خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 29 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نقشه راه توسعه واسط‌های مغز و رایانه در کشور تدوین شد

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | شنبه، 18 اسفند 1403 - 19:46
نقشه راه واسط‌های مغز و رایانه با همکاری متخصصان و محققان دانشگاهی و حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی در ایران تهیه و تدوین شد.
توسعه،مغز،پژوهشي،رايانه،تدوين،حوزه،ايجاد،طرح،فناوري،نقش

باشگاه خبرنگاران جوان -‌ تدوین نقشه راه واسط‌های مغز و رایانه با هدف توسعه فناوری‌های پیشرفته، تدوین شده است، واسط‌های مغز و رایانه (Brain-Computer Interface) حوزه‌ای نوظهور و بین‌رشته‌ای است که به تحقیق و توسعه فناوری‌ها می‌پردازد و امکان ارتباط مستقیم بین مغز و دستگاه‌های خارجی را فراهم می‌کنند.
با توجه به ظرفیت بالای این فناوری در زمینه‌های مختلف از تحقیقات پایه تا کاربرد‌های پزشکی و غیرپزشکی، سرمایه‌گذاری‌های گسترده‌ای در سطح جهانی در این حوزه در حال انجام است.
این طرح پژوهشی با رصد فناوری‌ها، آزمایشگاه‌های تحقیقاتی بین‌المللی و مقالات معتبر، به بررسی زیرساخت‌ها و دستاورد‌های حوزه BCI در داخل کشور پرداخته است.
در نهایت، متناسب با توانمندی‌های داخلی و پیشرفت‌های روز دنیا، برنامه‌ها و پیشنهادات مناسب برای پیشبرد BCI در ایران تدوین شده است.
در این طرح، ماهیت و اهمیت موضوع BCI مورد بررسی قرار گرفته و اقدامات و برنامه‌های جهانی و سرمایه‌گذاری‌های کشور‌های مختلف در این حوزه مورد تحلیل قرار گرفته است.
همچنین، نقش استارتاپ‌ها و محصولات BCI در بازار و پروژه‌های حمایت شده توسط ستاد علوم شناختی به تصویر کشیده شده و بر اساس شرایط فعلی، مسیر‌هایی برای پیشبرد BCI در کشور ارائه شده است.
به عنوان بخشی از طرح پژوهشی جامع توسعه واسط‌های مغز و رایانه در ایران، تأکید ویژه‌ای بر نقش محوری این فناوری در ترسیم آینده‌ای متفاوت شده است.
BCI با ایجاد پلی مستقیم میان مغز انسان و دنیای دیجیتال، امکاناتی بی‌بدیل برای تعاملات پیشرفته، توانبخشی، ارتقای عملکرد شناختی و دگرگونی در مفهوم ارتباطات انسانی فراهم می‌سازد.
این طرح پژوهشی بر ایجاد و نقش شرکت‌های دانش‌بنیان و گروه‌های تحقیقاتی به عنوان موتور محرکه توسعه این حوزه تاکید ویژه‌ای دارد.
حمایت از طرح‌های پژوهشی نوآورانه، تسهیل فرآیند اخذ مجوزها، ایجاد صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر، توسعه همکاری‌های بین‌المللی با مراکز علمی پیشرو، توسعه زیرساخت‌های آموزشی و تخصصی، ایجاد شبکه ملی BCI و تدوین سند ملی توسعه BCI به عنوان راهبرد‌های کلیدی در توسعه واسط‌های مغز و رایانه در کشور قلمداد شده است.
منبع: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری