واکسنهای نسل جدید مأموریت پژوهشکده فناوری زیستی دانشگاه فردوسی مشهد
رئیس پژوهشکده فناوری زیستی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه این پژوهشکده بانکی را برای وکتورهای پلاسمیدی در اختیار دارد که در ایران بسیار منحصربه فرد است، گفت: محققین میتوانند از سایت پژوهشکده فرم درخواست را دانلود کرده و با قیمتهای خیلی مناسب از امکانات بیوبانک بهرهمند شوند.

رئیس پژوهشکده فناوری زیستی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه این پژوهشکده بانکی را برای وکتورهای پلاسمیدی در اختیار دارد که در ایران بسیار منحصربه فرد است، گفت: محققین میتوانند از سایت پژوهشکده فرم درخواست را دانلود کرده و با قیمتهای خیلی مناسب از امکانات بیوبانک بهرهمند شوند.
دکتر حسام دهقانی در گفتوگو با ایسنا؛ در خصوص پژوهشکده فناوری زیستی دانشگاه فردوسی اظهار کرد: این پژوهشکده به تولید سلولهایی میپردازد که خود قادر به تولید پروتئینهای نوترکیب و داروهای نوترکیب خاص هستند و در این خصوص محققین پژوهشکده دارای قرارداد با ستاد توسعه زیست فناوری کشور برای ساخت سلولهای تولید کننده چند داروی خاص هستند.
وی افزود: متخصصین پژوهشکده ما در خصوص شناسایی بیماریزایی بیماریهای خاص از جمله سرطان کولورکتال نیز فعالیت دارند و پژوهشکده برای این موضوع دارای طرحهای کلان ملی از مؤسسه ملی تحقیقات علوم پزشکی کشور است.
رئیس پژوهشکده فناوری زیستی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه سرطانهای گوارشی در خراسان رضوی بسیار شایع هستند، تصریح کرد: شناسایی هرچه دقیقتر روند بیماریزایی در این نوع سرطانها موضوع محورهای مختلف پژوهشی است که در این پژوهشکده با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و چند بیمارستان مانند بیمارستان امام رضا (ع) انجام میشود.
درمانهای نوین و واکسنهای نسل جدید دو مأموریت پژوهشکده فناوری زیستی دانشگاه فردوسی مشهد
وی خاطرنشان کرد: ستاد توسعه زیست فناوری کشور سه مأموریت مشخص در زمینه بیوتکنولوژی را به دانشگاه فردوسی مشهد سپرده که دو مأموریت آن در خصوص درمانهای نوین و واکسنهای نسل جدید را ما انجام میدهیم.
دهقانی مطرح کرد: پژوهشکده فناوری زیستی دانشگاه فردوسی بیشتر بر روی توسعه پلتفرمهای تولید واکسن متمرکز شده و تولید واکسن را بر عهده ندارد.
به همین ترتیب در زمینه داروهای نوترکیب نیز فعالیت اصلی ساخت و توسعه پلتفرمهای تولید دارو است.
رئیس پژوهشکده فناوری زیستی دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: تکنولوژی جدید بر روی واکسنهای ویروسی اینگونه است که ویروس در محیط کِشت ساخته شده و از طریق مهندسی معکوس ژنتیکی از حدت ژنهای آن کاسته میشود تا واکسن ویروسی تولید شود.
دهقانی بیان کرد: این پژوهشکده دارای چهار گروه پژوهشی پروتئینهای نوترکیب، بیوتکنولوژی صنعتی، بیوتکنولوژی سلولهای بنیادی و طب بازساختی و نیز تشخیصها و درمانهای نوین است.
این پژوهشکده و گروههای پژوهشی آن دارای موافقت قطعی وزارت علوم، فناوری و تحقیقات است.
وی با بیان اینکه پژوهشکده فناوری زیستی یک پژوهشکده تقاضا محور است، اضافه کرد: این پژوهشکده علاوه بر محورهای پژوهشی بلندمدت و میانمدت خود دارای پژوهشهای قراردادی و برون دانشگاهی است.
فعالیتهای پژوهشی در قالب پایاننامهها و رسالههای دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری نیز در حال اجرا است.
