جانشین رئیس جامعةالمصطفی العالمیه: علم بشری میتواند دین را بهتر درک کند
جانشین رئیس جامعةالمصطفی العالمیه گفت: ما نه تنها میان علم و دین تضادی نمیبینیم، بلکه علم بشری میتواند دین را بهتر درک کند و دین میتواند از مسائلی که علمی به آن نداریم، پرده گشایی کند.

جانشین رئیس جامعةالمصطفی العالمیه گفت: ما نه تنها میان علم و دین تضادی نمیبینیم، بلکه علم بشری میتواند دین را بهتر درک کند و دین میتواند از مسائلی که علمی به آن نداریم، پرده گشایی کند.
به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، حجتالاسلام محمد خالقپور ظهر امروز در مراسم تودیع و معارفه رئیس جامعةالمصطفی خراسان رضوی با تبریک دهه کرامت، اظهار داشت: جامعةالمصطفی به عنوان مجموعهای پربرکت و تاثیرگذار در عرصه بینالملل فعالیت دارد و نفس حق علمای قم که پایهگذار آن بودند، محفلی را برای علمای غیرایرانی و شخصیتهای طالب علم در قم فراهم کردند و به برکت نفس پاک امام به سازماندهی جدیدی منتهی شد، با خلوص امام ما شاهد جامعةالمصطفی هستیم که در همه کشورها حضور دارد.
جانشین رئیس جامعةالمصطفی العالمیه اظهار کرد: کمتر مجموعهای را پیدا میکنید که توانسته باشد این چنین در لایههای عمیق توده مردم ورود و انگیزهسازی کند.
وی بیان کرد: امروز بسیاری از فعالیتهای اسلامی توسط جامعةالمصطفی العالمیه صورت میگیرد تنها هزینه آن فقط هزینه محبت به اهل بیت(ع)، رهبری و امام است که در برابر سختترین مسائلی که تحمل انسان را با مشکل روبهرو میکند، زیر بار مشکل میروند و این نتیجه خلوص نیت است که ما در جامعةالمصطفی شاهد آن بودیم.
خالقپور در خصوص تودیع و معارفه رئیس جدید جامعةالمصطفی العالمیه مشهد یادآور شد: حجتالاسلام مهدوی مهر دارای تلاش خالصانهای بود و توانست فعالیتهای مثمر ثمری را در مشهد انجام دهد و این شهر هر چه دارد از تلاش او، یارانش، بصیرت و دلدادگی طلاب بوده است.
جانشین رئیس جامعةالمصطفی العالمیه مهمترین توفیق مهدوی مهر را ایجاد وفاق جمعی در این حوزه علمیه دانست و گفت: فعالیت پسندیده او سبب شد تا جامعةالمصطفی العالمیه نمایندگی خود در شامات را در اختیار او بگذارد که شامل کشورهای سوریه، لبنان و اردن میشود و نیاز به افزایش ظرفیت دارد.
وی با بیان اینکه طلاب تمایل دارند در جایی درس بخوانند که موانع تحصیل آنها به حداقل ممکن کاهش یابد، افزود: برای برخی از طلاب سفر به ایران و تحصیل در اینجا ممکن نیست و برخی توان ورود به ایران را ندارند، اما انتظار میرود، شخصیتهای تاثیرگذاری توسط او در جهان به عرصه بروز و ظهور برسند.
خالقپور تصریح کرد: انسان معنای مسجد را در کنار بتکده و معنای بتکده را در کنار مساجد هندوستان مییابد، این فضا هم برای طلاب ما مهم است که بتوانند رمز ورود به شرکزدایی را پیدا کنند و هم برای علما اهمیت دارد.
جانشین رئیس جامعةالمصطفی العالمیه افزود: وقتی معارف به باور شهودی تبدیل شود در تربیت نفوس بسیار موثر است و حجتالاسلام صالح که تجربه چندین سال فعالیت در هند دارد، امیدواریم بتواند کاری کند که دستاورد گذشته را حفظ کرده و سبب پیشرفت رو به جلو شود.
وی با اشاره به آیه 5 سوره قصص، گفت: خدا در این سوره میفرماید «ما اراده کردیم»، این اراده بیانگر قطعیت و مستمر بودن آن دلیل بر سنت الهی است «و ما منت میگذاریم» یعنی کمال نعمت را آوردیم برای آنهایی که به استضعاف کشیده شدند.
جانشین رئیس جامعةالمصطفی العالمیه افزود: مستضعفترین افراد مسلمانان هستند و این بیانگر این است که شیطان تلاش میکند تا دین پیشرفت نکند تا او را در حاشیه نگه دارد و او را از حاشیه براند، این به معنی ضعف اسلام نیست، بلکه به معنی این است که آن را در ضعفی قرار دهند و نگذارند رشد کند.
خالقپور با بیان اینکه گاهی داستان علم و دین را بیان میکنند، اضافه کرد: حتی گاهی ما هم بازیچه قرار میگیریم، با تقابل علم و دین، دین را به حاشیه میبرند، در حالی که دین همان علم است.
وی ادامه داد: ما نه تنها میان علم و دین تضادی نمیبینیم، بلکه علم بشری میتواند بهتر دین را درک کند و دین میتواند از مسائلی که علمی به آن نداریم، پرده گشایی کند.
