سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کشاورزی پیشران توسعه اقتصادی خوسف است

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 05 اسفند 1403 - 13:12
سرپرست فرمانداری خوسف با اشاره به ظرفیت های متعدد کشاورزی، صنعتی، معدنی، صنایع دستی و گردشگری این شهرستان گفت: خوسف ظرفیت تبدیل  به یکی از قطب های اقتصادی و توسعه ای استان خراسان جنوبی دارد.
خوسف،شهرستان،تاريخي،معادن،اشاره،مجتمع،مذهبي،ظرفيت،صنايع،توسع ...

قلی‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بیرجند اظهار کرد: خوسف با 2600 هکتار سطح زیر کشت عناب، بزرگ‌ترین تولیدکننده این محصول در کشور است و این ظرفیت بالقوه می‌تواند در صورت توسعه صنایع فرآوری، ارزش افزوده بالایی ایجاد کند.
وی همچنین به رونق کشاورزی گلخانه‌ای اشاره کرد و افزود: مجتمع گلخانه‌ای محمدیه یکی از بزرگ‌ترین مجموعه‌های استان است و تکمیل این مجتمع به افزایش بهره‌وری و ایجاد اشتغال پایدار در منطقه کمک خواهد کرد و همچنین تکمیل مجتمع گلخانه ای محمدیه نیز پبگیری خواهد شد.
سرپرست فرمانداری خوسف همچنین از احیای قنوات به‌عنوان یکی از اولویت‌های کشاورزی این شهرستان یاد کرد و گفت: احیای قنوات نه تنها منابع آبی شهرستان را تقویت می‌کند بلکه به افزایش تولیدات کشاورزی و پایداری آن در بلندمدت خواهد انجامید.
معادن؛ فرصت‌های سرمایه‌گذاری و توسعه اقتصادی
قلی‌زاده در بخش معادن نیز به وجود 40 معدن فعال در خوسف اشاره کرد و گفت: این شهرستان از جمله مناطق غنی معدنی در استان است و معادن طلای شادان، گودکان، خونیک و ماهرآباد با ظرفیت استحصال 600 کیلوگرم طلا در سال، از جمله منابع ارزشمند معدنی هستند.
وی افزود: بازگرداندن حقوق دولتی معادن به شهرستان و انتقال حساب‌های بانکی معادن به بانک‌های محلی می‌تواند به افزایش سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال کمک کند.
گردشگری؛ جذب گردشگر با تکیه بر جاذبه‌های طبیعی و تاریخی
در بخش گردشگری، قلی‌زاده با اشاره به جاذبه‌های تاریخی و طبیعی خوسف گفت: خوسف به دلیل داشتن آثار تاریخی چون قلعه خوسف، مسجد جامع تاریخی، آرامگاه ابن حسام و بافت تاریخی و ارزشمند خوسف و ماژان و همچنین طبیعت بکر مانند کویرهای زیبای شهرستان، ظرفیت بسیار خوبی برای جذب گردشگر دارد.
وی همچنین از تورهای کویرگردی و اکوتوریسم به‌عنوان جذابیت‌هایی برای گردشگران نام برد که می‌تواند در کنار دیگر جاذبه‌ها، خوسف را به مقصدی محبوب برای گردشگران تبدیل کند.
صنایع دستی؛ میراث فرهنگی و فرصت‌های اقتصادی جدید
قلی‌زاده به صنایع دستی خوسف نیز اشاره کرد و گفت: خوسف به‌عنوان شهر ملی پارچه مله‌بافی شناخته شده است و این هنر سنتی ظرفیت بسیار زیادی برای معرفی در سطح ملی و بین‌المللی دارد.‌
وی افزود: «علاوه بر پارچه مله‌بافی، صنایع دستی دیگری چون قالی‌بافی، گلیم‌بافی، سفالگری نیز در این شهرستان رواج دارد که می‌تواند به اشتغال‌زایی و رشد اقتصادی شهرستان کمک کند.
سرپرست فرمانداری خوسف در ادامه به ظرفیت‌های گردشگری مذهبی این شهرستان اشاره کرد و گفت: خوسف از دیرباز خاستگاه علما و عرفای برجسته بوده است.
آرامگاه ابن‌حسام خوسفی، شاعر نامدار شیعه و عارف قرن نهم هجری، یکی از مهم‌ترین اماکن مذهبی شهرستان محسوب می‌شود.
مساجد تاریخی نظیر مسجد جامع خوسف، مجتمع فرهنگی و مذهبی بلنحیر، امام زاده شاه سلیمان علی (ع)امامزاده حضرت ابوالقاسم روستای نصرآباد و ...
از دیگر جاذبه‌های مذهبی شهرستان هستند که می‌توانند مورد توجه زائران و گردشگران قرار گیرند.
زیرساخت‌ها؛ پیشران توسعه در همه بخش‌ها
وی با تأکید بر نقش همکاری مردم و مسئولان در توسعه شهرستان گفت: پیشرفت خوسف تنها با همدلی و مشارکت همگانی ممکن است و از همه اقشار جامعه، نخبگان و مسئولان دعوت می‌کنم که با همت جمعی، آینده‌ای روشن برای این شهرستان رقم بزنیم.
انتهای پیام/251