خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 15 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پٌتک و قلم

مهر | استان‌ها، تصویری | دوشنبه، 18 فروردین 1404 - 12:53
در کوچه معروف به «کوچه آهنگری» شهرکرد، صدای پتک و چکش آهنگری به گوش می‌رسد که قدمت ۵۰ ساله دارد. چراغ این مغازه آهنگری سنتی به دست حاجت علی رحیمی روشن نگه داشته شده است.
آهنگري،چكش،كتاب،پتك،حاجت،رحيمي،كوچه،علي،طنين

در کوچه معروف به «کوچه آهنگری» شهرکرد، صدای پتک و چکش آهنگری به گوش می‌رسد که قدمت ۵۰ ساله دارد.
چراغ این مغازه آهنگری سنتی به دست حاجت علی رحیمی روشن نگه داشته شده است.
در کوچه آهنگری شهرکرد که از وجود این شغل قدیمی خالی شده کارگاه «حاجتعلی رحیمی»، آهنگری کهنه‌کار که در طول سالها فولاد روزگار وی را به مردی آبدیده تبدیل کرده، خودنمایی می‌کند.
استان چهارمحال و بختیاری به واسطه شرایط اقلیمی حاکم که مناسب کشاورزی و دامپروری است، همواره به شغل‌هایی مانند آهنگری نیاز داشته است.
اکنون که حاجت علی رحیمی با ضرب چکش و گرمای کوره خود به اقتضای نیاز جامعه آهنگری می‌کند، در لابلای ضربات پتک و چکش و غرش کوره آهنگری، طنین اشعاری که زمزمه می‌کند توجه هر فردی را به خود جلب می‌کند که نشان دهنده علاقه و تسلط حاجت علی به اشعار سعدی، حافظ، مولانا و تاریخ ایران باستان است از لابه‌لای صدای پتک و چکش می‌توان طنین اشعار مثنوی و حافظ و تاریخ ایران زمین را شنید.
اینجا ادبیات از آهنگری شغلی لطیف ساخته و این موضوع را در شکل‌دهی اجسام کارگاه می‌توان به خوبی دید.
او که از بچگی با کتاب و کتاب خوانی انس گرفته است، تا کنون موفق شده است ۲ جلد کتاب را به چاپ برساند و ۸ جلد دیگر نیز در دست چاپ دارد.
«گیل گمش» جدیدترین کتاب او، در مورد اسطوره سومری است که به ۷۵۰۰ سال قبل بر می‌گردد و رمانی با عنوان «با من به زیر برف‌ها بیایید» را در زمینه آداب و سنت ایل بختیاری منتشر کرده است.