جانشین رئیس جامعةالمصطفی العالمیه متذکر شد: برخی عرصه دین و دینداران را از دنیا جدا میکنند، خدا وعده داده ما دینداران را به حکومت میرسانیم و اول آنها را به عنوان علمداران جوامع مختلف قرار میدهیم، آنها رهبری فکری جامعه را به دست میگیرند و سپس وعده دوم که همه چیز در دست آنها قرار می گیرد، نقش جامعةالمصطفی نیز همین نجعلهم ائمه است.
خالقپور افزود: نقش جامعةالمصطفی العالمیه رسیدن به آن رهبری است که هر کدام از استادان این حوزه علمیه، پیشوا و امامی را در جای جای دنیا تربیت میکنند و در عرصه اجتماعی زمینهساز ظهور امام زمان(عج) میشوند.
کارهای به جا مانده بسیاری داشتم
رئیس سابق جامعةالمصطفی العالمیه مشهد نیز در ادامه این مراسم گفت: کارهای به جا مانده بسیاری داشتم و خدمت بسیاری میتوانستم انجام دهم، اما فرصت ندارم.
حجتالاسلام محمدحسین مهدویمهر با اشاره به کمبود فرصت در دنیا، بیان کرد: لطف دیگران جای خود دارد، اما در پایان ما و عملکردمان میمانیم.
وی اظهار کرد: در مشهد ما به حمایت والامقامان مفتخر بودیم، نماینده سابق ولی فقیه و تولیت مسبوق آستان قدس رضوی با حمایت پدرانه ما را دستگیری کردند و به جامعةالمصطفی کمک کردند، یادی میکنم از مرحوم آیتالله عبادی که در این مسیر بسیار ما را یاری کردند، حجتالاسلام رئیسی که برای اجرای عدالتی که جامعه امروز بیش از هر روز به آن نیاز دارد، توفیق میطلبیم.
رئیس سابق جامعةالمصطفی العالمیه گفت: از همراهی همه عزیزان که از روز اول با من هم پیمان شدند، تشکر و قدردانی میکنم.
یکی از دلایل بروز و ظهور جامعةالمصطفی، همجواری و عنایت امام رضا(ع) است
رئیس دفتر تولیت آستان قدس رضوی نیز در ادامه این مراسم گفت: یکی از دلایل بروز و ظهور جامعةالمصطفی، همجواری و عنایت امام رضا(ع) است.
رضا خوراکیان با بیان اینکه با کمک جامعةالمصطفی در 20 کشور جشنهای مختلفی را به مناسبت دهه کرامت برگزار کردیم، افزود: ارتباط مراکز علمی و آموزشی آستان قدس نیز با همکاری رئیس سابق جامعةالمصطفی العالمیه مشهد انجام شد.
تقویت روحیه تقوا بزرگترین رسالت جامعةالمصطفی العالمیه
رئیس جامعةالمصطفی العالمیه مشهد نیز در ادامه این مراسم گفت: بیش از 25 تمدن جهانی ناشی از هجرت بوده و هجرت بزرگ بانوی عالم از مدینه به مشهد در 14 قرن گذشته منجر به هجرت دهها هزار جوان و ایجاد جامعةالمصطفی شده است.
حجتالاسلام محمدرضا صالح با اشاره به هجرت امام حسین(ع)، اظهار کرد: هجرتهای بزرگ تاریخ برای ما نکته دارد، گاهی برای رسیدن به مقصود باید هجرت کرد و از جایی به جایی دیگر گام نهاد.
وی تاکید کرد: امروز ما میدانیم که جامعةالمصطفی قابلیت جهانی شدن را دارد و امروز آن روزی است که ظرفیت جهانی را تحقق میبخشد، با وجود نسلی سازنده، راهبر و کادری موثر میتوان به این مهم دست یافت.
رئیس جامعةالمصطفی العالمیه مشهد خاطرنشان کرد: طلاب و فضلای جامعةالمصطفی که مهمان نیستند، بلکه صاحب خانه یعنی سرمایه اصلی جامعةالمصطفی بوده و فلسفه تاسیس این نهاد هستند.
صالح با بیان اینکه توجه به ماهیت تربیتی و تقویت روحیه تقوا بزرگترین رسالت جامعةالمصطفی العالمیه قبل از علمآموزی طلاب است، تاکید کرد: وجهه بیرونی طلبه میزان التزام به دینمداری و شرع هم دارای اهمیت است.
رئیس جامعةالمصطفی العالمیه مشهد با بیان اینکه باید طلاب ما بتوانند پیام دینی را از منابع اصلی استخراج و اشاعه دهند، گفت: وجهه علمی جامعه المصطفی باید تقویت شود و این دو از رکنهای اصلی این حوزه علمیه است.
وی اظهار کرد: در حوزه مسائل بصیرتافزایی تقریب مذاهب اسلامی جامعةالمصطفی بدنه تماس بیش از هزاران اهل سنت است که باید حفظ شود.
صالح با اشاره به ظرفیت حوزه علمیه و آستان قدس رضوی در مشهد، یادآور شد: مشهد ظرفیت بسیاری دارد که اگر از قم بیشتر نباشد کمتر نیست، حوزه و آستان و ظرفیت بینالمللی که وجود دارد، نیازمند بازنویسی سندی راهبردی خراسان، افزایش طلاب تا 10 هزار نفر را دارد و ظرفیتهای بسیاری دارد که تقاضا دارم از این ظرفیت حمایت کنند.
انتهای پیام/70061/و