رئیس پژوهشکده فناوری زیستی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه پنج نفر از اعضای پژوهشکده جز پنج درصد برترینهای پژوهشی سال جاری دانشگاه فردوسی انتخاب شدند، تصریح کرد: اعضای هیأت علمی پژوهشکده از افراد برجسته رشتههای خودشان محسوب میشوند و دارای تخصصهای مختلف مرتبط با بیوتکنولوژی بوده و از گروههای مختلف آموزشی دانشگاه در پژوهشکده فناوری زیستی گرد هم آمدهاند تا در زمینههای پژوهشی بلند مدت و برون دانشگاهی میان مدت فعالیت کنند.
وی در خصوص دستاوردهای پژوهشکده، مطرح کرد: در سال ۹۶ مرکز پژوهشی برتر خراسان رضوی شناخته شدیم و تا به حال بیش از ۴۰۰ مقاله علمی معتبر و هشت جلد کتاب را چاپ کردهایم.
همچنین بیش از ۲۰ اختراع را نیز به ثبت رساندهایم.
در این پژوهشکده بیش از ۲۵۰ پایان نامه ارشد و دکتری در زمینههای مختلف انجام شده است.
بیش از ۴۰ طرح با ستاد توسعه زیست فناوری و ستاد سلولهای بنیادی اجرا نمودهایم.
پژوهشکده زیستفناوری دانشگاه فردوسی مجری بیش از ۱۰۰ کارگاه تخصصی، آموزشی و پژوهشی نیز در سطح ملی بوده است.
دهقانی افزود: این پژوهشکده دارای شش آزمایشگاه تخصصی از جمله آزمایشگاههای سلولهای بنیادی، مهندسی ژنتیک، ویروسهای نوترکیب، بیوبانک و… است.
همچنین به زودی مجهز به یک آزمایشگاه تمیز(clean laboratory) برای تولید سلولهای تولیدکننده دارو نیز خواهد شد.
در بیوبانک پژوهشکده فناوری زیستی دو بانک سلولی و وکتور وجود دارد که بسیار فعال بوده و خدمات ارائه سلول و وکتور به تمامی مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی کشور منتقل میشود.
وی با بیان اینکه هرچه قدرت بانک سلولی وسعت بیشتری داشته باشد، فعالیتهای مورد نظر تحقیقاتی رشد بیشتری پیدا میکنند و یک داشته بسیار ارزشمند تحقیقاتی به شمار میرود، خاطرنشان کرد: بانک سلولی نزدیک به چهار سال است که با حمایت ستاد توسعه سلولهای بنیادی کشور تأسیس شده که سلولهای نگهداری شده را در اختیار همه محققین قرار میدهیم.
منحصربهفرد بودن بانک وکتورهای پلاسمیدی پژوهشکده فناوری زیستی دانشگاه فردوسی
رئیس پژوهشکده فناوری زیستی دانشگاه فردوسی مشهد عنوان کرد: پژوهشکده فناوری زیستی، بانکی را برای وکتورهای پلاسمیدی در اختیار دارد که در ایران بسیار منحصر به فرد است و محققین میتوانند از سایت پژوهشکده فرم درخواست را دانلود کرده و با قیمتهای خیلی مناسب از امکانات بیوبانک بهرهمند شوند.
وی در خصوص مشکلات پژوهشکده، گفت: مسلماً امکانات پژوهشی زیادتری لازم داریم اما به هر ترتیب سعی میکنیم با تلاش بیشتر و استفاده از امکانات مراکز مختلف دانشگاه، پیشبرد پروژههای تحقیقاتی را تسریع کنیم و شاهد پیشرفتهای بیشتری در این مجموعه باشیم که در سطح ملی و بینالمللی تأثیرگذار خواهد بود.
رئیس پژوهشکده فناوری زیستی دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: طرحهای متعددی با ستاد توسعه زیست فناوری، ستاد توسعه سلولهای بنیادی، صندوق حمایت از پژوهشگران، مؤسسه ملی توسعه تحقیقات پزشکی و همکاریهای متعددی با مرکز تحقیقات داخلی و خارجی در دست داریم.
انتهای پیام