خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 10 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

فشار اصلاح‌طلبان به پزشکیان برای بروز رفتارهای خشن و رادیکال/ رئیس‌جمهور به نظام اولتیماتوم بدهد!

مشرق | سیاسی، برگزیده | یکشنبه، 19 اسفند 1403 - 22:41
برکناری ظریف و استیضاح همتی همچنان در میان اصلاح‌طلبان محل بحث بوده و گروهی از جناح رادیکال اعتقاد دارند که پزشکیان باید در برابر این ماجرا از خود برخوردهای خشن‌تری بروز دهد!
پزشكيان،وفاق،سياسي،تندروهاي،استعفاي،روزنامه،كاراكتر،همتي،راد ...

*********
برکناری ظریف و استیضاح همتی همچنان در میان اصلاح‌طلبان محل بحث بوده و گروهی از جناح رادیکال اعتقاد دارند که پزشکیان باید در برابر این ماجرا از خود برخوردهای خشن‌تری بروز دهد، روزنامه هم‌میهن دراین‌باره نوشته است:
آقای پزشکیان باید انتظاراتش از وفاق با دیگران را اعلام کند و بگوید من وفاق را این طوری می‌فهمم.
مثلا الان نمی‌توانند یک رئیس دانشگاه را انتخاب کنند.
جامعه مدنی و استادان تعیین کرده‌اند ولی رئیس دانشگاه تهران همچنان سرپرست مانده و اجازه نمی‌دهند به طور جدی کارش را شروع کند.
همه مشروط و معلق مانده‌اند؛ درخواست بدهید و این کار را تمام کنید.
اولتیماتوم بدهد.
یعنی به رقیب بگوید من اینقدر فاصله گرفته‌ام و تو هم از مواضعت فاصله بگیر!
در بخش دیگری از تحلیل این روزنامه آمده است:
اکنون بعد از ۹ماه که به آن روزها نگاه می‌کنیم؛ در واقع در وجه ایجابی، شخص نامزد ریاست‌جمهوری؛ دکتر مسعود پزشکیان و شعارهای اعلامی و گفتارهای انتخاباتی او، آن جذابیت، برانگیزی و تهییج افکار عمومی را برای اجماع‌سازی و پیروزی در انتخابات نداشت؛ اما شمار زیادی از نخبگان سیاسی و بخش عمده‌ای از مردم پیرامون همین کاراکتر معمولی و غیرکاریزماتیک گردهم آمدند و به‌رغم تمامی سرخوردگی‌های چنددهه‌ای و نیز تلاطم‌های چند سال اخیر و آسیب‌های اجتماعی پیامدی و نیز فرو ریختن توهم کارکرد سوپرقهرمانی رئیس‌جمهور، ترجیح دادند که همین شخصیت و کاراکتر معمولی را با اشراف و آگاهی از تمامی تجربیات گذشته به ساختمان پاستور برسانند.
روزنامه آرمان امروز نیز درباره وفاق می‌نویسد:
اگر وفاقی که پزشکیان از آن صحبت می‌کند، در بالاترین سطوح حاکمیتی محقق شود، نتایج مهمی به دنبال خواهد داشت.
نخست، این وفاق می‌تواند اختلافات و تنش‌های درون‌حاکمیتی را کاهش داده و روند تصمیم‌گیری را تسهیل کند.
در چنین شرایطی، رئیس‌جمهور، رؤسای قوا و سایر ارکان حاکمیت، به جای درگیری‌های بی‌نتیجه، می‌توانند با همکاری یکدیگر، برنامه‌های اقتصادی و سیاسی را به شکلی مؤثر پیش ببرند.
با استعفای ظریف و برکناری همتی، تندروهای اصلاح‌طلب باز هم فریاد استعفای پزشکیان سر داده‌اند و معتقدند که نمی‌گذارند پزشکیان کار کند و لذا بهتر است دیگر تحمل نکند!
تندروهای اصلاح‌طلب که اینگونه بر طبل بی‌ثباتی سیاسی کشور و بی‌دولتی می‌کوبند، در سویی دیگر مخالفان پزشکیان را به اعمال فشار برای استعفای او متهم می‌کنند!
اصلاح‌طلبان تلاش می‌کنند فضا را رادیکال نگه دارند و با غوغای سیاسی دنبال تسویه حساب با جبهه مقابل خود هستند.
اما به نظر می‌رسد رویکرد خود دولت این‌گونه نیست و همان طور که پزشکیان در تشکیل کابینه مقابل هیاهوی تندروهای اصلاح‌طلب ایستاد، اکنون هم نمی‌خواهد خود را با ساز آنها هماهنگ کند.