مشکلات صنفی کارگران شرکت زر فنر گلپایگان
کارگران شرکت زر فنر گلپایگان در خصوص قراردادهای فاقد تاریخ، عدم پرداخت سختی کار، لغو قرارداد با شرکت زرفنر و قرار گرفتن تحت پوشش نیروی یک پیمانکار، عدم طبقهبندی مشاغل، گلایه دارند.

کارگران شرکت زر فنر گلپایگان در خصوص قراردادهای فاقد تاریخ، عدم پرداخت سختی کار، لغو قرارداد با شرکت زرفنر و قرار گرفتن تحت پوشش نیروی یک پیمانکار، عدم طبقهبندی مشاغل، گلایه دارند.
به گزارش خبرنگار ایسنا، جمعی از کارگران شرکت فنرسازی زَر گلپایگان از برخی نارساییها در شرکت خود گلایه دارند و خواستار رسیدگی به وضعیت شغلی و قراردادهای فاقد تاریخ پرداخت سختی کار هستند.
همچنین به لغو قرارداد با شرکت و قرار گرفتن تحت پوشش نیروی یک پیمانکار و عدم طبقهبندی مشاغل در این شرکت گلایه مند هستند.
یکی از کارگران این شرکت در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: در این شرکت امنیت شغلی نداریم، به کار ما سختی کار تعلق میگیرد، اما پرداخت نمیکنند و باید برای ما طبقهبندی مشاغل اجرا شود که این اتفاق نیفتاده است.
میخواهند نیروهای قراردادی را تحت پوشش پیمانکار قرار دهند تا بتوانند آرام آرام اخراجمان کنند در حالی که سابقه کار کارگران اغلب بالای 10 سال است.
وی ادامه داد: مرخصیها محدود شده است ضمن اینکه روزهای تعطیل در این شرکت کار کردهایم، روزی 18 ساعت هم کار کردهایم و هرچه گفتهاند را انجام دادهایم، اما حاضر نیستند صحبتهای ما را بشنوند تا متوجه شوند درد ما چه چیزی است.
یکی دیگر از کارگران این شرکت گفت: برخی از دستگاههای این شرکت فرسوده است، اما به اپراتور فشار میگذارند که آمار تولید را باید بالا ببرید در حالی که دستگاهها فرسوده است و امکان چنین چیزی وجود ندارد.
اگر نیروهای قراردادی تحت پوشش پیمانکار قرار بگیرند علاوه بر اینکه ممکن است تمام روزهای ماه بر سرکار نباشیم حدود 400 الی 500 هزار تومان نیز از حقوق و مزایایمان کم میشود.
وی خاطرنشان کرد: شرکت زر گلپایگان زیر مجموعه زر تهران است، وقتی مدیرعامل زَر تهران به گلپایگان آمد درخواست کردیم که مزایایی که به کارگران زَر تهران میدهند را به کارگران گلپایگان هم پرداخت کنند، اما به ما گفتند کارگران گلپایگان با کارگران تهران فرق میکنند، حال سؤال ما این است که چه فرقی میکند؟
این کارگر شرکت فنرسازی زر گلپایگان افزود: اضافه کاریهایمان از 120 ساعت به 15 ساعت کاهش پیدا کرده است در حالی که کارکنان این شرکت هیچکدام با کار کردن مشکلی ندارند.
گاهی پیش میآید که کارگران ساعت 3 بامداد با موتور به خانه خود میروند، حال اگر در آن ساعت شب و با خستگی که کارگر دارد اگر برای وی اتفاقی رخ دهد چه کسی پاسخگو خواهد بود.
وی افزود: شرکت، امسال طبق قانون کار 40 درصد به حقوق پایه ما اضافه کرد، اما در عوض اضافهکاریهایمان را کم کردند.
وقتی نیروهای این شرکت زیر نظر پیمانکار قرار بگیرند و تعداد نیروهای قراردادی از 50 نفر کمتر شود طبقهبندی مشاغل و سختی کار به ما تعلق نخواهد گرفت و اینکه نیروی قراردادی زیر نظر پیمانکار برود یک نوع دور زدن قانون است.
یکی دیگر از کارگران این شرکت با بیان اینکه معلوم نیست مدیر شرکت زَر فنر بازنشسته است یا خیر؟
گفت: از سال 95 که نیروی شرکتی جذب کردند دیگر نیرویی گرفته نشد و تمام کارگران را به صورت پیمانکاری جذب کردند و از آن روزی که ایشان مدیریت این شرکت را برعهده گرفته مزایای ما به حد قابل توجهی کاهش پیدا کرده است، ضمن اینکه قول اجرای طبقهبندی مشاغل را به ما داد اما اجرا نکرد.
این کارگر شرکت فنرسازی زر گلپایگان با بیان اینکه بیمه تکمیلی ما قطع شده است، یادآور شد: در حالی که قانون کار این نیست اما 18 ساعت دلسوزانه پای کوره کار کردیم، ولی مدیر شرکت اصلاً نمیآید صحبتهای ما را گوش کند چه برسد به اینکه حتی یکی از آنها را عملی کند و فقط حرف خود را میزند.
