خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 29 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

38 درصد صادرات به افغانستان از مرز خراسان جنوبی

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 17 فروردین 1404 - 17:31
استاندار خراسان جنوبی تأکید کرد: سال گذشته بیش از 2 میلیارد و 400 میلیون دلار صادرات از ایران به افغانستان انجام شد که 38 درصد از این صادرات از مرز خراسان جنوبی صورت گرفته است.
نوين،آبياري،كشاورزي،مصرف،آب،توليد،كشت،خراسان،جنوبي

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، سید محمدرضا هاشمی امروز در جریان بازدید یکی از مجتمع‌های کشت و صنعت استان اظهار داشت: در سال جاری، هدف دولت افزایش صادرات و حمایت از توسعه بازارچه‌های مرزی است.
از این رو صدور مجوز کوله‌بری به عنوان یکی از اقدامات مثبت، به تولید ثروت و سرمایه برای شهرستان‌های مرزی و روستاها کمک خواهد کرد.
وی بر لزوم استفاده از تکنولوژی‌های نوین در بخش کشاورزی تأکید کرد و گفت: با توجه به نام‌گذاری سال 1404 توسط مقام معظم رهبری به عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید»، استان خراسان جنوبی با وجود شرایط خشک و کم‌آب، مستعد سرمایه‌گذاری در حوزه کشاورزی است.
استاندار خراسان جنوبی بر حمایت جدی از طرح های نوین آبیاری و بهره وری در تولید در مسیر تحقق شعار سال و تقویت کشاورزی تأکید کرد و افزود: در این بازدید، شاهد پروژه‌هایی بودیم که با استفاده از آبیاری نوین، توانسته‌اند در مصرف آب صرفه‌جویی قابل توجهی داشته باشند.
به عنوان مثال، یکی از این مجتمع کشت و صنعت با بهره‌گیری از این روش‌ها، توانسته است 35 تا 40 درصد در مصرف آب صرفه‌جویی کرده و علاوه بر اشتغال‌زایی برای 30 نفر به‌طور مستقیم، بیش از 350 نفر به‌طور غیرمستقیم مشغول به کار شوند.
وی در خصوص این مجتمع کشت و صنعت نیز گفت: این مجموعه با استفاده از روش‌های نوین آبیاری بیش از 65 درصد صرفه‌جویی در مصرف آب داشته و در کنار تولیدات گلخانه‌ای محصولاتی مانند خیار، در زمینه پرورش ماهی و تولید خوراک دام نیز فعالیت دارد که بسیار ارزشمند است.
هاشمی افزود: با توجه به اهمیت مدیریت مصرف آب در استان گرم و خشک خراسان جنوبی، ما به دنبال توسعه گلخانه‌ها و استفاده از تکنولوژی‌های روز در این حوزه هستیم.
در همین راستا، طرح‌های نوین آبیاری باید مورد حمایت قرار گیرند تا بتوان در شرایط کمبود منابع آبی، بهره‌وری بیشتری از اراضی کشاورزی داشته باشیم.
انتهای پیام/250