تنها 20 درصد اعتبارات قرآنی پرداخت شده است/ چرا مطالبه وجود ندارد؟
رئیس دارالقرآن کشور با بیان اینکه در مقابل اتفاقاتی همچون کاهش بودجه قرآنی باید مطالبه صورت گیرد گفت: سال گذشته 75 درصد اعتبارات کشور پرداخت شده است اما در حوزه قرآن تنها 20 درصد پرداخت شد، چرا ساکت هستیم و مطالبه وجود ندارد؟

رئیس دارالقرآن کشور با بیان اینکه در مقابل اتفاقاتی همچون کاهش بودجه قرآنی باید مطالبه صورت گیرد گفت: سال گذشته 75 درصد اعتبارات کشور پرداخت شده است اما در حوزه قرآن تنها 20 درصد پرداخت شد، چرا ساکت هستیم و مطالبه وجود ندارد؟
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، مهدی قره شیخلو در دیدار با فعالان قرآنی استان همدان و پس از شنیدن سخنان نمایندگان تشکلها و موسسات قرآنی، اظهار کرد: قضاوتها باید جامع باشد؛ طی 40 سال گذشته در حوزه قرآنی ضعفهایی بوده اما دستاوردهایی نیز داشتهایم که به برکت انقلاب اسلامی و خون شهدا بوده است.
وی با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب، گفت: بر اساس این بیانیه باید نگاه نقادانه به گذشته و نگاه تکاملی به آینده داشته باشیم؛ در بیانات و استدلالات، مبانی باید قرآنی باشد.
رئیس دارالقرآن کشور در پاسخ به صحبتهای یکی از نمایندگان مبنی بر نیاز به پول برای انجام کارهای قرآنی، بیان کرد: البته پول و امکانات نیاز است اما الفت و جذب دلها توسط خداوند باید رخ دهد و ما نیز تلاش کنیم؛ سرمنشأ امور به دست خداست.
وی با تأکید بر اینکه در بیان نکات و مطالب مستندات قویتر و بر پایه قرآن باشد، افزود: در روز قیامت موقعیت، جایگاه و ثروت به درد کسی نمیخورد و تنها عمل احسن به کار میآید.
قره شیخلو با بیان اینکه تنها عنوان قرآنی در روز قیامت کفایت نمیکند تصریح کرد: در آن روز ملاک این است چه کسی عملش به قرآن نزدیکتر بوده است.
وی با تأکید بر اینکه اساسیترین مشکل در جامعه ما خوب حرف زدن است اما طبق قرآن رفتار و عمل نمیکنیم، ادامه داد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به اهل قرآن، زیاد تکلیف کردیم اما باید افراد عملکرد قرآنی داشته باشند.
رئیس دارالقرآن کشور خطاب به فعالان قرآنی خاطرنشان کرد: مسئولیت ما بسیار سنگین است و عنوانی را برداشتهایم که بسیار حساس است، اگر مراقبت لازم را نداشته باشیم در روز قیامت نسبت به دیگران دو برابر تنبیه میشویم.
مسیر آموزش قرآن ما نقص دارد
وی با بیان اینکه مومن کسی است که فکر و عملش مزین به قرآن باشد یادآور شد: کارکرد قرآن مزین کردن انسانها به نور قرآن است و انسان باید این نور را در دنیا به دست آورد.
قره شیخلو با بیان اینکه مردم از افرادی آموزشدهنده قرآن انتظاراتی دارند، اظهار کرد: مردم انتظار دارند کارکرد قرآن را در ما ببینند و اینکه نور قرآن به مردم نیز منتقل میشود؛ اگر درست با قرآن نشست و برخاست داشته باشیم نورانیت قرآنی افزایش مییابد.
وی با تأکید بر اینکه تا حدودی مسیر آموزش قرآن ما نقص دارد، گفت: اگر میخواهیم با قرآن مأنوس باشیم باید سه مرحله را در نظر گرفته و به مخاطب آموزش دهیم.
رئیس دارالقرآن کشور انس با ظاهر قرآن را اولین مرحله در آموزش به مخاطبان دانست و بیان کرد: قرائت همراه با توجه و تدبر و تجلی قرآن در عمل از دیگر مراحل آموزش به مخاطبان است؛ خطاب قرآن انسان است.
باید مجموعهای از شیرینیهای قرآن را بیان کنیم
وی با بیان اینکه باید مجموعهای از شیرینیهای قرآن را بیان کنیم، افزود: اگر میبینیم مغازه و دکه ما کمرنگ میشود دلیل به خود ما برمیگردد؛ خانوادهها حاضر هستند برای روند تکاملی فرزندان خود هزینه کنند.
قرهشیخلو با تأکید بر اینکه اگر شیرینیها و نسخههای عملیاتی قرآن بیان شود مردم جذب قرآن میشوند تصریح کرد: مبنا در انجام کارها باید خدا باشد نه خود چراکه اگر خود مبنا باشیم همیشه دعواست و گرفتاری ما نیز اینجاست که باید حل شود.
