكرد،مصرف،افزايش،عباسي،شفافيت

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، علیرضا عباسی در تشریح نشست کمیته کشاورزی دانش بنیان و فناوری های نوین مجلس شورای اسلامی که عملکرد سامانه نانینو بررسی شد، با اشاره به اهمیت شفافیت در توزیع آرد و نان گفت: دولت سالانه رقم قابل ‌توجهی به خرید تضمینی گندم از کشاورزان اختصاص می‌دهد که امسال به 250 هزار میلیارد تومان معادل خرید 12 میلیون تن گندم رسیده است.
این گندم به ‌صورت یارانه ‌ای در قالب آرد به نانواها تحویل و سپس به مردم عرضه می‌شود.
وی مطرح کرد: در سال‌های گذشته، اگرچه میزان آرد توزیعی مشخص بود، اما میزان تبدیل آن به نان و تحویل به مردم ‌به‌ درستی رصد نمی‌شد.
به همین دلیل، در سال 1401، دولت سیزدهم سامانه نانینو را برای ایجاد شفافیت در این زنجیره راه‌اندازی کرد.
بررسی گزارش وزارتخانه‌های اقتصاد، جهاد کشاورزی و سازمان تعزیرات حکومتی نشان می‌دهد که سامانه نانینو عملکرد مناسبی داشته است.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در مجلس شورای اسلامی اذعان کرد: اگر روند افزایش مصرف گندم در سال‌های گذشته یعنی سالانه سه تا چهار درصد ادامه می‌یافت، امروز شاهد افزایش 10 تا 15 درصدی مصرف بودیم، اما با اجرای این سامانه، مصرف گندم در سطح سال 98 تثبیت و از افزایش دو میلیون تنی معادل 15 درصد جلوگیری شده است.
عباسی با اشاره به برخی کاستی‌های سامانه نانینو بیان کرد: مواردی مانند دقت در ثبت تراکنش‌ها و قیمت‌گذاری نان نیاز به بهبود دارد.
در این جلسه، از دستگاه‌های مربوطه خواستیم تا پیشنهادات خود را برای رفع این نواقص ارائه دهند.
همچنین، هماهنگی بین استانداری‌ها، وزارت کشور، جهاد کشاورزی و اقتصاد برای بهینه‌سازی سیستم ضروری است.
این سامانه گام مهمی در شفاف‌سازی و مدیریت منابع بوده، اما با رفع ایرادات می‌توان به عملکرد بهتری دست یافت.
انتهای پیام/