۴ سال از عمری که برای دانش آموزان به فراغت میگذرد
یک دانش آموز در مدت تحصیل خود حدود چهار سال از وقت خود را در فراغت به سر میبرد که پر کردن هدفمند اوقات فراغت برای دانش آموزان، میتواند آنان را از بسیاری از آسیبها به دور نگه دارد.

یک دانش آموز در مدت تحصیل خود حدود چهار سال از وقت خود را در فراغت به سر میبرد که پر کردن هدفمند اوقات فراغت برای دانش آموزان، میتواند آنان را از بسیاری از آسیبها به دور نگه دارد.
به گزارش ایسنا، پر کردن اوقات فراغت بعد از تمام شدن سال تحصیلی برای دانش آموزان و خانوادهها معضلی است که فکر آنان را مشغول میکند.
همه ما میدانیم که اگر برنامه درستی برای اوقات فراغت دانش آموزان در نظر گرفته شود، میتواند مسیر زندگی آنان را تغییر دهد و گاه این تغییر در مسیر درست و گاه در مسیر نادرست است.
اوقات فراغت برای حاشیه شهر نشینها و مرکز شهرنشینها معانی مختلفی دارد و دانش آموزانی که در حاشیه شهر زندگی میکنند، اوقات فراغت خود را در کوچهها و بازی با هم سن و سالهای خود میگذرانند و دانش آموزانی که در مرکز شهر زندگی میکنند، اوقات فراغت خود را با کلاسهای تقویتی و مهارتی مختلفی پر میکنند.
محمد یکی دانش آموزان حاشیه نشین بجنوردی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، بیان کرد: فاصله طولانی محل زندگی ما با مرکز شهر موجب شده تا اوقات فراغت خود را با دوستان خود در کوچه بگذرانم.
مهدی دانش آموز پایه هفتم که با محمد هم بازی است نیز میگوید به علت بالا بودن هزینههای کلاسهای اوقات فراغت نمیتوانم در کلاسها شرکت کنم و اوقات فراغت خود را از هشت صبح در محوطه بیرون از خانه میگذرانم.
پویا دانش آموز پایه پنجم که محل زندگی وی در مرکز شهر بجنورد است در ادامه گفت: تا اکنون سه کلاس تابستانه شرکت کرده ام و برایم بسیار خسته کننده است و خودم میخواستم فقط کلاسهای ورزشی را شرکت کنم اما به اجبار خانواده دو کلاس دیگر که کلاسهای درسی و تقویتی است نیز شرکت کرده ام.
براتی یکی از ساکنان حواشی شهر بجنورد نیز در ادامه در گفت و گو با ایسنا، با گلایه بر اینکه در مناطق حواشی شهر بجنورد هیچ امکاناتی برای پر کردن اوقات فراغت دانش آموزان وجود ندارد، گفت: نه پارکی و نه مرکز آموزشی در مناطق حواشی شهر وجود ندارند و همین امر سبب میشود تا زمانیکه دانش آموزان از امتحانات پایان سال فارغ میشوند، در کوچه و خیابان علاف باشند.
وی افزود: بسیاری از این بچهها مجبور هستند در کنار سایر هم بازیهای خود در کوچه به انجام بازیهایی همچون فوتبال و والیبال بپردازند اما بازی آنها آنقدر با سر و صدا همراه است که با گذشت مدت کوتاهی از زمان صدای ناراحتی همسایهها در میآید و اجازه بازی کردن به آنها را نمیدهند.
وی ادامه داد: بیشتر امکانات آموزشی در مرکز شهر انباشته شده است و خانوادهها مجبور هستند علاوه بر اینکه شهریه این کلاسها را بپردازند باید هزینه زیادی را برای رفت و آمد فرزندان خود نیز پرداخت کنند.
برنامهریزی نادرست برای پر کردن اوقات فراغت دانش آموزان، خسارتهای جبران ناپذیری به دنبال دارد
مهدی جلالی رئیس مرکز مشاوره و خدمات روان شناختی اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی در ادامه در گفت و گو با ایسنا بیان کرد: چگونه گذراندن اوقات فراغت همیشه برای دانش آموزان و خانوادهها دغدغه بوده است و اگر برنامهریزی درستی برای این موضوع انجام نشود، آسیبهای بسیار زیادی دانش آموزان را تهدید میکند.
جلالی ادامه داد: اگر کلاسهای اوقات فراغت برای دانش آموزان همراه با چشم و هم چشمی والدین و اجبار آنان باشد، به طور قطع دانش آموزان از کلاسها فاصله میگیرند و زده خواهد شد.
وی با بیان اینکه اجبار برای شرکت در کلاسهای تابستانی مشکلات زیادی را در سر راه دانش آموزان و معلمان در سال تحصیلی جدید قرار میدهد، تصریح کرد: کلاسهای اوقات فراغت باید به درخواست و علاقه دانش آموز باشد، در غیر این صورت در سال تحصیلی جدید با بی حوصلگی وارد کلاسهای درس میشود که این موضوع کار را برای دانش آموز، خانواده و معلمان مشکل میکند.
