خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مرمت و مراقبت از آثار تاریخی و تمدنی حرم مطهر رضوی یک ضرورت فرهنگی است

مهر | استان‌ها | دوشنبه، 13 اسفند 1403 - 22:27
مشهد - رئیس سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر رضوی گفت: مرمت، احیا و مراقبت از آثار تاریخی و تمدنی جز ضرورت‌های فرهنگی است که با جدیت و حساسیت تمام توسط آستان قدس رضوی، دنبال می‌شود.
مدرسه،رضوي،تاريخي،مطهر،حرم،اصلاح،بهسازي،بناي،عمران،نگهداري،س ...

به گزارش خبرگزاری مهر، خلیل الله کاظمی اظهار کرد: به‌منظور استفاده مناسب از این مدرسه تاریخی در تمام فصول سال و رفع نازیبایی‌های نمای مدرسه، مرمت و اصلاح زیرساخت‌های این بنای تاریخی توسط سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر رضوی انجام شد و امروز به بهره برداری رسید.
رئیس سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر رضوی با بیان اینکه مدرسه تاریخی دو در بنایی متعلق به عهد تیموری است که نما و تزئینات به‌کاررفته در آن نیز متعلق به این دوره است، افزود: از ابتدای شهریورماه ۱۴۰۳، مرمت و اصلاح این مدرسه آغاز شد و بهسازی آن ۶ ماه به طول انجامید.
در این عملیات برای رفع نازیبایی‌های نمای بصری، سقف مدرسه به جهت اصلاح دید و منظر آن اصلاح شد، همچنین متناسب‌سازی معماری و تزئینات پوشش با بنای تاریخی مدرسه و اصلاح زیرساخت‌ها از دیگر اقداماتی بود که در این پروژه عمرانی انجام شد.
وی خاطر نشان کرد: در گذشته، ۶ مدرسه تاریخی در مجموعه حرم مطهر رضوی وجود داشت که در حال حاضر فقط ۴ مدرسه تاریخی پریزاد، میرزاجعفر، دو در و خیرات خان در این بارگاه منور به‌جا مانده است.
کاظمی تصریح کرد: مدرسه دو در طی سالیان گذشته دستخوش تغییرات بسیاری شد، پس از زلزله‌های شدید دوره صفوی و قاجار تعمیرات اساسی روی آن انجام شد، اما در سال ۷۲ مجدد دستخوش تغییرات بسیاری شد و در سال ۹۰ نیز از این مکان به عنوان فعالیت‌های قرآنی در قالب دارالقرآن الکریم استفاده می‌شد.
رئیس سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر رضوی، در ادامه با اشاره به تاکید تولیت آستان قدس رضوی و توجه ایشان به بنای تاریخی این مدرسه، گفت: طبق دستور تولیت معزز آستان قدس رضوی سعی کردیم بنای این مدرسه را طبق ساخت و معماری اولیه آن که به دوران تیموری برمی‌گردد، بهسازی کنیم.
وی خاطر نشان کرد: وضعیت فعلی مدرسه مستندنگاری شده و بالغ بر ۶۰۰ برگ مستندات از اتفاقات این مدرسه نوشته و در آینده نزدیک چاپ خواهد شد.
کاظمی اضافه کرد: کف مدرسه بر مبنای کف واقعی زمان احداث بنا، بهسازی شد و حوض وسط مدرسه نیز که در زمان امیر یوسف خواجه بنا شده بود و دو حوض دیگر که مرتبط به دوره ایلخانی می‌شود، مرمت و بهسازی شدند و همچنین ۴ ایوان آن پاکسازی و رنگ آمیزی و ۴ کتیبه که مزین به آیات قرآنی است نیز بازسازی شد.
رئیس سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر رضوی ادامه داد: همچنین تأسیسات گرمایش و سرمایش در پشت بام تعبیه شده است و در حوزه روشنایی و نورپردازی، کلیه پروژکتورها جمع آوری شده و با سیستم جدید، نورپردازی شده است.