خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 30 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پاکسازی دانشگاه‌های افغانستان از اساتید سلفی توسط طالبان - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | دوشنبه، 25 فروردین 1404 - 09:54
حکومت طالبان در ادامه ممنوعیت جریان سلفیت و وهابیت در افغانستان، شماری از اساتید دانشگاه های این کشور را به دلیل وابستگی به این جریان ها برکنار کرد.
طالبان،كنر،بركنار،سلفي،افغانستان،دانشگاه،شرعيات،لغمان

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، حکومت طالبان در ادامه سیاست‌های مقابله با جریان سلفی و وهابی در افغانستان، شش عضو علمی دانشکده‌های «شرعیات و ثقافت اسلامی» را در ولایت‌های مختلف این کشور برکنار کرد.
بر اساس گزارش رسانه‌ها، شش تن از اعضای علمی دانشکده‌های شرعیات و ثقافت اسلامی در دانشگاه‌های ننگرهار، لغمان و کنر از وظایف خود برکنار شدند.
اسناد رسمی نشان می‌دهد که این تصمیم پس از ارزیابی‌های انجام‌شده توسط مدرسه دینی «جامعه عبدالله بن مسعود»، یکی از نهادهای نزدیک به طالبان، اتخاذ شده است.
بر اساس مکتوب رسمی وزارت تحصیلات عالی طالبان که در 16 فروردین ماه 1404 صادر شده، این ارزیابی به دستور مستقیم رئیس طالبان انجام شده است.
گفته می‌شود یک استاد از دانشگاه ننگرهار، چهار نفر از دانشگاه لغمان و یک نفر دیگر از دانشگاه سید جمال‌الدین در کنر بوده‌اند که به دلیل گرایش به سلفیت و وهابیت برکنار شده‌اند.
پیش از این نیز بارها وزارت تحصیلات عالی حکومت طالبان شماری از اساتید دانشگاه‌های افغانستان را برکنار کرده است.
«هبت‌الله آخوندزاده» رئیس طالبان آبان ماه سال گذشته، فرمانی صادر کرد که هدف آن مقابله با نفوذ وهابیت و سلفیت در شرق افغانستان، به ویژه در ولایت کنر، بود.
این فرمان پس از دریافت گزارشی از وضعیت ولایت کنر به تصویب رسید و به‌طور خاص بر شناسایی و محدود کردن منابع مالی خارجی گروه‌های سلفی تأکید داشت.
در این راستا، آخوندزاده دستور داد بود که افرادی با تفکر سلفی باید از ادارات دولتی اخراج شوند و از استخدام آن‌ها جلوگیری به عمل آید.
همچنین، استخبارات طالبان موظف است تا از نفوذ این افراد به نهادهای دولتی جلوگیری کند.
انتهای پیام/.