برکناری یا استعفا ؟ واقعیت تغییر رئیس دانشکده اقتصاد علامه کدام است؟
جلسه معرفی سرپرست دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه و تودیع رئیس سابق این دانشکده در حالی برگزار شد که کتاب فروپاشی هدی صابر نیز در این جلسه روی میز و در مقابل طایی قرار داشت.

جلسه معرفی سرپرست دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه و تودیع رئیس سابق این دانشکده در حالی برگزار شد که کتاب فروپاشی هدی صابر نیز در این جلسه روی میز و در مقابل طایی قرار داشت.
به گزارش خبرنگار تشکلهای دانشگاهی خبرگزاری فارس، چند روز بیشتر از برگزاری مراسم رونمایی از کتاب «فروپاشی» نوشته هدی صابر در تالار همایش دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی نگذشته بود که خبر برکناری حسن طائی رئیس این دانشکده توسط حسین سلیمی رئیس دانشگاه علامه منتشر شد.
مراسم رونمایی از کتاب هدی صابر ۲۲ خرداد در دانشکده اقتصاد علامه طباطبایی و با حضور تعدادی از محکومین امنیتی برگزار شد، مراسمی که در آن سعید مدنی در زمان سخنرانی خود از حضار خواست به یاد کشته شدگان فتنه ۸۸ ، یک دقیقه سکوت کنند!
درخواستی که باعث شد بسیاری از دانشگاهیان به آن واکنش نشان دهند.
( گزارش مراسم را اینجا بخوانید)
از انتشار گزارش فارس درباره برگزاری مراسم رونمایی کتاب هدی صابر حدود یک هفته گذشته بود که پایگاه خبری دانشگاه علامه طباطبایی خبر مراسم تودیع حسن طایی رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه و معارفه تیمور محمدی را منتشر کرد.
بعد از انتشار خبر برخی معتقد بودند برکناری طایی به دلیل حاشیههای برگزاری مراسم هدی صابر بوده است.
ناگفته نماند که در جلسه تودیع و معارفه رئیس دانشکده کتاب فروپاشی هدی صابر نیز مقابل طایی قرار داشت.
* بسیاری از اساتید اخراجی و دانشجویان محروم از تحصیل در زمان ریاست سلیمی به دانشگاه علامه بازگشتند!
بعد از برکناری یا به گفته رئیس دانشگاه علامه استعفای حسین طایی برخی از اصلاحطلبان و رسانههای اصلاحطلب به این موضوع پرداختند و برخی نیز معتقد بودند حسین سلیمی برای برکناری رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه عجله کرده است.
یکی از اعضای کانون فارغالتحصیلان دانشگاه علامه که نامش گفته نشده، درباره اتفاقات پیشآمده به یکی از رسانههای اصلاح طلب گفته است: خیلی تلاش شد که مراسم در سکوت و آرامش خبری برگزار شود!
و به نظرم میرسد تمام قضایا خوب پیش رفت.
اما درخواست یکی از سخنرانان برای سکوت به احترام قربانیان 88 باعث حواشی بعد از آن شد.
این فعال دانشجویی در قسمتی دیگری از این مصاحبه از رئیس دانشگاه علامه برای بازگردان اساتید و دانشجویان مسئله دار اخراجی به دانشگاه تجلیل میکند، تاکید میکند: آقای سلیمی ریاست دانشگاه در این پنج، شش سال خیلی خوب توانسته بود فضای سیاسی دانشگاه علامه را مدیریت کنند و در این مدت بسیاری از اساتید اخراجی به دانشگاه علامه بازگشته بودند، بسیاری از کسانی که هزینه داده بودند و دانشجویانی که محروم از تحصیل بودند به دانشگاه بازگشتند و تحصیل خود را به اتمام رساندند.
وی همچنین میگوید: من فکر میکنم شاید اگر آقای سلیمی تا بعد از تعطیلات در برابر گذاشتن سرپرست برای دانشکده اقتصاد صبر میکرد، دیگر نشان این نبود که او در برابر فشارها تسلیم شده است.
شاید تنها نقطه ضعف او عجله در همین انتخاب سریع جانشین برای حسن طایی بود.
* واکنش انجمن اصلاحطلب دانشجویان دانشگاه علامه در مقابل برکناری طایی
به هر حال بعد از برکناری رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه، انجمن اصلاحطلب دانشجویان دانشگاه به موضوع واکنش نشان میدهد و از برکناری یا به گفته رئیس دانشگاه استعفای طایی را یک طنز دردناک میداند که سرشار از تناقض و مملو از پند و درس است!
این تشکل دانشجویی در قسمتی از بیانیهاش تاکید کرده است: «شاید مهمتر از مطالبی که سر کلاسهایمان میآموزیم، بسیاری از اتفاقاتی که در چند ساله مدیریت/ پادشاهی استاد گرانقدر جناب دکتر حسین سلیمی در دانشگاه علامه رخ داده است از همین جنس هستند.
حال در تازهترین پرده این نمایش شاهد برکناری ریاست دانشکده اقتصاد، دکترطایی، هستیم.
