رشد 10 درصدی بانوان واقف در خراسان رضوی در دهه اخیر
معاون فرهنگی اداره کل اوقاف خراسان رضوی، گفت: در اوایل دهه 90 تعداد واقفین بانو در استان تنها 16 درصد بوده، اما از آن زمان تاکنون واقفان بانو 10 درصد رشد داشته که قابل توجه است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، حجتالاسلام ایزدی شامگاه دوشنبه در همایش گرامیداشت بانو گوهرشاد در تالار نور مشهد، هدف از برگزاری این مراسم را تکریم مقام بزرگ بانوی واقف بانو گوهرشاد به عنوان مادر امت قلمداد کرد.
وی با اشاره به حضور گروههایی که در این محفل حضور دارند، افزود: در این مراسم میزبان تعدادی از خانوادههای معظم شهدا، علما، اساتید و جمعی از فعالان قرآنی و داوران قرآنی و مبلغان برادر و خواهر اوقاف ، اساتید دانشگاه و ذاکرین اهلبیت و تعدادی از مسئولین و کارشناسان دستگاههای نهادهای استان و گروهی از واقفین و اصحاب وقف هستیم.
معاون فرهنگی اداره کل اوقاف خراسان رضوی خاطرنشان کرد: به برکت موقوفات این واقفان است که جامعه اسلامی مشمول برکاتی در جامعه اسلامی شده لذا نقش بانوان در این زمینه برجسته است و نمود آن در انقلاب و قبل از آن کاملا مشهود است.
وی تصریح کرد: در اوایل دهه 90 تعداد واقفین بانو در استان تنها 16 درصد بوده اما از آن زمان تاکنون واقفان بانو 10 درصد رشد داشته است که قابل توجه است.
ایزدی ابراز کرد: در حال حاضر و مشارکت وقف بانوان را در جامعه شاهدیم که نمود برجسته آن موقوفه مهر فاطمی است که با تعداد 95 هزار واقف در کشور که با حداقل سهم 50 هزار سهیم شدند، پنجاه درصد واقفان آن بانوان بودند که نقش موثری در این زمینه داشتند.
تکریم بانو گوهرشاد تکریم خط وقف و جهاد است
حجتالاسلام احمدوند، مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی نیز با اشاره به خدمات و فضایل بانوی خیر گوهرشاد اظهار داشت: امشب رحلت بانو خدیجه به عنوان مادر امت هستند که دارایی خود را در راه دین هزینه کرده و انفاق شایان توجهی در تاریخ اسلام رقم زدند و در تنگناها در کنار پیامبر بودند و در ترویج دین نقش شایان توجهی داشتهاند.
وی افزود: خدیجه کبری بانویی که مشاور امینی برای پیامبر و مادری برای امیرالمومنین بودند که به تعبیر قرآن مادر امت است لذا نقشی بی بدیل در جریان ترویج اسلام داشتند.
احمدوند عنوان کرد: کارهایی که گوهرشاد در حوزه وقف و خیر صرف کرد که منشأ تحولات بزرگی در معماری بود چنانچه از آن به عنوان رنسانسی در ساخت و ساز مشهد یاد میشود که اساتید معماری بدان معترفند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی گفت: گردنبد الماس خود را فروخت تا برای این راه هزینه کند و مدرسه ای در هرات ساخت که مدفن خودش شد و مسجدی که در مشهد به یادگار گذاشت قابل تکریم است در نشر تمدن اسلام و پایه ریزی این مکتب اقدامات شایان توجهی داشتند.
انتهای پیام/282/