۹۹ درصد کتابهای شعر کودک و نوجوان سال ۹۷ نازل و بازاری بودند
سرداور شعر کودک و نوجوان هفدهمین جشنواره قلم زرین با بیان اینکه ۹۹ درصد کتابهای شعر کودک و نوجوان سال ۹۷ نازل و بازاری بودند، گفت: جایزه قلم زرین در کنار تجلیل از پدیدآورندگان از ناشران فعال عرصه نشر هم تقدیر کند.

سرداور شعر کودک و نوجوان هفدهمین جشنواره قلم زرین با بیان اینکه ۹۹ درصد کتابهای شعر کودک و نوجوان سال ۹۷ نازل و بازاری بودند، گفت: جایزه قلم زرین در کنار تجلیل از پدیدآورندگان از ناشران فعال عرصه نشر هم تقدیر کند.
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، نشست خبری هفدهمین جشنواره قلم زرین صبح امروز با حضور رحیم مخدومی دبیر هفدهمین جایزه قلم زرین، احمد شاکری، محمود پوروهاب، رضا اسماعیلی و احمد عربلو، داوران بخشهای مختلف در خبرگزاری فارس برگزار شد.
محمود پوروهاب، سرداور شعر کودک و نوجوان هفدهمین جشنواره قلم زرین در این نشست خبری اظهار داشت: وقتی صحبت از ادبیات میشود، بدنه، متن، حواشی و فرامتن مورد نظر است، اما متأسفانه در این سالها وقتی صحبت از حواشی میکنیم کارهای جانبی که صورت میگیرد، به ادبیات سو میدهد؛ مثل همایشها، نشستهای نقد و بررسی، خرید کتاب که سازمانها دارند و ....
وی گفت: متأسفانه این روزها شاهدیم که بسیاری از جشنوارهها تعطیل شده است، اما باید علت این تعطیلی بیان شود.
مثلا جشنواره کتاب فصل داشتیم که جزو جشنوارههای خوب بود، ولی امروز تعطیل شده؛ یا جشنواره کانون، جشنواره سلام و ....
سال گذشته داور جشنواره شعر فجر در بخش کودک و نوجوان بودم اما متوجه شدم بودجه این بخش نسبت به سالهای پیش کمتر شده است که این باعث تأسف ماست.
این شاعر با انتقاد از مسئولان فرهنگی که دلسوزانه عمل نمیکنند، گفت: فروشگاه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که بزرگترین ناشر کودک و نوجوان شمرده میشود، دو سال و نیم است که تعطیل شده و کتاب منتشر نمیکنند.
ما حتی امسال در جشنواره قلم زرین یک کتاب هم از کانون نداشتیم.
در حالی که طی سالهای گذشته حجم بالایی از کتابها برای انتشارات مدرسه و کانون بود.
اما امسال متأسفانه یک کتاب هم نبود.
به گفته پوروهاب «من از سالهای دهه ۶۰ که وارد مطبوعات شدم با مشکل کاغذ مواجه بودیم تا به سال ۹۰ رسیدیم که کاغذ گران شد، اما طی این سالها اغلب در یک سال دو کتاب شاخص ما چاپهای متعدد میخورد ولی الان وقتی میپرسیم چرا این کتابهای خوب چاپ نمیشوند، در پاسخ میشنویم قیمت تمامشده کتاب گران است.
از شرایط بد گذشته امروز بدتر شدهایم و بدتر از این هم نمیشود.
قیمت کتاب سرسامآور شده و ناشران ترجیح میدهند کار نکنند.
ناشران دولتی هم التفاتی به چاپ کتاب ندارند.
هر چند برخی فضای مجازی را دلیل این امر میدانند اما به شخصه معتقدم این مسئله درست نیست.»
وی افزود: طی چند سال اخیر اکثر نشریات کودک و نوجوان ما تعطیل شدهاند؛ نشریاتی چون سروش کودک، سروش خردسالان، سروش نوجوان، نشریات دوست وابسته به مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی و حتی کیهان بچهها که دو هفته نامه شد.
پوروهاب به داوری آثار این دوره اشاره کرد و گفت: امسال حدود ۴۳۰ کتاب به دست ما رسید اما تأسف من از این است که ۹۹ درصد این آثار نازل بود.
وی ادامه داد: سال گذشته به بنده پیشنهاد داوری قلم زرین را کردند، اما نپذیرفتم.
دلیلم هم این بود که دو داور دیگر را به عنوان کارشناس قبول نداشتم، اما امسال با داوران همنظری آثار را بررسی کردیم و هر سه نفر به آنچه میخواستیم رأی دادیم ولی از ۴۳۰ اثر متأسفانه ۴۰۰ اثر بازاری بود و اغلب کتابسازی محسوب میشود؛ در حالی که بسیاری از این کتابها روی تصویرسازی کار کرده بودند.
این شاعر کودکان و نوجوانان بیان کرد: نه اینکه بگویم آثار نازل طی سالهای گذشته وجود نداشت، اما در کنار آنها کتابهای خوب هم داشتیم و این نشان میدهد که ما دو سالی است کتاب خوب نداریم، زیرا ناشران اهتمام ندارند و کارهای خوبی تولید نمیشود.
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و حوزه هنری کمکار شدهاند.
شاعران اشعار زیادی دارند اما جایی را برای تحویل آنها نمییابند.
وی در پایان سخنانش پیشنهاد کرد: در جشنواره قلم زرین از ناشران فعالی که در امر انتشار کتاب و آموزش و چاپ کتابهای خوب اهتمام دارند، تجلیل شود.
انتهای پیام/