آن هم درست دو هفته پس از برگزاری مراسم رونمایی کتاب "فروپاشی" هدی صابر».
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علامه در قسمت دیگری از بیانیهاش از تسلیم شدن سلیمی میگوید و اعلام میکند: قسمت دردناک ماجرا آنجاست که هزینه این تسلیم هیچگاه متوجه شخص شخیص دکتر سلیمی نبوده و ایشان به عنوان واسطهای برای انتقال فشار به خوبی از پس وظیفهشان برآمدهاند.
فشارهایی که گاهی به شکل اعمال محدودیت برای دانشجویان، زمانی با سنگانداری بر سر راه فعالین دانشجویی و این بار به شیوه برکناری ریاست دانشکده اقتصاد جلوه پیدا میکنند.
آنچنانکه در بیانیه انجمن اصلاح طلب دانشگاه آمده رئیس دانشکده اقتصاد، برکنار شده است، زیرا در بیانیه چیزی از استعفا گفته نشده است و از آنجایی که این انجمن از حامیان رئیس دانشکده است به نظر میرسد خبر برکناری طایی بیشتر از استعفای وی صحت دارد.
با این حال حسین سلیمی رئیس دانشگاه علامه طی مصاحبهای تاکید کرده که رئیس دانشکده اقتصاد را برکنار نکرده و مسئله برکناری صحت ندارد!
وی همچنین گفته است: اگر چه برگزاری مراسم رونمایی از یک کتاب در دانشکده اقتصاد بدون مجوز بوده و من در جریان این برنامه نبودم، اما استعفای رئیس دانشکده به هیچ عنوان ارتباطی به این برنامه ندارد و موضوع برکناری هم صحت ندارد.
سلیمی همچنین تاکید میکند که رئیس دانشکده اقتصاد از مدتی پیش مایل نبود به مسئولیت خود را در این دانشکده ادامه دهد و حتی به صورت کتبی نیز استعفا داده بود که در نهایت با استعفای ایشان موافقت شد.
رئیس دانشگاه علامه درباره برنامه حاشیهساز دانشکده اقتصاد هم خاطر نشان میکند: اشکال اساسی برنامه اخیر دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی و رونمایی از یک کتاب، نداشتن مجوزهای قانونی لازم بود و برای برگزاری این مراسم مجوزهای لازم دریافت نشده بود و مدیریت و معاونتهای تخصصی دانشگاه در جریان برگزاری مراسم دانشکده اقتصاد نبودند.
* خبرنگاران دارای دانش و شخصیت سالم از دید رئیس دانشگاه علامه!
رئیس دانشگاه علامه که به نظر میرسد از افراد یا رسانههایی که نسبت به برگزاری برنامههایی همچون مراسم رونمایی از کتاب هدی صابر و همچنین حضور محکومین امنیتی در دانشگاه علامه انتقاد دارند، ناراحت است، در قسمتی از این گفتوگو، خبرنگاران رسانههای منتقد را خبرنگارانی بدون دانش مینامند و کسانی که در مقابل اقدامات دانشگاه سکوت کرده و یا از مسئولان دانشگاه حمایت میکنند را افراد باسواد و دارای شخصیت سالم معرفی میکند.
سلیمی در این باره میگوید: نکته جالب و قابل توجه برای من این است که در این میان، طیفی از خبرنگاران اهل دانش نیز وجود دارند که مهمترین سپر سوء استفاده از فضای مجازی به شمار میروند.
بنابراین خوشحالم که بخش عمدهای از خبرنگاران و اهالی رسانه در جامعه ما که بدنه اصلی رسانهها را تشکیل میدهند افرادی هستند که هم اطلاعات آکادمیک دارند و هم درس رسانه خواندهاند.
ضمن اینکه این افراد شخصیتهای سالم دارند و فی الواقع در مقابل خدشههایی که از سوی فضای مجازی ایجاد میشود با سلامت و دانش خود در مقابل این خدشهها مقاومت میکنند و اجازه نمیدهند واقعیتها به گونهی قلب شدهای وارد جامعه شوند!
* رفت و آمد محکومین امنیتی به دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه تازگی ندارد
رفت و آمد محکومین امنیتی به دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه تازگی ندارد و در مراسم افطاری یکی از تشکلها در سال گذشته در این دانشکده نیز جمع مفصلی از محکومان امنیتی و اقتصادی حضور داشتند که این اقدام با عکسالعمل قاطع و متحدانه تشکلهای انقلابی همراه بود.
اگر سلیمی، رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه را برای برگزاری برنامه ساختارشکن رونمایی از کتاب هدی صابر و حضور محکومین امنیتی برکنار کرده باشد مسلما نمیتوان به آن ایراد گرفت، البته اگر این سرعت و عجله برای برکناری طایی برای این نباشد که بگوید فشارها باعث چنین کاری شده است.
به هر حال امید است تغییرات صورت گرفته در این دانشکده حال به هر دلیلی که بوده موجب شود دیگر در این دانشکده، دانشجویان شاهد رفت و آمد محکومین امنیتی، عناصر فتنه و برگزاری برنامههای بدون مجوز!
و ساختارشکن نباشند.
انتهای پیام/