خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 20 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

از کیفیت پایین و صف‌ طولانی نانوایی‌تا قاچاق آرد در اردبیل - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 17 فروردین 1404 - 12:13
جلسه تنظیم بازار با محوریت آرد و نان برگزار شد و در این جلسه از کیفیت پایین پخت نان و صف های طولانی نانوایی ها به عنوان گلایه های مردمی و نقاط ضعف دستگاه های متولی یاد شد.
آرد،اردبيل،نان،حوزه،توزيع،استان،فرماندار،كارخانه،توجه،قلندري ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، پیش از ظهر یکشنبه در جلسه که مدیران دستگاه‌های اجرایی حضور داشتند، فرماندار اردبیل اظهار داشت: از روزی که به عنوان فرماندار مرکز استان مسئولیت را عهده‌دار شدم، یکی از اصلی‌ترین و جدی‌‌ترین دغدغه بنده سر و سامان دادن به وضعیت آرد و نان بوده است.
فرزاد قلندری سرانه آرد توزیع شده را در اردبیل بالاتر از سرانه کشوری اعلام کرد و گفت: با این سرانه بالا معلوم نیست که چرا مردم، خود نانواها و متولیان امر از وضعیت نان ناراضی بوده و به نظر می‌رسد باید در ابعاد مختلف ساماندهی در این بخش مورد توجه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: هر چند دستگاه‌های متولی اعلام کردند که ساماندهی این حوزه هزینه‌بر است، ولی ما مصمم هستیم تا با تأمین بخشی از این هزینه‌ها، موانع و مشکلات این حوزه را که بیش از 40 مورد است، برطرف کرده و برای همیشه به اوضاع نابسامان نان در اردبیل پایان بدهیم.
فرماندار اردبیل افزود: با توجه به اینکه 60 درصد جمعیت استان در شهرستان اردبیل متمرکز شده‌اند، ما قرار بود از اول سال تصمیمات جدید را اعمال کنیم، اما با توجه به حساسیت امر سفر و حضور گردشگران، قرار شده از هفته آینده با ورود جدی و عملیاتی بخشی از موانع و مشکلات حوزه نان و آرد برطرف شده و مردم در صف‌هایی که کمتر اذیت می‌شوند، نان خود را با کیفیت مناسب تهیه کنند.
قلندری در ادامه خاطرنشان کرد: در تخصیص آرد و تهیه و توزیع آن باید تدبیری درست اندیشیده شود و با تفویض اختیار به فرمانداران، نظارت‌ها بر حوزه کارخانه‌های تهیه آرد بیشتر شود.
وی اضافه کرد: باید منشأ فساد توزیع ناعادلانه و نامناسب آرد از همان مبدأ اول، یعنی کارخانه‌های تولید آرد گرفته شده و در بخش‌های دیگر فرآیند سالمی را در تهیه و توزیع نان شاهد باشیم.
فرماندار اردبیل بیان کرد که هنوز متولی کیفیت نان مشخص نشده، ولی ما انتظار داریم تا دستگاه‌‌های متولی در این حوزه ورود پیدا کرده و موانع و مشکلات را حل کنند.
قلندری بیان کرد: با یک مدیریت درست و جامع در حوزه آرد و نان و ساماندهی نانوایی‌ها و کنار گذاشتن نانوایی‌های متخلف که به کرات در این حوزه تخلف می‌کنند، بتوان در راه‌اندازی واحدهای نانوایی بزرگ و چند منظوره اقدام اساسی را انجام داد.
وی در ادامه یادآور شد: متأسفانه خروج آرد از شبکه و جابه‌جایی در حوزه‌های مختلف در مسیر کارخانه تا واحد نانوایی انجام می‌شود و بهتر است مسئولان فنی کارخانه‌های آرد نیز به صورت مستقل عمل کرده و از وابستگی به کارخانه آرد آنها را خارج کنیم.
فرماندار اردبیل تصریح کرد: در ماه مبارک رمضان تاکید کردیم که با توجه به نیاز مردم به نان بربری و سنگک سهمیه آرد لواش‌پزها به این واحدها اختصاص یابد که متأسفانه بخشی از این اقدامات به انجام نرسید و در واحدهای لواش‌پزی شاهد خروج آرد از شبکه تهیه و توزیع نان بودیم.
قلندری ضرورت اصلاح سامانه نانینو و حل مشکلات آن را ضروری دانست و گفت: ما در شهرستان اردبیل سعی می‌کنیم تا با قدرت و قوت کارها را به پیش ببریم.
2 سوم آرد خروجی از کارخانه به نانوایی‌ها نمی‌رسد
اما مدیران غله و خدمات بازرگانی و صمت در این جلسه بیان کردند که 2 سوم آرد تهیه شده در نانوایی‌ها در فاصله کارخانه آرد تا نانوایی قاچاق شده و به نانوایی‌ها نمی‌رسد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان اردبیل میانگین مصرف آرد استان را 15 تا 16 هزار تن اعلام کرد و افزود: در اسفند و فروردین 452 تن مازاد بر این میزان آرد در بین نانوایی‌ها توزیع شده است.
ودود ایرانیان در ادامه خاطرنشان کرد: یک‌ هزار و 200 نانوایی در اردبیل فعالیت می‌کند، اما مشخص نیست که چه میزان از این نانوایی‌ها مصرف آرد داشته و تولید روزانه آنها چه میزان است.
وی اضافه کرد: در حالی که متوسط توزیع آرد در کشور 10 هزار تن است، اما در استان اردبیل این رقم 16 هزار تن بوده و مشخص نیست که آرد اضافی تبدیل به نان می‌شود یا نه؟
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان اردبیل بیان کرد: در مثلث شکل گرفته باید به کیفیت مواد اولیه، محل پخت نان و تکنولوژی‌هایی که در آن استفاده می‌شود، توجه و دقت لازم انجام شده و در کنار آن نظارت‌ها نیز تقویت شود.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان اردبیل نیز یادآور شد: برخی نانوایی‌ها به صراحت تخلف می‌کنند، اما سال‌ها است شعار ساماندهی نانوایی‌ها داده می‌شود، اما در عمل چیز مشخصی را مشاهده نمی‌کنیم.
علی رحیمی‌آذر تصریح کرد: متأسفانه برخی نانوایی‌ها به بهانه تولید نان بی‌کیفیت آرد خود را خارج از شبکه فروخته و عرضه می‌کنند و ماهانه بیش از 15 میلیون تومان از محل فروش آرد پول به جیب می‌زنند.
وی گفت: به معنای واقعی کیفیت پخت نان در اردبیل بسیار پایین است و در کنار آن صف‌های طولانی نیز مردم را اذیت می‌کند و بهتر است با ترک فعل برخی از مسئولان حوزه نظارتی برخورد شده و اجازه ندهند تا 2 سوم از آرد آماده توزیع از کارخانه به خود نانوایی‌ها نرسیده و در این بین تخلفات آشکاری را شاهد هستیم.
در این جلسه مسئولان دانشگاه علوم پزشکی نیز بر نظارت‌های بهداشتی بر نانوایی‌ها تاکید کرده و به صراحت اعلام کردند که 99 درصد نانوایی‌ها جوش شیرین استفاده نمی‌کنند و دوره‌های سواد سلامت برای متولیان حوزه نان به صورت مستمر برگزار شده و یا در مراحل برگزاری است.
انتهای پیام/131/