وی با اشاره به وجود محدودیتهایی در دارالقرآن، ادامه داد: در مجموع 45 نفر در سازمان فعال هستند که 15 نفر کارشناس هستند؛ باید شما فعالان قرآنی به عنوان کارشناسان میدانی و عملیاتی به ما ایده و طرح ارائه دهید.
برای قرآن به اندازهای که شأن قرآن است در کشور هزینه نمیکنیم
رئیس دارالقرآن کشور با بیان اینکه در حوزه بودجه مشکل داریم خاطرنشان کرد: برای قرآن به اندازهای که شأن قرآن است در کشور هزینه نمیکنیم؛ هزاران میلیارد تومان بودجه کشور است که مصوبه آن برای قرآن 200 تا 300 میلیارد تومان است و مقداری از آن محقق میشود.
وی با بیان اینکه بودجه پرداختی نیز آنقدر متولی دارد که معلوم نمیشود این بودجه چگونه هزینه میشود، یادآور شد: 26 دستگاه عضو شورای توسعه هستند و هر روز نیز به تعداد آنها اضافه میشود که این بودجه در بین دستگاهها تقسیم میشود.
قرهشیخلو با تأکید بر اینکه آنچه میتواند روند موجود را اصلاح کند مطالبه فعالان قرآنی است، اظهار کرد: در مقابل اتفاقاتی همچون کاهش بودجه قرآنی باید مطالبه صورت گیرد.
وی با بیان اینکه سال گذشته 75 درصد اعتبارات کشور پرداخت شده است، گفت: در حوزه قرآن تنها 20 درصد پرداخت شد، چرا ساکت هستیم و مطالبه وجود ندارد؟
رئیس دارالقرآن کشور با تأکید بر اینکه مسئولیتهای فردی ما قید و شرط ندارد بیان کرد: به عنوان مسلمان و بلندکننده پرچم قرآن باید مسئولیت اجتماعی خود را نیز انجام دهیم؛ از خود غافل نشویم چراکه مردم رفتار و اخلاق ما را رصد میکنند و از ما انتظار دارند.
زاویه آموزش قرآن را تغییر دهیم
وی خواستار تلاش برای تغییر زاویه آموزش قرآن شد و افزود: کار آموزش قرآن باید اصلاح شود که البته اقداماتی شروع شده که امیدواریم سرعت گرفته و به آنها محتوا دهیم.
قرهشیخلو در ادامه با تأکید بر اینکه بیانیه گام دوم انقلاب به عنوان نقشه راه انقلاب باید مبتنی بر تعالیم قرآنی عملیاتی شود، تصریح کرد: اولین کسانی که برای عملیاتی کردن بیانیه گام دوم انقلاب باید به میدان بیایند افراد قرآنی هستند.
وی با بیان اینکه اگر بخواهیم تمدن نوین اسلامی رخ دهد، نقش قرآنیها در آن پررنگ است، ادامه داد: ما تنها مسئول آموزش فتحه، ضمه و یا کسره نیستیم بلکه وظایف بزرگتری داریم.
رئیس دارالقرآن کشور در خصوص بیمه فعالان قرآنی استان به عنوان یکی از مطالبات فعالان حاضر در جلسه، خاطرنشان کرد: در این خصوص باید مسئولان مربوطه پاسخگو باشند.
وی در ادامه با اشاره به اعتبار 8 میلیارد تومانی سال گذشته در بحث موسسات قرآنی، یادآور شد: 3 میلیارد و 200 میلیون تومان از این اعتبار به استانها اختصاص یافت، 3 میلیارد تومان هزینه ستادی و بخشی نیز صرف هزینههای جاری شد.
قرهشیخلو کل اعتبارات قرآنی استان همدان در سال جاری را 108 میلیون تومان دانست و اظهار کرد: از مجموع اعتبار اختصاص یافته به استانها این رقم سهم استان همدان بوده و این بضاعت ماست.
وی به بودجه نیم درصدی قرآن از سال 90 تا پایان سال 97 اشاره کرد و گفت: از آن سال تنها 350 میلیارد تومان در حوزه قرآنی تزریق شده است مسوولان پاسخگو باشند این پول را به چه دستگاههایی دادهاند.
50 درصد اعتبارات قرآنی کشور به وزارت آموزش و پرورش و وزارت ارشاد اختصاص یافته است
رئیس دارالقرآن کشور با اشاره به اعتبار 19 میلیاردی سازمان دارالقرآن به عنوان بزرگترین دستگاه فعال قرآنی در کشور، بیان کرد: از بودجه نیم درصدی در نظر گرفته شده تنها سه درصد به این سازمان تعلق گرفته است؛ 50 درصد اعتبارات به وزارت آموزش و پرورش و وزارت ارشاد اختصاص یافته است.
وی با تأکید بر اینکه برای توسعه کار قرآنی در کشور نظام و دولت باید به اندازه توان خود پشتیبانی کنند، افزود: چرا باید اعتبارات قرآنی هر سال کمتر شود این امر نشان میدهد قرآن در بعضی مسوولان اولویت نیست.
انتهای پیام/89039/خ