خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 24 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

همگرایی ارکان بازارهای مالی با وفاق نظام اقتصادی کشور

مهر | اقتصادی | پنجشنبه، 09 اسفند 1403 - 12:40
نایب رئیس کمیسیون آموزش و فناوری مجلس گفت: مطابق قانون برنامه هفتم توسعه، تحقق وفاق مالی و ایجاد بسترهای شفاف و قابل اعتماد برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی، در کاهش اثرات تحریم‌ها نقش دارد.
مالي،وفاق،اقتصادي،توسعه،هفتم،تقويت،بورس،بانك،برنامه،مطابق،تح ...

فرشاد ابراهیم پور نورآبادی، نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات فناوری مجلس در گفت و گو با خبرنگار مهر پیرامون مفهوم پیام وفاق مالی و بهبود شرایط اقتصادی در هفدهمین رویداد بین المللی صنعت مالی ایران گفت: وفاق مالی در نظام اقتصادی ایران به معنای همگرایی و هماهنگی سازنده بین ارکان بازارهای مالی شامل بورس، بانک و بیمه است که هدف آن ارتقای بهره‌وری اقتصادی، رشد سرمایه‌گذاری و کاهش ریسک‌های سیستمی است.
بر اساس سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه و سند تحول دولت، این هم‌افزایی باید در جهت رفع چالش‌های مالی و توسعه پایدار اقتصاد کشور شکل گیرد.
نماینده مردم ایذه و باغملک پیش‌نیازهای تحقق وفاق مالی را برشمرد و افزود: با استناد به بندهای مرتبط در قانون برنامه هفتم توسعه، یکی از مهم‌ترین پیش‌نیازهای تحقق وفاق مالی را می‌توان حاکمیت شرکتی شفاف و پاسخگو دانست که بر اساس الزامات تقویت نظام نظارتی و حسابرسی در بازارهای مالی محقق می‌شود.
همچنین هم‌افزایی نهادی نیز به عنوان یکی دیگر از این پیش نیازها امکان هماهنگی بین بانک مرکزی، سازمان بورس و بیمه مرکزی جهت سیاست‌گذاری مشترک را فراهم می‌کند.
گفتنی است مدیریت یکپارچه ریسک مالی بر پایه الزامات سیاستی مندرج در مواد مرتبط با ثبات مالی در برنامه هفتم و حذف مقررات زائد با هدف تسهیل فرآیندهای نظارتی برای بهبود فضای کسب‌وکار و تقویت سرمایه‌گذاری نیز از جمله این پیش نیازها هستند.
وی درباره اثر وفاق مالی در رفع تحریم‌ها و جذب سرمایه‌گذاری برای کشور گفت: مطابق قانون برنامه هفتم توسعه، تحقق وفاق مالی و ایجاد بسترهای شفاف و قابل اعتماد برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی، نقش اساسی در کاهش اثرات تحریم‌ها و گسترش تعاملات مالی بین‌المللی دارد.
سیاست‌گذاری هماهنگ نهادهای مالی می‌تواند به تقویت مقاومت اقتصادی و ایجاد انگیزه برای سرمایه‌گذاری خارجی منجر شود.
این نماینده مجلس به نقش بورس، بانک و بیمه در وفاق مالی اشاره کرد و افزود: بورس در تأمین مالی پروژه‌های مولد و ارتقای شفافیت اطلاعات شرکت‌ها، مطابق با سیاست‌های ابلاغی بازار سرمایه و بانک در ارائه تسهیلات هدفمند و بهینه با تأکید بر حمایت از تولید و فناوری‌های نوین مالی می‌توانند نقش بسزایی ایفا کنند.
همچنین بیمه‌ها نیز برای پوشش ریسک‌های مالی و توسعه محصولات نوین بیمه‌ای مطابق با نیازهای اقتصادی کشور بازیگران مهمی خواهند بود.
این همگرایی با مدیریت یکپارچه و تقویت نظارت‌ها می‌تواند ستون‌های اصلی ثبات و پایداری اقتصادی ایران را در چارچوب قوانین و اسناد بالادستی تحکیم کند.