جلالی با تاکید بر اینکه برای انتخاب کلاسهای اوقات فراغت باید اعضای خانواده باید یکدیگر مشورت کنند، گفت: باید برنامهریزی برای اوقات فراغت دانش آموزان انجام شود که خروجی مناسبی داشته باشد و این مسئله بسیار مهم است.
رئیس مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی با تاکید بر اینکه باید به اوقات فراغت دانش آموزان نگاه سرمایه گذاری فرهنگی داشته باشیم، تصریح کرد: متأسفانه شاهد افزایش استفاده دانش آموزان از فضاهای مجازی هستیم و برای رفع این مشکل باید برنامهریزیهای مناسبی انجام شود.
وی با اشاره به اینکه خانوادهها بهتر است کلاسهای در دسترسی را برای فرزندان خود انتخاب کنند، ادامه داد: در دسترس نبودن کلاسها، موجب میشود آسیبهای بیشتری نیز دانش آموزان را تهدید کند و از همین جهت بهتر است برنامههایی که برای دانش آموزان در نظر گرفته میشود در دسترس باشد.
جلالی در رابطه با شرایط دانش آموزان حاشیه شهرها بیان کرد: در گذشته این مشکل بسیار شدید بود و دانش آموزان مشکلات بیشتری داشتند اما در حال حاضر نگاه مسئولان به حاشیه شهرها کشیده شده است و دانش آموزان مشکلات خیلی جدی را ندارند اما همچنان باید این نگاه حاشیه شهرها از طرف مسئولان گسترش پیدا کند.
به گفته وی، در حال حاضر مساجد محلات نیز تبدیل به پایگاههای فرهنگی شده اند و خانوادهها میتوانند از این پایگاهها نیز به درستی برای پرکردن اوقات فراغت فرزندان خود استفاده کنند.
شروع فعالیت پایگاههای فرهنگی آموزش و پرورش خراسان شمالی در تابستان امسال
علی شورزاده معاون فرهنگی و پرورشی اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی همچنین در گفت و گو با ایسنا گفت: از هفته گذشته افتتاح پایگاههای فرهنگی شروع شده است و ۸۷ پایگاه اصلی و ۶۰۹ پایگاه فرعی در استان افتتاح میشود.
وی با بیان اینکه استقبال بسیار خوبی از این پایگاههای فرهنگی شده است، اظهار کرد: این پایگاههای فرهنگی متشکل از ۵۲ عنوان رشته است که دانش آموزان میتوانند در کلاسهای مختلف شرکت کنند.
شورزاده عنوان کرد: تمرکز اصلی بر روی حاشیه شهرها است و پایگاههای فرهنگی راه به سمت و سوی حاشیه شهرها سوق داده ایم و حتی در روستاهایی که جمعیت بالایی دارد نیز این پایگاهها فعال شده است.
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی در رابطه با هزینههای کلاسهای پایگاههای فرهنگی، اظهار کرد: شرکت در این کلاسهای هزینههای کمتری دارد و حتی در برخی از رشتهها امکان رایگان بودن کلاس وجود دارد.
احداث خانههای فرهنگ محلات توسط شهرداری بجنورد
محمدرضا موفق معاون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری بجنورد نیز در گفت و گو با ایسنا، گفت: برای مشارکت هرچه بیشتر دانش آموزان در کلاسهای اوقات فراغت، خانههای فرهنگ را در حاشیه شهرها گسترش داده ایم.
وی با بیان اینکه خانههای فرهنگ در شهرک گلستان و ملکش حدود دو هفته آینده به بهره برداری میرسد، اظهار کرد: در فرهنگ سازی و برنامههای ورزشی به دنبال کسب درآمد نخواهیم بود و سعی خواهیم کرد تا شرایطی فراهم شود که تمام شهروندان از امکانات تفریحی برخوردار شوند.
معاون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری بجنورد بیان کرد: شهرک فرهنگیان، ناظر آباد و جوادیه نیز در دستور کار است که در آینده نزدیک از خدمات خانههای فرهنگ برخوردار شوند.
موفق در رابطه با تعداد عنوان رشتههایی که آموزش داده میشود، عنوان کرد: امسال ۷۰ عنوان رشته را در برنامههای کلاسی خواهیم داشت و در حال حاضر نیز بسیاری از کلاسها در فرهنگ سرا و خانه فرهنگ شروع به کار کرده اند.
به گفته وی، فضاهای ورزشی رو باز نیز در حاشیه شهرها احداث خواهد شد و دانش آموزان میتوانند از این فضاهای ورزشی استفاده کنند.
استقبال ۱۵ هزار دانش آموز در کلاسهای تابستانه در سال جاری
امین پاک نهاد کارشناس مسئول فعالیتهای اردویی و کانونهای اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی در ادامه در گفت و گو با ایسنا، ادامه داد: ۱۵ هزار دانش آموز تاکنون از طریق سایت همگام در کلاسهای مختلف ثبت نام کرده اند.
وی با بیان اینکه کانونهای فرهنگی و تربیتی نیز در پایگاههای اوقات فراغت به مشارکت پرداخته اند، اظهار کرد: بیشتر برنامهها جنبههای مهارتی دارند و براساس علاقه دانش آموزان میتوانند در این کلاسها شرکت کنند.
انتهای پیام