سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

جلوگیری از وقوع سیل با حفاظت از جنگل‌های هیرکانی - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | جمعه، 17 اسفند 1403 - 16:13
مدیرکل منابع طبیعی مازندران منطقه ساری خواستار مشارکت عمومی در حفظ جنگل ها شد و با اشاره به نقش حیاتی مراتع و جنگل ها در جلوگیری از سیل و رانش زمین گفت: در سال های گذشته به دلیل نابودی جنگل و مراتع شاهد وقوع سیل و تخریب در مناطق مختلف مازندران بودیم.
طبيعي،منابع،مازندران،ساري،مراتع،مديركل،منطقه،آبخيزداري،تخريب ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، علی باقری‌جامخانه؛ مدیرکل منابع طبیعی مازندران منطقه ساری در سخنرانی پیش از خطبه‌های امروز نماز جمعه ساری به مناسبت هفته منابع طبیعی اهمیت حفاظت از جنگل‌های هیرکانی را یک وظیفه عمومی دانست و اظهار داشت: این جنگل‌ها از ارزشمندترین زیست‌بوم‌های جهان به شمار می‌آید.
وی خواستار مشارکت عمومی در حفظ و حراست از جنگل‌ها شد و با اشاره به قدمت جنگل‌های هیرکانی تاکید کرد: این جنگل‌ها باقیمانده جنگل‌های خزری قدمتی چند میلیون‌ساله دارند و مربوط به دوران سوم زمین‌شناسی هستند.
وی، تصریح کرد: این جنگل‌ها پس از دوران عصر یخبندان، همراه بسیاری از جنگل‌های جهان از بین رفتند و تنها جنگل‌هایی که در سطح کره زمین باقی ماندند جنگل‌های هیرکانی شمال کشور ما هستند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری ادامه داد: این جنگل‌ها در میان دریای خزر و رشته‌کوه‌های البرز قرار دارند و این دو نعمت باعث شده که از خطر یخبندان مصون بمانند و به حیات خود ادامه دهند.
باقری‌جامخانه خاطرنشان کرد: گستره وسیعی از مراتع در استان داریم و این اداره کل حدود 387 هزار هکتار مرتع را تحت پوشش دارد.
وی به نقش مراتع در تأمین خوراک دام اشاره کرد و با بیان اینکه مرتع در حفظ محیط‌زیست نقش اساسی ایفا می‌کند عنوان کرد: سالانه حدود 900 میلیارد تومان علوفه در این مراتع تولید می‌شود که این میزان تأمین‌کننده نیاز بیش از یک میلیون و 300 هزار واحد دامی است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری اعلام کرد: در حال حاضر 13 هزار و 500 خانوار بهره‌بردار از این مراتع استفاده می‌کنند و با تولید گوشت و لبنیات در زنجیره امنیت غذایی کشور نقش دارند.
وی ادامه داد: مراتع نقشی حیاتی در جلوگیری از سیلاب و بروز رانش زمین دارند و پوشش گیاهی مراتع می‌تواند تا 37 درصد از شدت سیلاب‌ها بکاهد.
باقری‌جامخانه گفت: در سال‌های گذشته شاهد تخریب وسیع سیل در مناطق مختلف مازندران بودیم به‌گونه‌ای که وقوع سیل در برخی از شهرستان‌های مازندران مانند نکا و بهشهر، خسارات جانی و مالی زیادی به بار آورد.
وی افزود: طی دو تا سه سال اخیر نیز در شهرستان سوادکوه شاهد وقوع سیلاب‌های خطرناک بودیم که جان هم‌وطنان را گرفت.
بنابراین در راستای کاهش مخاطرات، احداث سدهای سرشاخه‌گیر در مناطق پرخطر اجرایی شد و این اقدامات باعث شده که بسیاری از شهرستان‌های مازندران در برابر وقوع سیلاب ایمن شوند.
وی بر ضرورت مشارکت در حفاظت از جنگل‌ها و مراتع تأکید کرد و گفت: همکاری مردم با منابع طبیعی در حفط و حراست این میراث امری مهم به شمار می‌آید.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری اظهار کرد: در سال‌های گذشته شاهد بروز حوادث آتش‌سوزی جنگل‌ها و تخریب پوشش گیاهی بودیم و از مردم تقاضا داریم که در صورت روشن کردن آتش برای پخت‌وپز در طبیعت و یا هنگام ترک جنگل یا مرتع، از اطفای کامل آتش اطمینان حاصل و از رها کردن زباله در طبیعت خودداری کنند.
وی مردم را همیاران طبیعت خواند و تأکید کرد: در ایام نوروز که با ماه مبارک رمضان و شب‌های قدر هم‌زمان شده است انتظار داریم مردم ضمن رعایت حرمت این ایام، به‌عنوان همیاران منابع طبیعی در حفظ و نگهداری مواهب الهی مشارکت کنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری گفت: مقام معظم رهبری در بیانات خود بر ایجاد نهضت ملی درختکاری تاکید کردند.
وی افزود: لازم است با تخریب جنگل‌ها و تغییر کاربری اراضی کشاورزی مقابله شود.
وی افزود: مردم برای گزارش تخلفات منابع طبیعی، در دو سامانه 1504 و 139 که به‌صورت شبانه‌روزی آماده دریافت گزارش‌های مردمی است می‌توانند در خصوص تخریب، قطع درختان، آتش‌سوزی گزارش کنند.
انتهای پیام/