فضای کتابخانه ها در کردستان کمتر از استاندارد و زیر 3متر است
مدیرکل کتابخانه های استان کردستان گفت: بر اساس سند چشم انداز باید به ازای هر 100 نفر 8 متر فضا داشته باشیم که در حال حاضر این فضا در استان زیر 3 متر است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، معصومه حسنیخوانسار ظهر امروز در نشست انجمن کتابخانههای کردستان با ابراز خرسندی از اینکه این جلسه بعد از یک وقفه طولانی برگزار شد، اظهار داشت: این جلسات باید هر دو ماه یکبار برگزار شود اما متاسفانه آخرین جلسه در آذرماه سال 1401 در استان برگزار شده و در طول این مدت نیز با چالشهای اساسی مواجه بودیم.
وی ارائه گزارش عملکرد وضعیت کتابخانهها، طرح بهار کتاب کردستان و ایجاد کتابخانههای عمومی در شهرهای بدون کتابخانه استان را سه دستور کار این نشست عنوان کرد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی کردستان با اشاره به اینکه در حال حاضر 55 باب کتابخانه تحت پوشش نهاد کتابخانهها و 26 باب کتابخانه مشارکتی با سایر ادارات همچون کمیتهامداد، ارتش و زندانها در استان فعال است، تصریح کرد: 900 هزار نسخه کتاب در کتابخانههای کردستان موجود و 50 هزار نفر عضو فعال کتابخانهها هستند و از خدمات این نهاد بهره میبرند.
وی آمار بازدیدکنندگان از کتابخانههای استان را 100هزار نفر ذکر کرد و افزود: 25 هزار و 815 هزار متر مربع زیربنای کتابخانههای کردستان است که اگر بر اساس سند چشمانداز باید به ازای هر 100 نفر 8 متر فضا داشته باشیم که در حال حاضر در استان زیر 3 متر است.
حسنی خوانسار با اشاره به اینکه تعداد کارمندان این ادارهکل 166 نفر و بیشتر آقایان است، بیان کرد: در یک سال اخیر یک کتابخانه بازگشایی و دو کتابخانه در نایسر سنندج با 247 متر زیربنا و دو میلیارد تومان اعتبار و شهید رئیسی قروه در متراژ 1800 متر مربع و اعتبار 15 میلیارد تومان افتتاح شد.
افتتاح کتابخانه روستای سرابقامیش سنندج
وی با ذکر اینکه کتابخانه روستای سراب قامیش سنندج با زیربنای 325 مترمربع نیز تا یکی دو ماه آینده افتتاح میشود، اظهار کرد: دو باب زمین کتابخانه نیز در بلبانآباد و دهگلان سال 88 و 90 کلنگزنی شده و اکنون 10 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و اعتباری برای آن جذب نشده است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان کردستان گفت: این دو پروژه نیمهتمام کتابخانه بخاطر آنکه زیر 50درصد پیشرفت فیزیکی دارد، ردیف بودجه و اعتبار مشخص برای آن در نظر گرفته نشده است.
به گفته وی، در سال 1401 میزان اعتبارات ادارهکل کتابخانههای استان دو میلیارد و 800 میلیون تومان با تخصیص 40 درصد بود که در سال 1402 این اعتبار را به هشت میلیارد و 700 میلیون تومان با تخصیص 90 درصد و سال 1403 به 12.5 میلیارد تومان با تخصیص 35درصدی تاکنون افزایش دادیم.
مدیرکل کتابخانههای عمومی کردستان از بازسازی 14 باب کتابخانه و خرید تجهیزات ویژه 10 باب کتابخانه استان از محل اعتبارات جذب شده خبر داد و اذعان داشت: با این وجود باز هم مشکلات کتابخانهها در بخش عمرانی و تجهیزات زیاد است به طوریکه نیمی از کتابخانهها نیاز به تعمیرات اساسی، بازطراحی تجهیزات به روز دارد.
وی اظهار کرد: در سال 1402 سه میلیارد تومان و ده ماهه امسال سه میلیارد و 200 میلیون تومان از محل سهم نیم درصدی شهرداریهای استان جذب کتابخانههای کردستان شده که بیشترین آن مربوط به شهرداری سنندج است.
حسنی اذعان داشت: سروآباد با 4 باب کتابخانه کمترین سهم پرداختی نیمدرصدی شهرداریها را داشته است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی کردستان اعلام کرد: به زودی اولین کتابخانه سیار ویژه سقز - استان کردستان خریداری و شروع به فعالیت خواهد کرد.
انتهای پیام/481/