وی تصریح کرد: قراردادهایمان یک تا سه ماهه است، اصلاً هرجوری دلشان بخواهد در قراردادهایمان اعمال میکنند، مهر و امضای کارفرما وجود ندارد و فقط کارگران امضا میکنند، ضمن اینکه قراردادها نیز بدون تاریخ است.
این کارگر گفت: سال 96 وارد این شرکت شدم، ماه اول حقوق، بیمه، سنوات و عیدی نداشتم.
در فروردین 97 اجازه ندادند وارد شرکت شوم و گفتند اگر خواستیم تماس میگیریم، نمیدانستم بیکار هستم یا کار دارم.
به امید حقوق این شرکت ازدواج کردم و وام گرفتم.
یکی دیگر از کارگران این شرکت اظهار کرد: اگر اعتراضی کنیم پیمانکار قرارداد یک ماهه جلوی ما میگذارد و تعهد میگیرد که آمار تولید را افزایش دهیم.
وقتی وارد این شرکت شدم 23 سال سن داشتم اکنون بعد از ده سال و با 33 سال سن دیگر در چه جایی میتوانم به عنوان نیروی کار جذب شوم.
وی گفت: یک دستگاه مگر چقدر ظرفیت دارد که میگویند آمار تولید باید افزایش یابد، این حرف مثل این است که بگویند با انگشت زمین را بِکنیم، مگر میشود!
در این شرکت هر سه ماه یکبار تعدیل نیرو انجام میشود و نیروهای قراردادی به پیمانکاری تبدیل میشود.
تعهد و قراردادی جلوی کارگر میگذارند و کارگر را تحت فشار قرار میدهند و کارگر هم به ناچار مجبور به امضا کردن است، اگر امضا نکنیم اخراج میشویم و اگر امضا کنیم پیمانکاری میشویم.
این کارگر شرکت فنرسازی زر گلپایگان بابیان اینکه خط تولید کارخانه اکنون دو روز است که نیمه فعال است، ادامه داد: بین کارکنان این شرکت دو دستگی ایجاد کردند.
به مناسبت روز زن به کارکنان خانم هدیه دادند و روز مرد به کارکنان آقا هدیهای ندادند.
یک شب در ماه رمضان مراسم افطاری گرفتند که کارکنان خانم با خانواده دعوت بودند، اما کارگران آقا باید بدون خانواده در این مراسم شرکت میکردند، اینگونه رفتارها شایسته نیست.
کارگر دیگر این شرکت که زیر نظر پیمانکار کار میکند تصریح کرد: سال گذشته دو ماه بیکار بودم و زندگی خود را به سختی میگذراندم.
مشکلات کارگران را از طریق وزیر کار و صنعت پیگیری میکنیم
همچنین نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس شورای اسلامی در این خصوص به خبرنگار ایسنا، گفت: با توجه به اینکه چنین مسائلی در شرکت زرفنر مطرح شده، وظیفه اداره کار است که قراردادها را کنترل کند و موضوعات مرتبط بین کارفرما و کارگر دقیقاً طبق قانون کار کنترل شود، همچنین قرارداد بدون تاریخ و قرارداد صوری خلاف قانون است و حتماً برخورد میکنیم.
علی بختیار ادامه داد: اگر ببینیم که حق و حقوق کارگران به خطر افتاده حتماً و با جدیت با موضوع برخورد میکنیم، حتماً موضوع را از تهران بررسی و پیگیری میکنم و خواهشم این است که ریز مسائلی که کارگران شرکت زرفنر مطرح میکنند، به ما منتقل کنید تا با وزیر صنعت آنها را در میان بگذاریم و آن مواردی را هم که لازم است از طریق وزیر کار دنبال و پیگیری کنیم.
وی خاطرنشان کرد: باید شأن و حرمت کارگران حفظ شود و کسی حق اینکه به آنها توهین کند و یا اینکه احترام و شأن آنها را در نظر نگیرد و حق و حقوق قانونی آنها را پایمال کند را ندارد.
نماینده شهرستان گلپایگان و خوانسار در مجلس گفت: کارخانه زرفنر 15 سال قبل طرح توجیهی داشت که شرکت زرفنر تهران هم باید به گلپایگان منتقل میشد و استقرار پیدا میکرد و یک زمینی را هم در کنار این شرکت تصاحب کردند و دورش را هم فنس کشیدند و قرار بوده که اقدامی آنجا انجام دهند، گفتیم که اگر کاری انجام ندهند طبق قوانین شهرک این زمین را باید پس بدهند و در اختیار مجموعهای قرار بدهند که تصمیم داشته باشد در گلپایگان کار ایجاد کند.
بختیار یادآور شد: اگر هر فردی زمینی را گرفته و فرصتی را حبس کرده هرچه زودتر آن زمین از تصرف باید آزاد شود و در اختیار فعالان اقتصادی که تمایل دارند در گلپایگان کار کنند قرار گیرد.
گزارش: فاطمه عبدلی خبرنگار ایسنا
انتهای پیام