کمین مرگ بهاری با مصرف قارچهای سمی - تسنیم
مردم از برداشت و مصرف قارچ های خودرو در طبیعت به دلیل احتمال سمی بودن خودداری کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، بهار طبیعت سرآغاز روییدن و رویش گیاه در عرصههای مختلف بهویژه در عرصههای مرتعی است که انواع مختلف گونه از جمله انواع و اقسام قارچها نیز در کنار درختان خشکیده و در مناطق کوهستانی یا مرطوب مرتعی کشور رویش داشته و مورد استقبال مردم و بهویژه مردمان بومی و محلی قرار گرفته و چه بسا در بازار عرضه و به فروش میرسند.
قارچهای سمی از نظر خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه شباهت بسیاری به قارچهای خوراکی داشته و مصرف آنها بسیار خطرناک است.
تمیز دادن و تشخیص انواع خوراکی قارچ از انواع سمی مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچشناسی و گیاهشناسی امکانپذیر است و بیتوجهی به این مسئله موجب اتفاقات ناگوار برای خانوادهها و ضایعه در جامعه خواهد شد.
در همین زمینه جهانبخش یوسفی، مدیر پیشگیری و مبارزه با بیمارهای دانشگاه علوم پزشکی کردستان درباره خطر مسمومیت با مصرف قارچهای خودرو میگوید: هر ساله با شروع فصل بهار شاهد رویش انواع قارچها در طبیعت هستیم که برخی از مردم اقدام به مصرف خودسرانه آن میکنند و دچار مسمومیت میشوند.
وی افزود: تشخیص قارچهای خوراکی از انواع سمی از روی ظاهر قارچ (شکل، رنگ، بو، قوام) بسیار دشوار است.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیمارهای دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه هنوز گزارش رسمی مبنی بر وقوع مسمومیت با قارچهای خودرو در سال جاری دریافت نشده است، گفت: تجربه سالهای گذشته نشان میدهد که عدم توجه به هشدارهای بهداشتی در زمینه مصرف قارچ خودرو، میتواند منجر به بروز مسمومیتهای شدید و حتی مرگ و میر شود.
وی تصریح کرد: بهترین و ایمنترین راه، اجتناب از مصرف هرگونه قارچ کوهی خودرو است که گاهی به صورت فلهای هم عرضه میشود.
یوسفی ادامه داد: در صورت تمایل به مصرف قارچ، توصیه میشود از فروشگاهها و مراکز معتبر تحت نظارت سازمانهای نظارتی تهیه شود که در بستهبندیهای دارای مجوز عرضه میشود.
وی توضیح داد: گروهی از قارچها با مصرف به سرعت اثر میکنند و طی نیم تا 2 ساعت پس از مصرف سبب شروع علایم مسمومیت میشوند و گروهی دیر اثر هستند که طی 6 تا 24 ساعت پس از مصرف، علایم مسمومیت مشخص میشود.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیمارهای دانشگاه علوم پزشکی کردستان اضافه کرد: علایم مسمومیت با قارچهای خودرو گوارشی و به صورت تهوع، استفراغ، اسهال و درد شکم است، البته در موارد شدید تب، افزایش ضربان قلب، خشکی دهان، سرگیجه، تاری دید و تشنج هم ممکن است ایجاد شود.
وی افزود: در صورت مسمومیت باید فرد فورا به بیمارستان ارجاع شود و تا زمان رسیدن به بیمارستان اگر فرد هوشیار است میتوان با وادار کردن او به استفراغ قارچهای مصرف شده را از معده او تخلیه کرد، اما در هر صورت مراجعه فوری به بیمارستان ضرورت دارد و در صورت در دسترس بودن مقداری از قارچ مصرف شده برای بررسی نوع آن به بیمارستان تحویل داده شود.
یوسفی با اشاره به باورهای غلط در مورد تشخیص قارچهای غیرسمی، یادآور شد: تغییر رنگ ندادن قاشق در تماس با قارچ(خام یا پخته شده)، وجود حشرات روی قارچ، استفاده پرندگان یا حیوانات از قارچ، محل رویش قارچ(کنار سنگ و غیره) و عدم تغییر قوام شیر جوشیده شده با قارچ هیچ کدام بر غیرسمی بودن قارچ نیست و این باورها فاقد اعتبار بوده و خطرناک است.
انتهای پیام/481/