خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 12 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اینستکس مقدمه اجرای تعهدات اروپایی‌ها است/ تا زمانی که اروپا به برجام متعهد باشد ما هم متعهدیم

ایسنا | برگزیده، سیاسی | چهارشنبه، 12 تیر 1398 - 12:22
وزیر امور خارجه گفت: اینستکس اگر عملیاتی شود مقدمه‌ای است بر اجرای 11 تعهد اروپا.
تعهد،متعهد،ظريف،11،جلسه،اروپا

وزیر امور خارجه گفت: اینستکس اگر عملیاتی شود مقدمه‌ای است بر اجرای 11 تعهد اروپا.
به گزارش ایسنا، محمد جواد ظریف در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بعد از اینکه ترامپ از برجام خارج شد، جلسه‌ای در سطح وزرای سه کشور اروپایی و بعد از آن دو جلسه با وزرای اعضای باقی مانده برجام داشتیم.
وی ادامه داد: در جلسه سه کشور و در جلسات بعدی، ۱۱ تعهد را اعلام کردند که شامل فروش نفت ایران، بازگشت پول نفت ایران، سرمایه گذاری در ایران، حمل و نقل هوانوردی، کشتیرانی و… است.
ظریف گفت: تعهدات به صورت رسمی اعلام شده است.
اروپایی‌ها به این موارد متعهد شدند.
در هیچ کدام از این موارد اینستکس وجود ندارد یا ساز و کار ویژه مالی وجود ندارد.
آنچه که هست آن 11 تعهد است.
وی افزود: اینستکس اگر عملیاتی شود مقدمه‌ای است بر اجرای آن ۱۱ تعهد؛ لذا اروپایی‌ها باید آن ۱۱ تعهد را انجام دهند.
ظریف سپس خاطر نشان کرد: قبل از آن 11 تعهد، در چارچوب خود برجام در ضمیمه دو، مواد یک تا سه صریح نوشته شده است اینکه اروپا اقدامی کرده و قانونی را لغو کرده کافی نیست و آثار لغو آن قانون را باید نشان دهد.
وی افزود: لذا ما با صراحت گفته‌ایم تا زمانی که اروپا به برجام متعهد باشد ما هم متعهد خواهیم بود اما همان‌طور که تعهداتش را انجام می‌دهد ما نیز متعهد خواهیم بود.
این خبر تکمیل می‌شود.