شهد شيرينی به گرمی تابستان در دل كوير
صنعت نبات با وجود مشكلاتي كه با آن دست و پنجه نرم ميكند در مكانهاي كوچك و محقر رونقي قابل توجه بهدست آورده است و آوازه آن از دروازههاي تمدن كهن ايران زمين فراتر رفته است.<br/>

صنعت نبات با وجود مشكلاتي كه با آن دست و پنجه نرم ميكند در مكانهاي كوچك و محقر رونقي قابل توجه بهدست آورده است و آوازه آن از دروازههاي تمدن كهن ايران زمين فراتر رفته است.
خبرگزاری فارس – مهدی حکمتی: نبات، نام آشنای خانههای ایرانی است که از دیرباز مورد استفاده قرار میگرفته است.
این محصول شیرین آنقدر با فرهنگ ایران و ایرانی آمیخته است که دارای جایگاه مهمی در بین سبد غذایی محصولات خوراکی روزمره آنها جای گرفته است.
نبات امروزه به نماد شادمانی و شادباش و جزیی جدانشدنی از سنت ازدواج در ایران تبدیل شده است.
نبات همیشه در مهریه و سفره عقد حضور داشته است.
ایرانیان از نبات بهعنوان دارویی سنتی و گاهی هم برای سوغات و یا از جایگاه معنوی آن بهره می برند.
استان قم بیش تر در بین افکار عمومی ایرانی و شیرینی خورهای حرفه ای در عرصه بین الملل با نام سوهان شناخته شده است ولی چند سالی است با رونق گرفتن صنعت در این استان و بخصوص صنایع کوچک ومتوسط شاهد گسترش و ایجاد واحدهای تولیدی جدید و به تبع آن محصولات متنوع دیگر هستیم که با تجربه، سابقه و تلاش صنعتگران این استان توانسته اند فضا و محصولاتی به مراتب بهتر و مشتری پسندتری را تولید و عرضه کنند به گونهای که در کمتر زمان ممکن موفق شدن جایگاه ممتازی در بازارهای داخلی و حتی خارجی بدست آورند که نبات تولیدی استان در طی سالهای اخیر گواه همین ادعاست.
سری که به واحدهای تولیدی صنایع کوچک و متوسط بخصوص نبات در قم بزنیم چه در شهرکها و نواحی صنعتی و چه در سطح استان درمییابیم که صنعت نبات با وجود مشکلاتی که با آن دست وپنجه نرم میکند و در مکانهای کوچک و محقر چه رونقی بدست آورده است، هرچند آوازه آن از دروازههای تمدن کهن ایران زمین فراتر رفته است ولی همچنان برای مردم خودمان ناشناخته و برای مسؤولانمان اگر نگوییم گمنام، ولی می توان گفت کم آشنا مانده است در حالی که با کمی حمایت و پشتیبانی می توان بسیاری از فعالان این صنعت را برای برون رفت از وضعیت موجود و حرکت در مسیر توسعه صنعتی، رونق تولید و افزایش سطح تولیدات و اشتغالزایی بیشتر یاری کرد.
یک واحد صنعتی تولید نبات که با وجود فعالیت در سطح شهر و فشردگی مکان تولید، صادرات را محور و هدف برنامههای خود قرار داده توانسته است با تولید ماهانه 45 تن نبات، عمده محصولات خود را تا به امروز به کشورهای قطر، انگلیس، کره جنوبی، کشورهای حاشیه خلیج فارس و کشورهای اروپایی و آسیایی وهمچنین امریکای شمالی و جنوبی صادر کند..
مدیرجوان و کارآفرین این واحد صنعتی میگوید: توانسته ایم در کنار تولید و به رخ کشیدن محصول ایرانی در بازارهای بین المللی با استفاده از نوع و طراحی منحصر به فرد بسته بندیهای خود و با شمایل مختلف برای شناساندن و معرفی بیشتر فرهنگ اصیل ایرانی کار کنیم که این دستاوردی نوین در این عرصه به شمار میرود.
مجید شریفی توضیح میدهد: پس از ثبت دو علامت تجاری خود و دریافت مجوز و استانداردهای بهداشتی از سازمان غذا و دارو( نشان سیب سلامت) برای صادرات و همچنین دریافت نشان حلال جهانی فعالیت خود را از سال 1391 باهدف ارائه نبات زعفرانی دربستهبندیهای شایسته، زیبا و شکیل آغاز کنیم.
سرمایه گذار جوان این واحد تولیدی می گوید: محصولات تولید شده با تلاش و خلاقیت کارکنان و همچنین بهرهگیری از تکنولوژی نوین تولید در محیطی بهداشتی، استاندارد و نوآوری در بسته بندی که متناسب و شایسته این محصول و نقش و حضور تاریخی نبات در خانههای ایرانی بوده در شهر قم شروع به کار کرده است.
وی در خصوص کیفیت نبات تولید شده و مواد اولیه بکارگرفته در آن اظهار میکند: در نبات چوبی ما از چوب سفید یا افرا استفاده میشود که سه بار جوشانده شده و هیچ گونه رنگ، طعم و بویی در نوشیدنی ندارد زیرا استفاده از نی پلاستیکی مضر و خطرناک است و امکان تغییر دادن عطر و طعم چای و یا هر نوشیدنی دیگر را دارد.
لذا در نبات چوبی خود از چوبهای کاملاً بهداشتی و استاندارد استفاده میشود.
شریفی اضافه می کند: همچنین در فرآیند تولید نبات شاخه نیز از نخ صددرصد پنبه استفاده میشود که برای سلامتی مضر نیست و بر خلاف نخهای پلاستیک، قابل دفع از بدن بوده و جذب کبد نمیشود.
وی یادآور می شود: مزیت دیگر استفاده از نخهای پنبه ای در فرایند تولید نبات شاخه سهولت در شکستن و مصرف نبات است.
خصوصیت مهم دیگر نبات شاخه، قلمی بودن آن است که خود یکی از عوامل زود حل شدن آن به شمار می رود.
فواید نبات:
نبات نه تنها بهعنوان کادو و سوغات شناخته شده بلکه بهدلیل طبع گرمی که دارد در درمان مشکلهایی چون دل درد، نفخ معده، درمان سردی مزاج، ضد ترش کردن، تسکین سرفه و سینه درد و جلوگیری از جاری شدن آب دهان استفاده میشود.
در واقع نبات بهدلیل دارا بودن مقدار زیاد ساکاراز سریع جذب بدن شده و استفاده از آن موجب افزایش سوخت و ساز چربیها و مواد پروتیینی در بدن می شود.
استفاده از این فرآورده برای رفع خستگیهای مفرط جسمی و فکری ناشی از کار و فعالیت بسیار موثر بوده و هنگامی که با هر نوع نوشیدنی گرم میل میشود آرامش و نشاط را به ارمغان می آورد.
همچنین زعفران موجود در نبات موجب کاهش چربی و کلسترول و ضد اسپاسم و سرطان و افسردگی هست.
زعفران دردهای عصبی را کاهش میدهد و در درمان کم خوابی موثر است.
انتهای پیام/2258*40/خ