خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 03 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

معرفی پروژه های تحقیقاتی منتخب ایران و آلمان تا پایان تیرماه

مهر | دین و اندیشه | سه شنبه، 11 تیر 1398 - 10:48
معاون مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم از برگزاری نشست مشترک ارزیابی طرح‌های پژوهشی ایران و آلمان خبر داد.
مشترك،علوم،علمي،ايراني،محققان،تحقيقاتي،آلماني،حمايت،فراخوان، ...

عطااله کوهیان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: کمیته ارزیابی طرح‌ها به صورت جداگانه در وزارتخانه‌های علوم و بهداشت ایران و وزارت آموزش آلمان، تشکیل شده و در این کمیته‌ها طرح‌ها بررسی و داوری می‌شود و سپس در نشست مشترک ایران و آلمان، طرح‌ها نهایی خواهند شد.
معاون مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی به معیارهای ارزیابی طرح‌ها اشاره کرد و گفت: صلاحیت علمی متقاضی، کیفیت و نوآوری پروژه، توسعه همکاری جدید بین محققان ایرانی و آلمانی، کیفیت طرح پژوهشی و میزان مشارکت محققان جوان، همچنین همکاری حداقل یک محقق ایرانی عضو هیئت علمی و یک محقق آلمانی در پروژه مشترک پژوهشی شرط اصلی استفاده از این فرصت علمی بود و پروژه‌هایی که حوزه فنی و حرفه‌ای را نیز در بر می‌گیرند، در اولویت خواهند بود.
وی ادامه داد: بر اساس زمان بندی پیش بینی شده، ارزیابی و اعلام فهرست نهایی طرح‌ها تا پایان تیرماه ۱۳۹۸ انجام می‌شود و از طرح‌های برگزیده مشترک حمایت به عمل خواهد آمد.
به گزارش مهر، فراخوان پژوهش‌های مشترک میان استادان و پژوهشگران ایرانی و آلمانی اواخر سال گذشته توسط مرکز همکاری‌های علمی بین المللی وزارت علوم اعلام شد.
تنوع زیستی، اقتصاد بیولوژیک و امنیت غذایی، محیط زیست از جمله آب، تغییرات آب و هوایی و سلامت به عنوان اولویت‌های تحقیقاتی این فراخوان اعلام شدند.
همچنین طرح‌هایی که به مسائل و حوزه فنی و حرفه‌ای بپردازند، در اولویت انتخاب و حمایت قرار دارد.
تبادل محققان، توسعه کنسرسیوم تحقیقاتی، تهیه طرح‌های تحقیقاتی کامل و کاربرد آنها، هماهنگی همکاری دوجانبه بین محققان ایرانی و آلمانی و آماده سازی و اجرای رویدادهای دو جانبه مانند کنفرانس‌ها، کارگاه‌ها و کمپین‌های میدانی، از اهداف این فراخوان مشترک است.
به گفته حسین سالار آملی قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل در نهایت ۱۵ پروژه از این پروژه‌ها انتخاب شده و مورد حمایت مالی وزارت علوم و دولت آلمان قرار می‌گیرد و عملیاتی می‌شود.
قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، تاکید کرد: در این پروژه‌های تحقیقاتی مشترک یکسری از دانشمندان ایرانی و تعدادی از دانشمندان خارجی دو کشور دور هم جمع می‌شوند تا با حمایت ۵۰ درصدی از طرف ایران و ۵۰ درصدی از طرف خارجی پروژه‌های مهمی که عمدتاً رفع نیازهای جامعه را بکند به مدت یک یا دو سال به اتمام برسد.