خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 16 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

خیز اپوزیسیون ترکیه؛ ۱۰ میلیون امضا علیه اردوغان

مشرق | بین‌الملل | دوشنبه، 25 فروردین 1404 - 08:24
اپوزیسیون ترکیه اعلام کرد ۱۰ میلیون امضا برای انتخابات و آزادی امام‌اوغلو جمع‌آوری کرده است.
انتخابات،بازداشت،تركيه،امضا،حزب،اپوزيسيون،زودهنگام

به گزارش مشرق، «اوزگور اوزل» رهبر حزب اصلی اپوزیسیون ترکیه، حزب جمهوری‌خواه خلق (CHP)، روز یک‌شنبه اعلام کرد که این حزب بیش از ۱۰ میلیون امضا از حامیان خود جمع‌آوری کرده که خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری و آزادی اکرم امام‌اوغلو، شهردار بازداشت‌شده استانبول هستند.
در اواخر ماه مارس، حامیان اپوزیسیون ترکیه کارزاری برای جمع‌آوری امضا از کسانی که خواهان برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری و آزادی امام‌اوغلو از بازداشت پیش از محاکمه هستند، آغاز کردند.
اوزل به شبکه تلویزیونی هالک گفت: «ما تاکنون بیش از ۱۰ میلیون امضا در قالب این کارزار جمع‌آوری کرده‌ایم.»
مقامات ترکیه بارها اعلام کرده‌اند که انتخابات زودهنگام در دستور کار نیست و انتخابات بعدی ریاست‌جمهوری برای بهار سال ۲۰۲۸ برنامه‌ریزی شده است.
حزب اپوزیسیون جمهوری‌خواه خلق قصد دارد حدود ۲۸ میلیون امضا جمع‌آوری کند؛ رقمی برابر با تعداد آرایی که رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور کنونی ترکیه، در انتخابات سال ۲۰۲۳ کسب کرده بود.
در ۱۹ مارس، امام‌اوغلو که به‌عنوان رقیب اصلی اردوغان در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۸ شناخته می‌شود، به ظن ارتباط با سازمانی که در فساد، رشوه‌خواری و حمایت از تروریسم دست دارد، بازداشت شد.
به گزارش ریا نووستی، بازداشت او باعث اعتراضات گسترده شد، با وجود اینکه مقامات امنیت را تشدید کرده و برگزاری هرگونه تجمع یا تظاهراتی را به‌طور موقت در این شهر ممنوع کرده بودند.
در ۲۳ مارس، دادگاهی در ترکیه حکم بازداشت امام‌اوغلو را صادر کرد.
در ۷ آوریل هم وکلای شهردار برکنارشده استانبول نسبت به بازداشت او درخواست تجدیدنظر ثبت کردند.